secundair logo knw 1

Op 1 november wordt Peter van der Maas officieel geïnstalleerd als lector Duurzame watersystemen aan hogeschool Van Hall Larenstein. 

Peter van der Maas 3 vk 180 Peter van der MaasPeter van der Maas die al enige tijd werkzaam is als lector sustainable water systems aan VHL, is opgeleid als milieutechnoloog aan het Van Hall Instituut en Wageningen Universiteit. In Wageningen is hij gepromoveerd op innovatieve technologie voor stikstofverwijdering.

In zijn loopbaan als technoloog, onderzoeker en adviseur werkte Van der Maas aan veel inhoudelijke en aspecten met betrekking tot waterbehandeling en waterkwaliteit. 

Het lectoraat richt zich met toegepast onderzoek vooral op nieuwe concepten die bijdragen aan het verkleinen van de vuilbelasting en het vergroten van het zuiverend en bergend vermogen van watersystemen. 

De inauguratie van Van der Maas wordt 1 november in het auditorium van Van Hall Larensteinin Leeuwarden opgeluisterd met bijdragen van Annemarie van Wezel (Universiteit van Amsterdam), Jan Roelsma (Wetterskip Fryslân), Henk Brink (WMD drinkwater) en Bert Hamelers (Wetsus) over de vraag: Duurzame watersystemen, wat zijn dat? 

Van der Maas houdt zijn inaugurele rede onder de titel ‘Duurzame watersystemen, samen werken aan evenwicht’. 

 

Typ je reactie...
Je bent niet ingelogd
Of reageer als gast
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Laat je reactie achter en start de discussie...

Laatste reacties op onze artikelen

Afbreekbaarheid moet in de toekomst als eerste beoordelingsparameter voor toelating van stoffen worden ingevoerd. Er ontstaan anders onomkeerbare problemen in de toekomst.
In aanvulling hierop: Wij hebben voor terrein- en rivierbeheerders (VNBE) nog meer maatregelen in kaart gebracht om deze problemen te mitigeren (zie ook bijlage):
 
@Hans MiddendorpHoi Hans, beetje makkelijke reactie van het waterschap ('eerst moeten de waterbedrijven wat doen, tot die tijd kunnen wij niks doen'). De Waprog plaatste in 1986, in één jaar tijd, meer dan 100.000 watermeters bij gezinnen thuis. Dat kostte toen maar 150 gulden (!) per watermeter. Als de waterpartners echt zouden willen samenwerken, kan dit zo zijn opgelost. Dus ja, bureaucratie zegeviert. Niet iets om trots op te zijn.
@Gert Timmerman Eens. We moeten met al ons water zuinig omgaan (en het niet verontreinigen) zeker met zoet grondwater en met drinkwater.