Dijkgraaf Toine Poppelaars gaat, als het aan de algemene vergadering ligt, door als dijkgraaf van het waterschap Scheldestromen. Het wordt zijn derde termijn.

Toine Poppelaars 180 vkb Toine PoppelaarsPoppelaars werd op 1 mei 2011 officieel benoemd als dijkgraaf van het pas opgerichte waterschap Scheldestromen. Op 1 mei 2017 werd hij herbenoemd voor een tweede termijn. Als de benoeming wordt bekrachtigd door de Kroon, dan gaat 1 mei zijn derde termijn in.

Volgens de ingestelde vertrouwenscommissie ligt het voor de hand dat Poppelaars doorgaat als dijkgraaf gezien ‘zijn ervaringen in het openbaar bestuur, het grote bestuurlijke netwerk en de ambities van het waterschap voor de komende jaren’.

“Zijn bestuurlijke ervaring en kennis van de organisatie zijn belangrijk bij het realiseren van de opgaven waar het waterschap de komende jaren voor staat. Voorbeelden zijn het anticiperen op de gevolgen van klimaatverandering, het voldoen aan nieuwe waterveiligheidsnormering en de energietransitie.”

In de algemene vergadering van vorige week bleek het algemeen bestuur het eens te zijn met de vertrouwenscommissie.

Laatste reacties op onze artikelen

Ambitie 100 MW. Als ik het goed begrijp: per MW wordt 1 m3/s zoet IJsselmeerwater gevraagd (en daarna geloosd op Waddenzee). Ergo: 100 m3/s bij 100 MW. Dat is minder dan de aanvoer via IJssel minus de verdamping op het IJsselmeer tijdens droogte...
op de site staat:
De nieuwe Blue Energie-installatie moet 16,5 kW produceren, genoeg voor ‘een klein dorp’
ik denk dat 16.5KW niet juist is
gr Klaas Knot
“De waterkwaliteit is op orde”, dat is een hele geruststelling. Al ben ik bang dat hier een verkeerd zinnetje in het artikel geslopen is.
deed de PvdA ook nog ergens mee of wordt deze partij door de schrijver van dit artikel geboycot???
H. Laros H2O/Waternetwerk
Leuk om aan te haken. Waar wordt de win-win gerealiseerd??

Zelf reageren? Dat kan onder alle artikelen met een Mijn H2O/KNW account.

Aanmelden voor H2O Nieuws
Ontvang twee keer per week het laatste waternieuws in je mailbox!