secundair logo knw 1

Wytske Postma wordt de nieuwe directeur-bestuurder van Stichting De Noordzee. Zij start op 1 september met haar werkzaamheden.

Postma is de opvolger van Albert Jaap van Santbrink die slechts kort bij Stichting De Noordzee werkzaam was en op 1 april afscheid nam. Ze is bedrijfskundige en heeft ervaring als manager bij de ANWB en strategisch adviseur op het gebied van public affairs. Van juni 2019 tot en met maart 2021 was Postma Tweede Kamerlid voor het CDA.

Postma wordt door Tjerk Wagenaar, voorzitter van de Raad van Toezicht, omschreven als een “bedrijfskundige met een maatschappelijke en ondernemende drive” en een “natuurlijke verbinder met een groot nationaal en internationaal netwerk”.

Wytske PostmaWytske Postma (f: Dirk Hol)

De stichting houdt zich sinds ruim veertig jaar bezig met de bescherming en het duurzaam gebruik van de Noordzee. Meer dan ooit worden claims op deze zee gelegd, zegt Postma.

“Ik wil zorgen dat we samen met alle gebruikers goede keuzes maken, opdat ook onze kinderen net zo kunnen genieten van de Noordzee als wij nu. Stichting De Noordzee heeft zich bewezen als een organisatie die goed kan samenwerken en die op basis van feiten een belangrijke bijdrage levert aan het bevorderen van de natuur in de Noordzee.”

Typ je reactie...
Je bent niet ingelogd
Of reageer als gast
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Laat je reactie achter en start de discussie...

Laatste reacties op onze artikelen

Afbreekbaarheid moet in de toekomst als eerste beoordelingsparameter voor toelating van stoffen worden ingevoerd. Er ontstaan anders onomkeerbare problemen in de toekomst.
In aanvulling hierop: Wij hebben voor terrein- en rivierbeheerders (VNBE) nog meer maatregelen in kaart gebracht om deze problemen te mitigeren (zie ook bijlage):
 
@Hans MiddendorpHoi Hans, beetje makkelijke reactie van het waterschap ('eerst moeten de waterbedrijven wat doen, tot die tijd kunnen wij niks doen'). De Waprog plaatste in 1986, in één jaar tijd, meer dan 100.000 watermeters bij gezinnen thuis. Dat kostte toen maar 150 gulden (!) per watermeter. Als de waterpartners echt zouden willen samenwerken, kan dit zo zijn opgelost. Dus ja, bureaucratie zegeviert. Niet iets om trots op te zijn.
@Gert Timmerman Eens. We moeten met al ons water zuinig omgaan (en het niet verontreinigen) zeker met zoet grondwater en met drinkwater.