secundair logo knw 1

Het dagelijks bestuur van waterschap Brabantse Delta is weer op sterkte na de toetreding van Louis van der Kallen en Alwijn ten Cate. Ze nemen de plaats in van Kees de Jong en Hans Peter Verroen die beiden wethouder zijn geworden, in respectievelijk Dongen en Bergen op Zoom.

louis van der kallen 180 vk Louis van der KallenVoor Van der Kallen is het werk van dagelijks bestuurder bekend terrein. Hij was eerder bij het Brabantse waterschap db-lid van 2009 tot 2014 en van 2015 tot 2017. Van der Kallen is lid van de fractie Ons Water/Waterbreed.

 

alwijn ten cate 180 vk Alwijn ten CateTen Cate (CDA) is sinds 2019 lid van het algemeen bestuur. Hij is als jurist actief in plaatselijke commissies en coöperaties en richt zich op vraagstukken die verband houden met klimaat en milieu.

Door de overstap naar het dagelijks bestuur door Van der Kallen en Ten Cate zijn er in het algemeen bestuur twee plekken vrijgekomen. Deze worden ingevuld door Jacques van der Aa en Claude van Dongen.

Typ je reactie...
Je bent niet ingelogd
Of reageer als gast
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Laat je reactie achter en start de discussie...

Laatste reacties op onze artikelen

Afbreekbaarheid moet in de toekomst als eerste beoordelingsparameter voor toelating van stoffen worden ingevoerd. Er ontstaan anders onomkeerbare problemen in de toekomst.
In aanvulling hierop: Wij hebben voor terrein- en rivierbeheerders (VNBE) nog meer maatregelen in kaart gebracht om deze problemen te mitigeren (zie ook bijlage):
 
@Hans MiddendorpHoi Hans, beetje makkelijke reactie van het waterschap ('eerst moeten de waterbedrijven wat doen, tot die tijd kunnen wij niks doen'). De Waprog plaatste in 1986, in één jaar tijd, meer dan 100.000 watermeters bij gezinnen thuis. Dat kostte toen maar 150 gulden (!) per watermeter. Als de waterpartners echt zouden willen samenwerken, kan dit zo zijn opgelost. Dus ja, bureaucratie zegeviert. Niet iets om trots op te zijn.
@Gert Timmerman Eens. We moeten met al ons water zuinig omgaan (en het niet verontreinigen) zeker met zoet grondwater en met drinkwater.