Vivienne Frankot is benoemd tot directeur-bestuurder van WMD. De aandeelhouders van het Drentse drinkwaterbedrijf hebben ingestemd met haar aanstelling.

Vivienne Frankot 180 vk Vivienne FrankotFrankot ging vorig jaar september aan de slag als interim directeur als opvolger van de vertrokken Leo Hendriks. Ze zou de functie tijdelijk invullen totdat er een nieuwe directeur was gevonden, maar ze krijgt nu op voordracht van de raad van commissarissen zelf de dagelijkse leiding over het drinkwaterbedrijf.

Dat is in de afgelopen jaren organisatorisch en financieel geherstructureerd, zodat het weer een ‘100% drinkwaterbedrijf’ is geworden. De opdracht is nu om de drinkwatervoorziening op niveau te houden, een uitdaging gezien de groeiende vraag naar drinkwater en de dalende kwaliteit van het grondwater, de bron voor de drinkwaterproductie.

Om voldoende drinkwater te kunnen blijven leveren heeft WMD hulp nodig, aldus Frankot: “Van de landelijke overheid, de provincie, de gemeenten, de waterschappen en de inwoners van Drenthe. We kunnen met techniek heel veel om het drinkwater veilig te houden. De eerste aanvullende zuiveringen hebben we al gebouwd. Al is het natuurlijk beter om ervoor te zorgen dat er geen vervuiling in het grondwater komt.”

Frankot studeerde tot 1997 aan de Rijksuniversiteit Groningen en rondde daar de studies Bedrijfskunde, Bedrijfseconomie en de post doctoraal Register Accountant met succes af. In 2018 is Frankot in dienst gekomen bij WMD als manager Financiën en Control.

Laatste reacties op onze artikelen

Ambitie 100 MW. Als ik het goed begrijp: per MW wordt 1 m3/s zoet IJsselmeerwater gevraagd (en daarna geloosd op Waddenzee). Ergo: 100 m3/s bij 100 MW. Dat is minder dan de aanvoer via IJssel minus de verdamping op het IJsselmeer tijdens droogte...
op de site staat:
De nieuwe Blue Energie-installatie moet 16,5 kW produceren, genoeg voor ‘een klein dorp’
ik denk dat 16.5KW niet juist is
gr Klaas Knot
“De waterkwaliteit is op orde”, dat is een hele geruststelling. Al ben ik bang dat hier een verkeerd zinnetje in het artikel geslopen is.
deed de PvdA ook nog ergens mee of wordt deze partij door de schrijver van dit artikel geboycot???
H. Laros H2O/Waternetwerk
Leuk om aan te haken. Waar wordt de win-win gerealiseerd??

Zelf reageren? Dat kan onder alle artikelen met een Mijn H2O/KNW account.

Aanmelden voor H2O Nieuws
Ontvang twee keer per week het laatste waternieuws in je mailbox!