Roelof Kruize stopt als algemeen directeur van Waternet. Op 1 maart treedt hij terug, zo maakt het watercyclusbedrijf bekend.

Roelof Kruize 180 vk Roelof KruizeKruize treedt in goed overleg met het bestuur terug, aldus een verklaring van het bedrijf. De directeur, die aan de vooravond van zijn pensioen staat, is een van de oprichters van Waternet en haar voorloper DWR. 

De opdrachtgevers van Waternet, de gemeente Amsterdam en het waterschap Amstel, Gooi en Vecht, hebben in het afgelopen jaar de bestuurlijke samenwerking zoals die binnen het watercyclusbedrijf wordt vormgegeven, geëvalueerd. Besloten is, aldus een verklaring, de samenwerking voort te zetten en zelfs te intensiveren. “De komende periode richt zich op het optimaliseren van deze samenwerking, waarbij de structuur en cultuur van Waternet worden onderzocht en aangepast.” 

Kruize zal in die toekomstige structuur geen rol meer vervullen. Dat geldt ook voor dijkgraaf Gerhard van den Top van waterschap Amstel, Gooi en Vecht. Hij wordt de nieuwe burgemeester van Hilversum, zo werd deze week bekend. Voor beide bestuurders wordt een opvolger gezocht.

Onder leiding van Kruize heeft Waternet zich ontwikkeld tot ‘een nationaal en internationaal erkende organisatie met een sterk innovatief karakter’, aldus de verklaring van het watercyclusbedrijf. Kruize, die in 2003 werd gekozen tot overheidsmanager van het jaar, is onder andere initiatiefnemer van Amsterdam Rainproof, oprichter van Wereld Waternet en de Amsterdam International Water Week.

Kruize blijft lid van het bestuur van Wereld Waternet. De organisatie kan daardoor 'nog enige tijd gebruik kunnen maken van zijn grote internationale kennis en netwerk', aldus de verklaring van Waternet.

MEER INFORMATIE
Gerhard van den Top voorgedragen als burgemeester van Hilversum

Laatste reacties op onze artikelen

Misschien een (domme) vraag, maar kappers lozen ook ammoniak in het rioolwater met het permanent vloeistof met als ingrediënten: aqua ~ ammonium thioglycolate ~ cyclomethicone ~ ammonium bicarbonate ~ urea ~ ammonium hydroxide ~ amodimethicone ~ ethylhexanediol ~ etidronic acid ~ potas sium cocoyl hydrolyzed collagen ~ polyquatern ium-6 ~ parfum ~ CI 61565 ~ CI 12700) en een fixeer proces met als ingrediënten( aqua ~ hydrogen peroxide ~ cocamine oxide ~ phosphoric acid ~ polyquaternium-6 ~ cetrimonium chloride ~ methylparaben ~parfum.
Heeft dit ook nog invloed op de ammoniumnorm?
Pieter Patje
Adviesgroep Duurzame Kappers
Wat is het risico voor Nederland tgv de waterwinning?
Ik ben bang voor dijkinstabiliteit en gevaarlijke grond zakkingen net als de aardbevingen in Groningen.
Erik
We profileren ons wereldwijd als waterland, hebben de grootste rivieren van Europa door ons land lopen, we zitten vol met de meest innovatieve watertechnologie leveranciers van de wereld en staan aan alle kanten (tot boven ons hoofd) in het water. Dat wij als een van de modernste en rijkste landen in de wereld nog dit soort berichten nodig hebben om de maatschappij wakker te schudden is schrijnend.
Er is geen enkel gebrek aan water in Nederland, noch aan technologie en bedrijven (waarvan Twente een aantal van de beste heeft) om dit zelf gecreëerde probleem op te lossen. Het enige dat ontbreekt is (politieke) daadkracht en visie om duurzame waterkringlopen te maken, nieuwe bronnen te vinden, te hergebruiken en valoriseren, met innovatieve en klassieke technologieën en eigen bedrijven. Maar als het allemaal, ook lekker Nederlands, niets mag kostten, dan is dit het zoveelste onderwerp waar we als braafste jongetje voorin de klas zitten, maar eigenlijk alleen maar dikke onvoldoendes halen.
Ik zie deze berichten al jarenlang elke nieuwe lente/zomer in alle (vak)bladen staan; het is onwil en niet onbekwaamheid dat ze blijven. BV Nederland staat te popelen om deze, en andere dossiers op te lossen met de mooiste innovatieve technologieën en nieuwe business modellen. Wanneer we de knop omzetten van "kan niet" naar "wil wel" dan zijn wij binnen no time echt het wereldwijde watertechnologie toonbeeld dat we nu al internationaal pretenderen te zijn.
L.S.
In artikel kom ik passage tegen waarin de penetratie van het wadiwater in grondwaterstand word aangegeven, ik kan niet lezen op welke afstand van het midden van de wadi die punten hebben gemeten. Ook de hoek van de wadi en dus het totaal beschikbaar oppervlak per strekkende meter wadi kan ik niet vinden.
In hoofstuk Veldobservatie
"De grondwatermetingen lieten zien dat het grondwater in de grondverbetering niet tot het maaiveld steeg. De drain was dus niet limiterend voor de infiltratie, maar de doorlatendheid van de bovenste grondlaag (zoals beoogd in het ontwerp). De peilbuizen naast de drains (peilbuis 1 en 4) reageren met 1,7 tot 8,5 cm. Aan de rand van de wadi’s (peilbuis 3) is een stijging van 13,2 tot 29,2 cm te zien. Buiten de wadi is de grondwaterstijging beperkt tussen de 1,8 en 4,6 cm (peilbuis 5). Een voorbeeld van alle metingen in een grafiek wordt gegeven in..."
Is op basis van deze studie een voorspelling te doen omtrent de hoogte variatie van grondwater bij vrij laten uitstromen van een hemelwater afvoer op maaiveld voor een gemiddelde bodemstructuur?

MVG, Wim

Zelf reageren? Dat kan onder alle artikelen met een Mijn H2O/KNW account.