PERSONALIA - Peter Glas wordt de nieuwe Deltacommissaris, de regeringscommissaris voor het Deltaprogramma. Hij volgt per 1 januari 2019 Wim Kuijken op. Kuijken gaat eind van dit jaar met pensioen.

peter glas vk 180 Glas is benoemd door minister Van Nieuwenhuizen (Infrastructuur en Waterstaat).

In het begeleidende persbericht, zegt ze: "Peter Glas heeft een lange staat van dienst in de watersector. Als deltacommissaris heeft hij de taak om samen met de waterpartners de Nederlandse delta robuust te maken tegen de gevolgen van het veranderende klimaat. Een belangrijke opgave die niet alleen gaat over bescherming tegen een stijgende zeespiegel of hoogwater in de rivieren. Juist ook de gevolgen van extreme neerslag en langdurige droogte vragen om innovatief waterbeheer."

Peter Glas was sinds 2003 watergraaf bij Waterschap De Dommel. In 2015 is hij aan zijn derde ambtstermijn begonnen.

Van 2010 tot en met 2015 was hij ook voorzitter van de Unie van Waterschappen. Vanaf 2013 is hij internationaal voorzitter van het OECD Water Governance Initiative. En in 2017 werd Peter Glas de voorzitter van de Noord-Brabantse Waterschapsbond.

Laatste reacties op onze artikelen

Hoe kan het zijn dat na het laatste hoogwater vorig jaar zomer alle vis verdwenen is uit ons water in de Strang naast de rivier de Waal.
Mooi initiatief. Kijk bij het opstellen van de kosten niet alleen naar die van een dergelijk installatie maar ook naar de maatschappelijke kosten als niets doet.
Ik begrijp niet waarom voedselzekerheid geborgd zou moeten zijn. Als dat zo is, dan moeten we sierteelt, als bloembollen en lelies, niet meer subsidiëren en er voor zorgen dat de landbouw voedsel voor mensen produceert, en niet voor dieren.
@Hans MiddendorpBen het de laatste tijd niet vaak met je eens, maar deze keer wel. Terechte vragen, want ik vind het ook een vaag en ongrijpbaar verhaal.
In de titel staat: "cultuurverandering nodig". Uit de tekst blijkt dat er een transitie nodig is (niet verwonderlijk) en dat er gewerkt wordt aan een "routekaart'. Maar wat zijn nou precies de (tussen) resultaten en welke cultuurverandering is er nodig?

Zelf reageren? Dat kan onder alle artikelen met een Mijn H2O/KNW account.

Aanmelden voor H2O Nieuws
Ontvang twee keer per week het laatste waternieuws in je mailbox!