Rogier van der Sande gaat op voor een tweede termijn als dijkgraaf van het Hoogheemraadschap van Rijnland. Het algemeen bestuur (verenigde vergadering) wil graag met hem verder, zo werd woensdag duidelijk in de bestuursvergadering.
De eerste ambtsperiode van Van der Sande, die tevens voorzitter is van de Unie van Waterschappen, loopt 1 september 2023 af. Conform de Waterschapswet stelt de verenigde vergadering aan Gedeputeerde Staten van de provincies Zuid-Holland en Noord-Holland voor om er een nieuwe ambtsperiode van 6 jaar aan toe te voegen.
Het hoogheemraadschap is tevreden over de wijze waarop Van der Sande de functie van dijkgraaf invult. Hans Demoed, voorzitter vertrouwenscommissie en lid van de verenigde vergadering, zegt: “Een ervaren bestuurder voor de functie dijkgraaf is belangrijk, maar minstens zo belangrijk is samenwerken. Rogier van der Sande is goed zichtbaar, heeft een groot netwerk en kan uitermate goed mensen met elkaar verbinden. Ik heb vertrouwen in de komende jaren, gezien de ambities van Rogier en de actievere rol die Rijnland tijdens zijn eerste termijn heeft verkregen.”
Van der Sande is een ervaren bestuurder met veel kennis van de regio. Hij was eerder gedeputeerde van de provincie Zuid-Holland. Daaraan voorafgaand was hij onder meer wethouder van de gemeente Leiden.
Tja. Zo'n simpele maatregel en dan mag het wettelijk niet. Omdat de administraties van Delfland en Dunea niet goed corresponderen. Toich is er minimaal risico op "oneerlijk" want er zijn GEEN huishoudens die GEEN drinkwateraansluiting hebben. En ALS huishoudens ze zijn aangesloten op het drinkwater, DAN betalen ze daar ook voor. Het enige probleem is dat in oude flatgebouwen er vaak nog 1 watermeter is voor alle bewoners samen. Maar vanuit de doelstelling voor drinkwaterbesparing moeten die huishoudens toch al een eigen (slimme) meter krijgen.
Dus dan denk je dat Dunea en Delfland de handen inéén slaan om de adminstratie op orde te krijgen. Maar nee, zooo belangrijk is het besparen van drinkwater (en dus minder rioolwater om te zuiveren) nou ook weer niet.