secundair logo knw 1

Peter Heij wordt consultant bij ABDTOPConsult bij het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. De benoeming gaat in op 1 september 2020.

Peter Heij 180 vk Peter HeijABDTOPConsult is een kleine adviesgroep van ervaren topambtenaren binnen de Rijksoverheid, die snel inzetbaar is bij complexe of urgente vraagstukken, van onderzoek en advies tot interim-functievervulling.

Heij is op dit moment directeur-generaal Water en Bodem, voorheen directeur-generaal Ruimte en Water, bij het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. Hij wordt in die functie opgevolgd door Jaap Slootmaker.

In zijn jaren bij IenW was Heij onder meer voorzitter van de Beleidstafel Droogte die in december vorig jaar het eindrapport presenteerde met daarin 46 aanbevelingen om Nederland weerbaarder te maken tegen watertekorten.

Heij heeft zijn hele loopbaan gewerkt op ministeries. Voor zijn aanstelling op het ministerie van IenW was hij werkzaam op het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (vanaf 2010 ministerie van Economie, Landbouw en Innovatie). Daarvoor was hij onder andere plaatsvervangend secretaris-generaal bij het toenmalige ministerie van Verkeer en Waterstaat.

Heij studeerde Bestuurskunde aan de Universiteit Twente.

 

MEER INFORMATIE
Jaap Slootmaker gaat dienst Water en Bodem leiden op IenW

Typ je reactie...
Je bent niet ingelogd
Of reageer als gast
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Laat je reactie achter en start de discussie...

Laatste reacties op onze artikelen

En de lozingen van de waterschappen zelf? Heeft al iemand een idee wat daar aan te doen is?
Interessante innnovatie.
Wat ik me nu afvraag met die sluitdeuren: ze moeten een faalkans hebben van iets van 10^-4 per jaar, mogelijk nog een factor 10 lager.
Hoeveel kogels heeft men laten vallen (op verschillende plaatsen) om te concluderen dat de faalkans als gevolg van een impact (25 kg bal van 22 meter hoogte lijkt me inderdaad een aardige klap geven) op een voldoende laag niveau zit?
Natuurlijk is een gat op één plek niet direct einde levensduur van deur, maar hij zal iig niet mogen bezwijken.
@Johan FliermanDe metingen van die afgelopen 120 jaar geven maar al te duidelijk aan hoeveel invloed dus de mens heeft.
Nu dan 7 miljard mensen die echt geen stapje terug willen doen.
We blijven dus al die fossiele materialen gewoon in de fik steken.
De wereld wordt daar een aardig stormachtig ruig planeetje van.
Veel succes met deze geweldige actie, samenwerken met onze buren! Maar vergeet niet dat ze in Duitsland een andere taal spreken, ook m.b.t. het water, meetmethodes, waarden en normen. 

De aarde regelt haar zaken zelf daar hebben we als mensen geen enkele invloed op ze is er al miljarden jaren en we meten pas 120 jaar onze invloed dus…