Vivienne Frankot is benoemd tot directeur-bestuurder van WMD. De aandeelhouders van het Drentse drinkwaterbedrijf hebben ingestemd met haar aanstelling.
Frankot ging vorig jaar september aan de slag als interim directeur als opvolger van de vertrokken Leo Hendriks. Ze zou de functie tijdelijk invullen totdat er een nieuwe directeur was gevonden, maar ze krijgt nu op voordracht van de raad van commissarissen zelf de dagelijkse leiding over het drinkwaterbedrijf.
Dat is in de afgelopen jaren organisatorisch en financieel geherstructureerd, zodat het weer een ‘100 procent drinkwaterbedrijf’ is geworden. De opdracht is nu om de drinkwatervoorziening op niveau te houden, een uitdaging gezien de groeiende vraag naar drinkwater en de dalende kwaliteit van het grondwater, de bron voor de drinkwaterproductie.
Om voldoende drinkwater te kunnen blijven leveren heeft WMD hulp nodig, aldus Frankot: “Van de landelijke overheid, de provincie, de gemeenten, de waterschappen en de inwoners van Drenthe. We kunnen met techniek heel veel om het drinkwater veilig te houden. De eerste aanvullende zuiveringen hebben we al gebouwd. Al is het natuurlijk beter om ervoor te zorgen dat er geen vervuiling in het grondwater komt.”
Frankot studeerde tot 1997 aan de Rijksuniversiteit Groningen en rondde daar de studies Bedrijfskunde, Bedrijfseconomie en de post doctoraal Register Accountant met succes af. In 2018 is Frankot in dienst gekomen bij WMD als manager Financiën en Control.
Tja. Zo'n simpele maatregel en dan mag het wettelijk niet. Omdat de administraties van Delfland en Dunea niet goed corresponderen. Toich is er minimaal risico op "oneerlijk" want er zijn GEEN huishoudens die GEEN drinkwateraansluiting hebben. En ALS huishoudens ze zijn aangesloten op het drinkwater, DAN betalen ze daar ook voor. Het enige probleem is dat in oude flatgebouwen er vaak nog 1 watermeter is voor alle bewoners samen. Maar vanuit de doelstelling voor drinkwaterbesparing moeten die huishoudens toch al een eigen (slimme) meter krijgen.
Dus dan denk je dat Dunea en Delfland de handen inéén slaan om de adminstratie op orde te krijgen. Maar nee, zooo belangrijk is het besparen van drinkwater (en dus minder rioolwater om te zuiveren) nou ook weer niet.