secundair logo knw 1

René Hoeijmakers is benoemd tot directeur van de Water Wastewater Treatment Division van het Deense ingenieurs- en adviesbureau Ramboll.

René Hoeijmakers 180 vk René HoeijmakersRamboll, dat wereldwijd actief is, verwacht dat de komende 5 tot 10 jaar de markt voor water- en afvalwaterbehandeling aanzienlijk zal groeien. Om dit marktpotentieel verder te benutten, is Hoeijmakers benoemd tot nieuwe Division Director voor Ramboll's wereldwijde Water Wastewater Treatment unit, laat het Deense ingenieursbureau weten.

"We zien een aanzienlijk marktpotentieel binnen duurzame water- en afvalwaterbehandeling in al onze belangrijke regio's - Europa, de VS en Zuidoost-Azië - dus ik ben blij dat René nu de verantwoordelijkheid op zich neemt om nog sterkere klantrelaties op te bouwen en verdere strategische groei op dit gebied te stimuleren", zegt Esther Bosman, Managing Director voor Ramboll Water. Zij maakte afgelopen juni de overstap van Royal HaskoningDHV naar het Deense bedrijf als managing director voor Ramboll's wereldwijde water divisie.

De Nederlander Hoeijmakers maakt sinds de oprichting deel uit van het managementteam van de divisie Ramboll Water. Hij volgt Jeff Rogers op die de rol van Division Director had naast zijn hoofdfunctie als Country Market Director voor Ramboll Water in de VS.

Voordat Hoeijmakers in 2016 bij het Deense adviesbureau aan de slag ging, was hij in Nederland werkzaam voor Arcadis, Royal HaskoningDHV en KWR Watercycle Research Institute en WML.

Typ je reactie...
Je bent niet ingelogd
Of reageer als gast
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Laat je reactie achter en start de discussie...

Laatste reacties op onze artikelen

@SebastiaanDat is een goede vraag als we het over de waterkwaliteit van rivieren hebben, maar in dit project zijn vooral kleine watertjes gemeten. Dat komt niet uit het buitenland, dus daar zullen we echt zelf mee aan de slag moeten!
Bijzonder. Veel waterschappen spreken nog van ‘aan en afhaakproblematiek’ waarbij de zorg juist is voor afhakende bedrijven, lees verminderde heffingsopbrengsten.
Natuurlijk is het slim als bedrijven afhaken, met duurzamere zuivering, eventueel gevolgd tot eigen directe lozing in gebied, en vervolgens tot eigen waterhergebruik. Prima.
Maar aub geen dogma. We spreken nog steeds over stedelijk afvalwater, waarbij het bedrijfswater zeker af en toe een waardevolle bijdrage is in de gehele keten.
In @KNW, @skiw, @vemw @dbc verband nog maar eens over spreken.
Reintje Paijmans Kriens Waterschapsverkiezingen: apart of niet?
"Kennis van Waterbeheer" en "Provinciaal bestuur"  voor een groot deel van onze bevolking, is naar mijn ervaring heel gering. De situatie  is per provincie ook geheel anders. Of je nu in Zuid-Holland woont of in Drenthe: water aanvoer, afvoer  en tekort zijn niet met elkaar te vergelijken. De grenzen vallen niet samen. 
Ik heb als geograaf ook veel te maken gehad met wat dat voor problemen voor de bevolking, stadsbesturen en waterschappen veroorzaakte. Stadsbesturen hebben, zeker in de huidige tijd, andere, grotere problemen op hun agenda staan. Op welke manier moet, kan betere voorlichting opgelost worden? Ik heb lezingen gegeven, excursies georganiseerd, bestuursleden van de waterschappen daarbij uitgenodigd en wat ik ook erg belangrijk vind, aan het voortgezet onderwijs voorlichting, onderwijs gegeven. Bij excursies vroeg ik aan de ouders van de leerlingen of zij "mee wilden helpen" met vervoer, eten, geld ophalen voor de bijkomende kosten. Vaak meldden meer ouders zich aan dan eigenlijk nodig was, maar dat had voor de waterschappen in velerlei opzicht positieve gevolgen.
"Samenwerking", overleg met de landen waar de rivieren ontstaan en door stromen, afspreken hoeveel water ieder land wil, kan, mag gebruiken, afvoeren, dat zijn problemen, die nauwelijks bekend zijn bij de bevolking.
Ik hoop dat dit soort onderwerpen net zo belangrijk worden gevonden als problemen met  auto rijden, parkeren en boodschappen doen.
Ik wens Nederland veel succes.
Wat ik vooral interessant vind in dit artikel, is de min of meer terloopse opmerking dat het verlagen van de druk leidt tot een lager watergebruik. Ik ben erg benieuwd om hoeveel water het kan gaan als de waterdruk in heel Nederland wordt teruggebracht. 

Nu hopen dat het niet bij een oproep blijft, maar er ook gehoor aan wordt gegeven, duidelijk, ZO duidelijk een goede zaak.