secundair logo knw 1

Vivienne Frankot is benoemd tot directeur-bestuurder van WMD. De aandeelhouders van het Drentse drinkwaterbedrijf hebben ingestemd met haar aanstelling.

Vivienne Frankot 180 vk Vivienne FrankotFrankot ging vorig jaar september aan de slag als interim directeur als opvolger van de vertrokken Leo Hendriks. Ze zou de functie tijdelijk invullen totdat er een nieuwe directeur was gevonden, maar ze krijgt nu op voordracht van de raad van commissarissen zelf de dagelijkse leiding over het drinkwaterbedrijf.

Dat is in de afgelopen jaren organisatorisch en financieel geherstructureerd, zodat het weer een ‘100% drinkwaterbedrijf’ is geworden. De opdracht is nu om de drinkwatervoorziening op niveau te houden, een uitdaging gezien de groeiende vraag naar drinkwater en de dalende kwaliteit van het grondwater, de bron voor de drinkwaterproductie.

Om voldoende drinkwater te kunnen blijven leveren heeft WMD hulp nodig, aldus Frankot: “Van de landelijke overheid, de provincie, de gemeenten, de waterschappen en de inwoners van Drenthe. We kunnen met techniek heel veel om het drinkwater veilig te houden. De eerste aanvullende zuiveringen hebben we al gebouwd. Al is het natuurlijk beter om ervoor te zorgen dat er geen vervuiling in het grondwater komt.”

Frankot studeerde tot 1997 aan de Rijksuniversiteit Groningen en rondde daar de studies Bedrijfskunde, Bedrijfseconomie en de post doctoraal Register Accountant met succes af. In 2018 is Frankot in dienst gekomen bij WMD als manager Financiën en Control.

Typ je reactie...
Je bent niet ingelogd
Of reageer als gast
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Laat je reactie achter en start de discussie...

Laatste reacties op onze artikelen

Afbreekbaarheid moet in de toekomst als eerste beoordelingsparameter voor toelating van stoffen worden ingevoerd. Er ontstaan anders onomkeerbare problemen in de toekomst.
In aanvulling hierop: Wij hebben voor terrein- en rivierbeheerders (VNBE) nog meer maatregelen in kaart gebracht om deze problemen te mitigeren (zie ook bijlage):
 
@Hans MiddendorpHoi Hans, beetje makkelijke reactie van het waterschap ('eerst moeten de waterbedrijven wat doen, tot die tijd kunnen wij niks doen'). De Waprog plaatste in 1986, in één jaar tijd, meer dan 100.000 watermeters bij gezinnen thuis. Dat kostte toen maar 150 gulden (!) per watermeter. Als de waterpartners echt zouden willen samenwerken, kan dit zo zijn opgelost. Dus ja, bureaucratie zegeviert. Niet iets om trots op te zijn.
@Gert Timmerman Eens. We moeten met al ons water zuinig omgaan (en het niet verontreinigen) zeker met zoet grondwater en met drinkwater.