René Vrugt wordt de nieuwe directeur Bodem, Ruimte en Klimaatadaptatie bij het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat.
Vrugt begint 16 januari. Hij is momenteel werkzaam bij de provincie Zuid-Holland en is als directeur-bestuurder verantwoordelijk voor het programma Zuid-Holland Bereikbaar (ZHB). Eerder was hij werkzaam in diverse (management)functies bij Rijkswaterstaat en ook bij de Directie Luchtvaart van het ministerie van IenW als Programmadirecteur Luchtruimherziening.
Als directeur Bodem, Ruimte en Klimaatadaptatie op het ministerie IenW krijgt Vrugt te maken met het implementeren van water en bodem als sturend beginsel bij de ruimtelijke planvorming.
Het Directoraat-generaal Water en Bodem (DGWB) van IenW heeft zorg voor de bescherming van Nederland tegen hoogwater, voor een verantwoord (mede-) gebruik en ruimtelijke ordening van de zee en voor een duurzaam en veilig gebruik van het water-bodemsysteem dat bestand is tegen wateroverlast en droogte en blijvend kan voorzien in de juiste hoeveelheid water, van de juiste kwaliteit, op de juiste plaats.
Tja. Zo'n simpele maatregel en dan mag het wettelijk niet. Omdat de administraties van Delfland en Dunea niet goed corresponderen. Toch is er minimaal risico op "oneerlijk" want er zijn GEEN huishoudens die GEEN drinkwateraansluiting hebben. En ALS huishoudens zijn aangesloten op het drinkwater, DAN betalen ze daar ook voor. Het enige probleem is dat in oude flatgebouwen er vaak nog 1 watermeter is voor alle bewoners samen. Maar vanuit de doelstelling voor drinkwaterbesparing moeten die huishoudens toch al een eigen (slimme) meter krijgen.
Dus dan denk je dat Dunea en Delfland de handen inéén slaan om de administratie op orde te krijgen. Maar nee, zooo belangrijk is het besparen van drinkwater (en dus minder rioolwater om te zuiveren) nou ook weer niet.