secundair logo knw 1

Wytske Postma wordt de nieuwe directeur-bestuurder van Stichting De Noordzee. Zij start op 1 september met haar werkzaamheden.

Postma is de opvolger van Albert Jaap van Santbrink die slechts kort bij Stichting De Noordzee werkzaam was en op 1 april afscheid nam. Ze is bedrijfskundige en heeft ervaring als manager bij de ANWB en strategisch adviseur op het gebied van public affairs. Van juni 2019 tot en met maart 2021 was Postma Tweede Kamerlid voor het CDA.

Postma wordt door Tjerk Wagenaar, voorzitter van de Raad van Toezicht, omschreven als een “bedrijfskundige met een maatschappelijke en ondernemende drive” en een “natuurlijke verbinder met een groot nationaal en internationaal netwerk”.

Wytske PostmaWytske Postma (f: Dirk Hol)

De stichting houdt zich sinds ruim veertig jaar bezig met de bescherming en het duurzaam gebruik van de Noordzee. Meer dan ooit worden claims op deze zee gelegd, zegt Postma.

“Ik wil zorgen dat we samen met alle gebruikers goede keuzes maken, opdat ook onze kinderen net zo kunnen genieten van de Noordzee als wij nu. Stichting De Noordzee heeft zich bewezen als een organisatie die goed kan samenwerken en die op basis van feiten een belangrijke bijdrage levert aan het bevorderen van de natuur in de Noordzee.”

Typ je reactie...
Je bent niet ingelogd
Of reageer als gast
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Laat je reactie achter en start de discussie...

Laatste reacties op onze artikelen

Phebe, heel mooi om hier weer eens expliciet de aandacht op te leggen!
Jos Peters heeft niets op met landbouw 
Jammer!
In waterschap Delfland is een initiatief om het waterspoor in te voeren dit voorjaar doodgebloed toen het college - dat er duidelijk geen zin in heeft om het waterspoor in te voeren - met de constatering kwam dat er rond de 150.000 wateraansluitingen zijn die in de computersystemen niet corresponderen met een uniek adres voor de zuiveringsheffing. En dat is wel noodzakelijk door onze eigen regels: gewoon de zuiveringsheffing innen via het betalingssysteem van de drinkwaterbedrijven is niet toegestaan. Ieder huishouden moet een aparte brief ontvangen, met daarop hoeveel drinkwater er is verbruikt en (dus) hoeveel zuiveringsheffing er moet worden betaald. 
Tja. Zo'n simpele maatregel en dan mag het wettelijk niet. Omdat de administraties van Delfland en Dunea niet goed corresponderen. Toch is er minimaal risico op "oneerlijk" want er zijn GEEN huishoudens die GEEN drinkwateraansluiting hebben. En ALS huishoudens zijn aangesloten op het drinkwater, DAN betalen ze daar ook voor. Het enige probleem is dat in oude flatgebouwen er vaak nog 1 watermeter is voor alle bewoners samen. Maar vanuit de doelstelling voor drinkwaterbesparing moeten die huishoudens toch al een eigen (slimme) meter krijgen. 
Dus dan denk je dat Dunea en Delfland de handen inéén slaan om de administratie op orde te krijgen. Maar nee, zooo belangrijk is het besparen van drinkwater (en dus minder rioolwater om te zuiveren) nou ook weer niet. 
Werken jullie wel samen met Drinkable Rivers Citizen Science?
Mooi initiatief om dit deze dringende oproep rechtstreeks aan onze oosterburen te doen. Absurd eigenlijk dat handhaver(s) met lege handen staan. Naast hogere kosten voor de DWB'en om PFAS te verwijderen, wordt de reststroom van de zuivering hierdoor ook lastiger en duurder verwerk-/loosbaar. Uiteindelijk is het helaas de gebonden drinkwaterklant die de rekening betaalt. RIWA-RIjn: succes met dit zo belangrijke lobbyprogramma!