Stefanie Stubbé heeft de Inspiratie Award Grootste Talent gewonnen. De award werd woensdagmiddag uitgereikt op de Aquatech Vakbeurs in Amsterdam.

stefanie stubbe 180vk Stefanie StubbéDe verkiezing is een initiatief van het Centre of Expertise Water Technology (CEW) en de brancheorganisatie ENVAQUA. Doel van de prijs die voor het eerst werd uitgereikt: inspirerende talenten in de watersector een podium geven. Achterliggende gedachte: aandacht genereren voor de watersector als aantrekkelijke branche voor nieuwkomers op de arbeidsmarkt.

Voor de prijs waren drie vrouwen genomineerd: Elise van der Linde, Stefanie Stubbé en Farah Al-Masseri. Elk van hen kreeg aan de hand van vragen in een interview de gelegenheid om een beeld van zichzelf te schetsen en ideeën over het voetlicht te brengen over mogelijkheden voor de sector om jonge professionals enthousiast te maken voor werken in de watersector.

De jury zocht naar de meest inspirerende presentatie en was onder de indruk van de verhalen die alle drie genomineerden vertelden. Van het runnen van een start-up door de ondernemende Elise van der Linde (werkzaam bij Fertipaq), tot de volhardende wijze waarop Farah Al-Masseri met studies in Syrië en Nederland terecht kwam bij het adviesbureau Brightworks in Sneek. Beiden toonden zich inspirerende voorbeelden, aldus de jury.

Toch ging de prijs naar Stefanie Stubbé (Royal Haskoning DHV) die een enthousiaste verteller bleek, met een professionele presentatie en inspirerende gedachten over het aantrekkelijker maken van de sector voor potentiële nieuwkomers. Nadat haar de prijs was overhandigd, vertelde ze wat ze met de 500 euro gaat doen: 100 kopjes koffie drinken met 100 mensen om ze te vertellen over het werk in de watersector.

Groepsfoto talent award Vlnr: Elise van der Linde, Stefanie Stubbé en Farah Al-Masseri | Foto H2O

Laatste reacties op onze artikelen

Misschien een (domme) vraag, maar kappers lozen ook ammoniak in het rioolwater met het permanent vloeistof met als ingrediënten: aqua ~ ammonium thioglycolate ~ cyclomethicone ~ ammonium bicarbonate ~ urea ~ ammonium hydroxide ~ amodimethicone ~ ethylhexanediol ~ etidronic acid ~ potas sium cocoyl hydrolyzed collagen ~ polyquatern ium-6 ~ parfum ~ CI 61565 ~ CI 12700) en een fixeer proces met als ingrediënten( aqua ~ hydrogen peroxide ~ cocamine oxide ~ phosphoric acid ~ polyquaternium-6 ~ cetrimonium chloride ~ methylparaben ~parfum.
Heeft dit ook nog invloed op de ammoniumnorm?
Pieter Patje
Adviesgroep Duurzame Kappers
Wat is het risico voor Nederland tgv de waterwinning?
Ik ben bang voor dijkinstabiliteit en gevaarlijke grond zakkingen net als de aardbevingen in Groningen.
Erik
We profileren ons wereldwijd als waterland, hebben de grootste rivieren van Europa door ons land lopen, we zitten vol met de meest innovatieve watertechnologie leveranciers van de wereld en staan aan alle kanten (tot boven ons hoofd) in het water. Dat wij als een van de modernste en rijkste landen in de wereld nog dit soort berichten nodig hebben om de maatschappij wakker te schudden is schrijnend.
Er is geen enkel gebrek aan water in Nederland, noch aan technologie en bedrijven (waarvan Twente een aantal van de beste heeft) om dit zelf gecreëerde probleem op te lossen. Het enige dat ontbreekt is (politieke) daadkracht en visie om duurzame waterkringlopen te maken, nieuwe bronnen te vinden, te hergebruiken en valoriseren, met innovatieve en klassieke technologieën en eigen bedrijven. Maar als het allemaal, ook lekker Nederlands, niets mag kostten, dan is dit het zoveelste onderwerp waar we als braafste jongetje voorin de klas zitten, maar eigenlijk alleen maar dikke onvoldoendes halen.
Ik zie deze berichten al jarenlang elke nieuwe lente/zomer in alle (vak)bladen staan; het is onwil en niet onbekwaamheid dat ze blijven. BV Nederland staat te popelen om deze, en andere dossiers op te lossen met de mooiste innovatieve technologieën en nieuwe business modellen. Wanneer we de knop omzetten van "kan niet" naar "wil wel" dan zijn wij binnen no time echt het wereldwijde watertechnologie toonbeeld dat we nu al internationaal pretenderen te zijn.
L.S.
In artikel kom ik passage tegen waarin de penetratie van het wadiwater in grondwaterstand word aangegeven, ik kan niet lezen op welke afstand van het midden van de wadi die punten hebben gemeten. Ook de hoek van de wadi en dus het totaal beschikbaar oppervlak per strekkende meter wadi kan ik niet vinden.
In hoofstuk Veldobservatie
"De grondwatermetingen lieten zien dat het grondwater in de grondverbetering niet tot het maaiveld steeg. De drain was dus niet limiterend voor de infiltratie, maar de doorlatendheid van de bovenste grondlaag (zoals beoogd in het ontwerp). De peilbuizen naast de drains (peilbuis 1 en 4) reageren met 1,7 tot 8,5 cm. Aan de rand van de wadi’s (peilbuis 3) is een stijging van 13,2 tot 29,2 cm te zien. Buiten de wadi is de grondwaterstijging beperkt tussen de 1,8 en 4,6 cm (peilbuis 5). Een voorbeeld van alle metingen in een grafiek wordt gegeven in..."
Is op basis van deze studie een voorspelling te doen omtrent de hoogte variatie van grondwater bij vrij laten uitstromen van een hemelwater afvoer op maaiveld voor een gemiddelde bodemstructuur?

MVG, Wim

Zelf reageren? Dat kan onder alle artikelen met een Mijn H2O/KNW account.