Niels Groot heeft een punt gezet achter zijn carrière bij Dow Chemcials in Terneuzen. Hij ging na een dienstverband van 37 jaar met pensioen, op 2 september was er een ‘dankjewel-bijeenkomst’.

Niels Groot 180 vk b Niels GrootGroot werd onder meer gekenschetst als rolmodel voor zijn openheid en inzet tot samenwerking op het gebied van innovaties en werd hij geroemd om zijn bijdrage aan de ontwikkeling van waterbehandelingstechnieken. Zo was hij actief in diverse regionale, nationale en internationale werkgroepen en commissies op gebied en participeerde in internationale onderzoeksprojecten.

Zijn kennis deelde hij vaak als spreker op congressen en themadagen en als lector aan de HZ University of Applied Sciences, waar hij bijna 10 jaar lang leiding gaf aan het lectoraat Water Technology. Tijdens de gastlessen op onder andere de TU Delft, bracht hij zijn visie en kennis over op nieuwe generatie wetenschappers. Groot promoveerde zelf in 1984 in de chemische technologie.

Voor Dow Chemicals leverde hij als waterspecialist een belangrijke bijdrage aan de waterstrategie van het chemiebedrijf. Op het gebied van zoetwatervoorziening, watergebruik, waterbehandeling, afvalwaterbehandeling en waterhergebruik in de industrie zijn door Niels’ visie, kennis en doorzettingsvermogen grote stappen gezet, schrijft het concern. “Niet alleen Dow Terneuzen, maar ook andere productielocaties van Dow en andere bedrijven hebben hierdoor significante bijdragen kunnen leveren aan een efficiënter gebruik van zoetwater binnen de industrie.”

Laatste reacties op onze artikelen

@LisaU kunt de stemhulp vinden op de site mijnstem.nl of rechtstreeks via deze link: https://mijnstem.nl/waterschappen#!/
Waar IS nu die stemhulp?
400 kub gebruikt in drie jaar 2.600 euro .. belachelijk gewoon
WILDLIFE HOLLAND 5 CODE ROOD (deel 1 en 2) - Jeroworld - 2022 - tijdsduur: 84 minuten
- De film Wildlife Holland 5 Code Rood gaat over een diepe plas waar volgens deskundigen niet of nauwelijks leven is en daarom moet worden verondiept. Deze plas, De Vonkerplas, ligt in de Dreumelse Waard in het land van Maas en Waal. Vanaf 2019 tot 2022 ging ik op zoek naar het leven boven, maar ook onderwater.
Dit is de eerste onder water film van Nederland. In mijn zoektocht of er wel of geen leven zou zijn in diepe plassen ging ik als eerste opzoek naar zoetwater plankton. Dit zoetwater plankton bestaat uit zowel dierlijk als plantaardige organismen. Zonder dit plankton is er geen leven in diepe plassen. Ook zocht ik uit met welk soort grond plassen worden verondiept. Want inmiddels zijn vele plassen in Nederland al ondieper gemaakt om meer ecologische biodiversiteit te krijgen. Maar klopt dat wel? Is er geen leven in diepe plassen?

Wildlife Holland 5 CODE ROOD (official video) - Jeroworld 2022 - klik hier >>
Als de zeespiegel echt meters gaat stijgen de komende eeuw dan zou het verstandig zijn om vanaf NU de woningen en en industrie te bouwen boven het verwachte zee peil. Dus hoger dan, drie a vier meter boven NAP. In lager gelegen gebieden dus alleen hoogbouw op terpen, die dan bij een ramp ook dienst zouden doen als vluchteilanden voor mensen van de bestaande te laag gelegen woningen.
Voor de bestaande woningen onder NAP zou het verplicht moeten worden dat bij ieder huis, aan-of-in het huis een bootje aanwezig zou zijn. Ja iedereen! Omdat bij een ramp mensen in doodsangst, de mensen met een boot zullen aanvallen ! En miljoenen van daken evacueren is ondoenlijk! Het ergste wat dan waarschijnlijk gaat gebeuren is dat alle mensen op het laatst in hun auto vluchten en in de file zullen verdrinken op de snelwegen in de polders !!
En waar dan bouwen vanaf nu? Op hogere grond, en daarbij zou ook bekeken kunnen worden of delen van de centraal gelegen Veluwe daarvoor gereserveerd zouden kunnen worden. Nederland is een land waar vooral de laaggelegen natuur uniek is, en je zou bij de bovengenoemde strategie grote delen van de lage polders kunnen inrichten voor plas/dras-natuur, zoals we vroeger Nederland ook hebben aangetroffen voor de Urbanisatie.
Mensen in andere wereld delen vragen of verplichten om wat aan de CO2 uitstoot te doen gaat niet werken. We willen niet onder ogen zie dat het in dichtbevolkt Nederland ooit nog eens ernstig mis zou kunnen gaan, maar nu zien we in Turkije en Syrië dat de natuur opnieuw onverbiddelijk kan zijn !

Zelf reageren? Dat kan onder alle artikelen met een Mijn H2O/KNW account.

Aanmelden voor H2O Nieuws
Ontvang twee keer per week het laatste waternieuws in je mailbox!