secundair logo knw 1

PERSONALIA - Peter Glas, watergraaf van waterschap de Dommel, kreeg tijdens zijn afscheid als watergraaf uit handen van de commissaris van de Koning, Wim van de Donk, de Provinciepenning. Het is de hoogste provinciale onderscheiding. Glas is nu ereburger van Noord-Brabant.

peter glas vk 180 Peter GlasNaast watergraaf van de Dommel is Peter Glas voorzitter van de Noord-Brabantse Waterschapsbond en oud-voorzitter van de Unie van Waterschappen. Hij wordt 1 januari Deltacommissaris en volgt in die functie Wim Kuijken op.

Peter Glas heeft zich ingezet voor tal van thema’s die voor de provincie Noord-Brabant van belang zijn. Hij was onder meer lid van de Provinciale Raad Volksgezondheid, het Expertteam Agrofood, de landschapstriënnale 2020. Zijn interesse is ook cultureel gericht, getuige zijn inzet voor de stichting Stabat Mater, het ambassadeurschap voor het Internationaal Vocalisten Concours.

De penning en het ereburgerschap van Brabant worden toegekend aan mensen die zich voor de provincie en de Brabantse samenleving verdienstelijk hebben gemaakt. De penning is gemaakt naar een ontwerp van de kunstenaar Niel Steenbergen. 

Typ je reactie...
Je bent niet ingelogd
Of reageer als gast
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Laat je reactie achter en start de discussie...