secundair logo knw 1

Vivienne Frankot is benoemd tot directeur-bestuurder van WMD. De aandeelhouders van het Drentse drinkwaterbedrijf hebben ingestemd met haar aanstelling.

Vivienne Frankot 180 vk Vivienne FrankotFrankot ging vorig jaar september aan de slag als interim directeur als opvolger van de vertrokken Leo Hendriks. Ze zou de functie tijdelijk invullen totdat er een nieuwe directeur was gevonden, maar ze krijgt nu op voordracht van de raad van commissarissen zelf de dagelijkse leiding over het drinkwaterbedrijf.

Dat is in de afgelopen jaren organisatorisch en financieel geherstructureerd, zodat het weer een ‘100 procent drinkwaterbedrijf’ is geworden. De opdracht is nu om de drinkwatervoorziening op niveau te houden, een uitdaging gezien de groeiende vraag naar drinkwater en de dalende kwaliteit van het grondwater, de bron voor de drinkwaterproductie.

Om voldoende drinkwater te kunnen blijven leveren heeft WMD hulp nodig, aldus Frankot: “Van de landelijke overheid, de provincie, de gemeenten, de waterschappen en de inwoners van Drenthe. We kunnen met techniek heel veel om het drinkwater veilig te houden. De eerste aanvullende zuiveringen hebben we al gebouwd. Al is het natuurlijk beter om ervoor te zorgen dat er geen vervuiling in het grondwater komt.”

Frankot studeerde tot 1997 aan de Rijksuniversiteit Groningen en rondde daar de studies Bedrijfskunde, Bedrijfseconomie en de post doctoraal Register Accountant met succes af. In 2018 is Frankot in dienst gekomen bij WMD als manager Financiën en Control.

Typ je reactie...
Je bent niet ingelogd
Of reageer als gast
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Laat je reactie achter en start de discussie...

Laatste reacties op onze artikelen

Bijzonder dat Boutkan en Buijsse beter weten wat de problemen in het riool en bij de afvalwaterverwerking zijn, dan de daarin gespecialiseerde organisaties.
Afgezien daarvan, kan een kleuter bedenken dat als plastic (a) in het milieu een probleem is én (b) "nul" vocht opneemt, dat het dan ook niet handig is om dit in wegwerpdoekjes te verwerken die NIET gescheiden ingezameld worden maar met het toiletwater worden weggespoeld.  
Kan er ook niet zo’n richtlijn worden opgesteld voor de intensieve landbouw? In Nederland betalen boerenbedrijven immers géén verontreinigingsheffing en zuiveringsbelasting en worden de kosten van vervuiling van oppervlakte- en grondwater naar de belastingbetaler geschoven. 
Het voorgezuiverd oppervlaktewater is ook een belangrijke bron voor drinkwater. Naast WAAG is het noodzakelijk om op zoek te gaan naar andere bronnen voor drinkwater, wellicht effluent van rioolwaterzuiveringen
Vitaliseren, 100% natuurlijk,  agrarische bedrijven. Vraag naar concept voor geitenboerderij willem dam in amsterdamse bos, geitkwaliteit, bodem en afvalwater verbeteren  pfos/pfas verdwijnt.