PERSONALIA - Dijkgraaf Patrick Poelmann van Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden houdt er volgend jaar mee op. De voorzitter van het waterschap is niet beschikbaar voor een herbenoeming, zo heeft hij vorige week laten weten in een vergadering van het waterschap.

Poelmann Patrick 180 vk Patrick PoelmannIn een toelichting zegt de dijkgraaf: “Ik heb in de afgelopen maanden overlegd met mensen in mijn persoonlijke omgeving en binnen het waterschap over mijn toekomst. Ik ben tot de conclusie gekomen dat het in het belang is van ons waterschap dat ik in deze mooie tijd ruimte maak voor nieuwe bestuurlijke leiding. Die kan dan starten in een gedreven organisatie waar het gebeurt. Het geeft mij de mogelijkheid om mij elders te ontplooien.”

Poelmann is sinds 2007 dijkgraaf van de Stichtse Rijnlanden. Hij stopt op 1 september 2019.  In een bericht op Twitter liet hij weten de komende negen maanden nog voluit aan de slag te gaan voor het waterschap. 

Eerder dit jaar stopte Poelmann met het voorzitterschap van het Schilthuisfonds. Hij werd daarin opgevolgd door Peter Glas, dijkgraaf van De Dommel en vanaf 1 januari Deltacommissaris.

 

MEER INFORMATIE
Peter Glas nieuwe Deltacommissaris
Partick Poelmann vertrekt bij het Schilthuisfonds

 

Laatste reacties op onze artikelen

Hoe kan het zijn dat na het laatste hoogwater vorig jaar zomer alle vis verdwenen is uit ons water in de Strang naast de rivier de Waal.
Mooi initiatief. Kijk bij het opstellen van de kosten niet alleen naar die van een dergelijk installatie maar ook naar de maatschappelijke kosten als niets doet.
Ik begrijp niet waarom voedselzekerheid geborgd zou moeten zijn. Als dat zo is, dan moeten we sierteelt, als bloembollen en lelies, niet meer subsidiëren en er voor zorgen dat de landbouw voedsel voor mensen produceert, en niet voor dieren.
@Hans MiddendorpBen het de laatste tijd niet vaak met je eens, maar deze keer wel. Terechte vragen, want ik vind het ook een vaag en ongrijpbaar verhaal.
In de titel staat: "cultuurverandering nodig". Uit de tekst blijkt dat er een transitie nodig is (niet verwonderlijk) en dat er gewerkt wordt aan een "routekaart'. Maar wat zijn nou precies de (tussen) resultaten en welke cultuurverandering is er nodig?

Zelf reageren? Dat kan onder alle artikelen met een Mijn H2O/KNW account.

Aanmelden voor H2O Nieuws
Ontvang twee keer per week het laatste waternieuws in je mailbox!