secundair logo knw 1

Niels Groot heeft een punt gezet achter zijn carrière bij Dow Chemcials in Terneuzen. Hij ging na een dienstverband van 37 jaar met pensioen, op 2 september was er een ‘dankjewel-bijeenkomst’.

Niels Groot 180 vk b Niels GrootGroot werd onder meer gekenschetst als rolmodel voor zijn openheid en inzet tot samenwerking op het gebied van innovaties en werd hij geroemd om zijn bijdrage aan de ontwikkeling van waterbehandelingstechnieken. Zo was hij actief in diverse regionale, nationale en internationale werkgroepen en commissies op gebied en participeerde in internationale onderzoeksprojecten.

Zijn kennis deelde hij vaak als spreker op congressen en themadagen en als lector aan de HZ University of Applied Sciences, waar hij bijna 10 jaar lang leiding gaf aan het lectoraat Water Technology. Tijdens de gastlessen op onder andere de TU Delft, bracht hij zijn visie en kennis over op nieuwe generatie wetenschappers. Groot promoveerde zelf in 1984 in de chemische technologie.

Voor Dow Chemicals leverde hij als waterspecialist een belangrijke bijdrage aan de waterstrategie van het chemiebedrijf. Op het gebied van zoetwatervoorziening, watergebruik, waterbehandeling, afvalwaterbehandeling en waterhergebruik in de industrie zijn door Niels’ visie, kennis en doorzettingsvermogen grote stappen gezet, schrijft het concern. “Niet alleen Dow Terneuzen, maar ook andere productielocaties van Dow en andere bedrijven hebben hierdoor significante bijdragen kunnen leveren aan een efficiënter gebruik van zoetwater binnen de industrie.”

Typ je reactie...
Je bent niet ingelogd
Of reageer als gast
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Laat je reactie achter en start de discussie...

Laatste reacties op onze artikelen

@Hans MiddendorpHoi Hans, beetje makkelijke reactie van het waterschap ('eerst moeten de waterbedrijven wat doen, tot die tijd kunnen wij niks doen'). De Waprog plaatste in 1986, in één jaar tijd, meer dan 100.000 watermeters bij gezinnen thuis. Dat kostte toen maar 150 gulden (!) per watermeter. Als de waterpartners echt zouden willen samenwerken, kan dit zo zijn opgelost. Dus ja, bureaucratie zegeviert. Niet iets om trots op te zijn.
@Gert Timmerman Eens. We moeten met al ons water zuinig omgaan (en het niet verontreinigen) zeker met zoet grondwater en met drinkwater.
@JanEens Jan, maar mijn opiniestuk gaat over hoe slimme bemetering en beprijzing het waterverbruik van huishoudens beïnvloeden. Dat er geen BOL is voor grootverbruik, helpt bedrijven inderdaad niet om slim met water om te gaan.   
Waarom de belasting op leidingwater (BOL) alleen voor de eerste 300m3? (€ 0,50 per m3 incl BTW). Beter is om een BOL te hebben voor het waterverbruik boven de 300m3. Politiek ligt dit moeilijk voor wat ik begreep.  
Of de waterkwaliteit wel 100% blijft onder deze oppervlakte heeft te maken met de normen die men hiervoor gebruikt. Bij eutrofiëring ontstaat wat groenalg en gelijk vliegt in de beoordeling de waterkwaliteit omlaag. Komt dat omdat anderen dit veroorzaken?