secundair logo knw 1

Rogier van der Sande gaat op voor een tweede termijn als dijkgraaf van het Hoogheemraadschap van Rijnland. Het algemeen bestuur (verenigde vergadering) wil graag met hem verder, zo werd woensdag duidelijk in de bestuursvergadering.

Rogier van der Sande 180 vk Rogier van der SandeDe eerste ambtsperiode van Van der Sande, die tevens voorzitter is van de Unie van Waterschappen, loopt 1 september 2023 af. Conform de Waterschapswet stelt de verenigde vergadering aan Gedeputeerde Staten van de provincies Zuid-Holland en Noord-Holland voor om er een nieuwe ambtsperiode van 6 jaar aan toe te voegen.

Het hoogheemraadschap is tevreden over de wijze waarop Van der Sande de functie van dijkgraaf invult. Hans Demoed, voorzitter vertrouwenscommissie en lid van de verenigde vergadering, zegt: “Een ervaren bestuurder voor de functie dijkgraaf is belangrijk, maar minstens zo belangrijk is samenwerken. Rogier van der Sande is goed zichtbaar, heeft een groot netwerk en kan uitermate goed mensen met elkaar verbinden. Ik heb vertrouwen in de komende jaren, gezien de ambities van Rogier en de actievere rol die Rijnland tijdens zijn eerste termijn heeft verkregen.”

Van der Sande is een ervaren bestuurder met veel kennis van de regio. Hij was eerder gedeputeerde van de provincie Zuid-Holland. Daaraan voorafgaand was hij onder meer wethouder van de gemeente Leiden.

Typ je reactie...
Je bent niet ingelogd
Of reageer als gast
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Laat je reactie achter en start de discussie...

Laatste reacties op onze artikelen

Afbreekbaarheid moet in de toekomst als eerste beoordelingsparameter voor toelating van stoffen worden ingevoerd. Er ontstaan anders onomkeerbare problemen in de toekomst.
In aanvulling hierop: Wij hebben voor terrein- en rivierbeheerders (VNBE) nog meer maatregelen in kaart gebracht om deze problemen te mitigeren (zie ook bijlage):
 
@Hans MiddendorpHoi Hans, beetje makkelijke reactie van het waterschap ('eerst moeten de waterbedrijven wat doen, tot die tijd kunnen wij niks doen'). De Waprog plaatste in 1986, in één jaar tijd, meer dan 100.000 watermeters bij gezinnen thuis. Dat kostte toen maar 150 gulden (!) per watermeter. Als de waterpartners echt zouden willen samenwerken, kan dit zo zijn opgelost. Dus ja, bureaucratie zegeviert. Niet iets om trots op te zijn.
@Gert Timmerman Eens. We moeten met al ons water zuinig omgaan (en het niet verontreinigen) zeker met zoet grondwater en met drinkwater.