secundair logo knw 1

Rob van Doorn is begonnen als nieuwe algemeen directeur van Waternet. Hij moet de splitsing van de watercyclusorganisatie, het samenwerkingsverband van Waterschap Amstel, Gooi en Vecht en de gemeente Amsterdam, in goede banen leiden.

rob van doorn 180 vk Rob van Doorn Van Doorn is vorige maand door het stichtingsbestuur benoemd tot algemeen directeur van Waternet. Hij volgt Koen de Snoo op, die eind december is gestopt als interim algemeen directeur.

Onder de leiding van De Snoo zijn de eerste stappen gezet om het watercyclusbedrijf te ontvlechten. De besturen van het waterschap en de gemeente hebben daar vorig jaar definitief toe besloten na een jarenlange zoektocht naar voortzetting van de samenwerking in de uitvoering van de watertaken. De bestuurlijke opdrachtgevers kwamen tot de conclusie dat voortzetting van de gezamenlijke watercyclusorganisatie te complex was, een standpunt dat door een meerderheid van de medewerkers niet werd gedeeld.

Het is aan Van Doorn om leiding te geven aan Waternet en de ingezette ontvlechting voort te zetten in 2025. “Van Doorn staat bekend om zijn verbindende kwaliteiten en bedachtzame en toch daadkrachtige aanpak”, staat in een aankondiging op de site van Waternet.

Van Doorn heeft ruime ervaring als interimmanager, met als laatste klus vorig jaar de opstart van de eerste nieuwe productielijn en ingebruikname van een nieuwe fabriek van de Sif Group op de Maasvlakte. Over zijn nieuwe functie bij Waternet zegt hij: “Ik hou ervan om organisaties in beweging, zoals Waternet, te mogen helpen en de koers vast te blijven houden. Zo blijft duidelijk waar we naartoe gaan. Van groot belang is dat we onze mensen heel en veilig houden.”

Typ je reactie...
Je bent niet ingelogd
Of reageer als gast
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Laat je reactie achter en start de discussie...

Laatste reacties op onze artikelen

Frisse wind van de PVV is nuttig. Wijze van Aanbestedingen dient aangepast te worden.
Maak verspillende Nederlanders eerst bewust van hun drinkwater gebruik: gewoon korter douchen ( ik red een normale beurt binnen een minuut) gebruik eerste koude water uit douche voor wc doorspoelen, gebruik altijd de kleine doorspoelknop van je wc. Spoel je vuile vaat nooit voor. Neem hooguit 1x een douchebeurt. Vang regenwater zoveel mogelijk op in regentonnen voor zomers tuin bewateren.💦💦💦
Wat ik mis is de preventieve kant. Een paar maatregelen. Laag hangend fruit als verkoop van niet-zuinige toiletten verbieden. Alleen nog max. 3 liter/6 liter spoeling. Ook stimuleren dan wel verplichten van opvang hemelwater voor toiletspoeling bij nieuwbouw, zowel huishoudens als industrie. Bij deze maatregelen verbeter je ook efficiëntie rioolwaterzuivering en kunnen meer aansluitingen plaatsvinden zonder uitbreiding. Hemelwater opvang stimuleren voor koeling.
Marjolijn Haasnoot is Hoogleraar klimaatadaptatie, daarmee ook zeker onderzoeker, maar meer dan dat.
Duidelijk verhaal Marjolijn