secundair logo knw 1

Yvonne Jacobs begint op 1 maart als directeur drinkwater bij Waternet. Jakobs is tot eind februari werkzaam bij de gemeente Amsterdam als directeur Stadswerken. Daar is ze het boegbeeld van de grote uitvoeringsorganisatie die dagelijks werkt aan het beheer van de openbare ruimte.

yvonne jakobsYvonne Jakobs“Ik hou van opgaven die belangrijk zijn voor mensen en bedrijven in Amsterdam en omgeving, drinkwater is een eerste levensbehoefte", zegt Jakobs. "Ik zet graag mijn kennis en ervaring in om, samen met mijn nieuwe collega's, aan de uitdagingen van de toekomst te werken. Een toekomst waarin 1,4 miljoen mensen in ons verzorgingsgebied kunnen rekenen op genoeg en gezond drinkwater.”

Jakobs’ belangrijkste opdracht is de succesvolle vorming van een duurzame en robuuste drinkwaterorganisatie voor Amsterdam en omgeving. Daarnaast draagt ze ook zorg voor de kwaliteit en continuïteit van de drinkwatervoorziening en leidingwerken.

Rob van Doorn, algemeen directeur van Waternet, is blij met haar komst. “Yvonne is een verbinder en brengt een schat aan ervaring mee. Ze is een betrokken directeur met oog voor vakmanschap. Maar ook met oog voor de balans tussen mensenwerk, technologie en digitalisering. We heten haar dan ook van harte welkom en wensen haar veel succes in deze belangrijke en uitdagende rol.”

Typ je reactie...
Je bent niet ingelogd
Of reageer als gast
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Laat je reactie achter en start de discussie...

Laatste reacties op onze artikelen

Frisse wind van de PVV is nuttig. Wijze van Aanbestedingen dient aangepast te worden.
Maak verspillende Nederlanders eerst bewust van hun drinkwater gebruik: gewoon korter douchen ( ik red een normale beurt binnen een minuut) gebruik eerste koude water uit douche voor wc doorspoelen, gebruik altijd de kleine doorspoelknop van je wc. Spoel je vuile vaat nooit voor. Neem hooguit 1x een douchebeurt. Vang regenwater zoveel mogelijk op in regentonnen voor zomers tuin bewateren.💦💦💦
Wat ik mis is de preventieve kant. Een paar maatregelen. Laag hangend fruit als verkoop van niet-zuinige toiletten verbieden. Alleen nog max. 3 liter/6 liter spoeling. Ook stimuleren dan wel verplichten van opvang hemelwater voor toiletspoeling bij nieuwbouw, zowel huishoudens als industrie. Bij deze maatregelen verbeter je ook efficiëntie rioolwaterzuivering en kunnen meer aansluitingen plaatsvinden zonder uitbreiding. Hemelwater opvang stimuleren voor koeling.
Marjolijn Haasnoot is Hoogleraar klimaatadaptatie, daarmee ook zeker onderzoeker, maar meer dan dat.
Duidelijk verhaal Marjolijn