Rogier van der Sande gaat op voor een tweede termijn als dijkgraaf van het Hoogheemraadschap van Rijnland. Het algemeen bestuur (verenigde vergadering) wil graag met hem verder, zo werd woensdag duidelijk in de bestuursvergadering.

Rogier van der Sande 180 vk Rogier van der SandeDe eerste ambtsperiode van Van der Sande, die tevens voorzitter is van de Unie van Waterschappen, loopt 1 september 2023 af. Conform de Waterschapswet stelt de verenigde vergadering aan Gedeputeerde Staten van de provincies Zuid-Holland en Noord-Holland voor om er een nieuwe ambtsperiode van 6 jaar aan toe te voegen.

Het hoogheemraadschap is tevreden over de wijze waarop Van der Sande de functie van dijkgraaf invult. Hans Demoed, voorzitter vertrouwenscommissie en lid van de verenigde vergadering, zegt: “Een ervaren bestuurder voor de functie dijkgraaf is belangrijk, maar minstens zo belangrijk is samenwerken. Rogier van der Sande is goed zichtbaar, heeft een groot netwerk en kan uitermate goed mensen met elkaar verbinden. Ik heb vertrouwen in de komende jaren, gezien de ambities van Rogier en de actievere rol die Rijnland tijdens zijn eerste termijn heeft verkregen.”

Van der Sande is een ervaren bestuurder met veel kennis van de regio. Hij was eerder gedeputeerde van de provincie Zuid-Holland. Daaraan voorafgaand was hij onder meer wethouder van de gemeente Leiden.

Laatste reacties op onze artikelen

Ambitie 100 MW. Als ik het goed begrijp: per MW wordt 1 m3/s zoet IJsselmeerwater gevraagd (en daarna geloosd op Waddenzee). Ergo: 100 m3/s bij 100 MW. Dat is minder dan de aanvoer via IJssel minus de verdamping op het IJsselmeer tijdens droogte...
op de site staat:
De nieuwe Blue Energie-installatie moet 16,5 kW produceren, genoeg voor ‘een klein dorp’
ik denk dat 16.5KW niet juist is
gr Klaas Knot
“De waterkwaliteit is op orde”, dat is een hele geruststelling. Al ben ik bang dat hier een verkeerd zinnetje in het artikel geslopen is.
deed de PvdA ook nog ergens mee of wordt deze partij door de schrijver van dit artikel geboycot???
H. Laros H2O/Waternetwerk
Leuk om aan te haken. Waar wordt de win-win gerealiseerd??

Zelf reageren? Dat kan onder alle artikelen met een Mijn H2O/KNW account.

Aanmelden voor H2O Nieuws
Ontvang twee keer per week het laatste waternieuws in je mailbox!