secundair logo knw 1

Dijkgraaf Rogier van de Sande heeft namens hoogheemraadschap Rijnland de onderscheiding ‘Pro Flora et Securitate’ in ontvangst genomen. De prijs is toegekend voor de Zijldijk, een bloemrijke waterkering in Warmond.

Prijs bloemrijke dijk 180 vk Rogier van der SandeDe dijk is sinds dit jaar officieel een bloemrijke dijk. Behalve dat de kering is ingezaaid met een insectenvriendelijke bloemenmengsel, heeft het waterschap ook zogeheten bijenhotels geplaatst.

Watergraaf Erik de Ridder van waterschap De Dommel reikte de prijs uit. De onderscheiding is in 2016 in het leven geroepen door Peter Glas, oud-watergraaf van waterschap De Dommel en de huidige Deltacommissaris.

Glas wilde met de prijs initiatieven ondersteunen om dijken en oevers te voorzien van bloemrijke vegetaties.

De prijs werd vorig jaar gewonnen door Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier voor het beheer van De Hondsbossche Duinen.

 

LEES OOK
Kees Stam neemt namens HHNK 'Pro Flora et Securitate' in ontvangst

Typ je reactie...
Je bent niet ingelogd
Of reageer als gast
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Laat je reactie achter en start de discussie...

Laatste reacties op onze artikelen

@Hans A.J. MiddendorpHoi Hans, dank voor je reactie en je vraag. André en ik pleiten voor een plan B: dus niet boeren ondersteunen die met hun subsidietrekkers bulkproducten produceren in monocultuur (dat is plan A). Wij pleiten voor het ondersteunen van boeren bij welke natuur, landschap en cultuur wél in goede handen is. Dat zijn veelal de kleinere boeren. Die moeten we perspectief bieden, ondersteunen. Als we slim zijn zorgen we dat zij meer ontvangen voor hun producten. André en ik hopen dat er méér plan-B-boeren komen, niet minder. De natuur zal er wel bij varen, evenals de kwaliteit van onze bronnen voor drinkwater.
Jos
Waarom niet gelijk combineren met een algemenere inrichting van het Markermeer om het inlaatwater van het Hoogheemraadschap HHNK te verbeteren, zwevende stof te verwijderen, hiervoor werden rond 1995 al plannen gesmeed. En ook natuurlijk ook om het effect van het door het Mantel gemaal bij Schardam op het Markermeer te neutraliseren. Dan kunnen de Marker Wadden gelijk 10 maal zo groot worden.
Een goede zaak, om effluentwater te gebruiken in plaats van drinkwater voor de slibontwatering. Ik ken dit proces net, maar waarom heb je water nodig om slib te ontwateren? Klinkt mij vreemd in de oren.
Barry Madlener. Een man van grootse daden, w.o. motie tegen het dragen van hoofddoekjes en de verplichting voor moslimmeisjes om te moeten sporten met jongens. Dat schept hoge verwachtingen! 😱 OMG
Wat een slap verhaal over een mogelijke integriteitsschending. Als voormalig sectorhoofd bij verschillende waterschappen heb ik vele openbare aanbestedingen (klein en groot) moeten doen. Bij de meeste waterschappen zou een dergelijke aanpak nooit geaccepteerd zijn en ook bij andere overheden zoals provincies (waar ik eveneens ervaring heb) , ook niet. Wat is het toch moeilijk om gewoon een fout toe te geven! Daar is echt geen “integriteitsonderzoek “ voor nodig. Het is echt tijd dat bij deze organisatie de bezem er eens goed doorheen gaat!