Remco Bosma is geïnstalleerd als nieuwe dijkgraaf voor Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier. Hij is de opvolger van Luc Kohsiek die vorig jaar vertrok als dijkgraaf.

Remco Bosma 180 vk Remco BosmaBosma werd in een bijzondere vergadering van het algemeen bestuur beëdigd door Arthur van Dijk, Commissaris van de koning van Noord-Holland. “"De cirkel is rond. Je begon als jonge ambtenaar bij Uitwaterende Sluizen, en bent nu dijkgraaf van fusiewaterschap Hollands Noorderkwartier”, zei Van Dijk.

Bosma begon zijn carrière begin jaren '90 als ingenieur waterbeheer bij Het Hoogheemraadschap van de Uitwaterende Sluizen in Kennemerland en West-Friesland, in 2003 opgegaan in het huidige hoogheemraadschap. De afgelopen vier jaar was hij burgemeester van de gemeente Bladel in Noord-Brabant.

Na zijn beëdiging stelde de nieuwe dijkgraaf vast dat de waterschappen onverminderd een belangrijke rol vervullen bij leefbaar houden van Nederland. “We nog niet klaar zijn, misschien wel nooit.”

Laatste reacties op onze artikelen

Ambitie 100 MW. Als ik het goed begrijp: per MW wordt 1 m3/s zoet IJsselmeerwater gevraagd (en daarna geloosd op Waddenzee). Ergo: 100 m3/s bij 100 MW. Dat is minder dan de aanvoer via IJssel minus de verdamping op het IJsselmeer tijdens droogte...
op de site staat:
De nieuwe Blue Energie-installatie moet 16,5 kW produceren, genoeg voor ‘een klein dorp’
ik denk dat 16.5KW niet juist is
gr Klaas Knot
“De waterkwaliteit is op orde”, dat is een hele geruststelling. Al ben ik bang dat hier een verkeerd zinnetje in het artikel geslopen is.
deed de PvdA ook nog ergens mee of wordt deze partij door de schrijver van dit artikel geboycot???
H. Laros H2O/Waternetwerk
Leuk om aan te haken. Waar wordt de win-win gerealiseerd??

Zelf reageren? Dat kan onder alle artikelen met een Mijn H2O/KNW account.

Aanmelden voor H2O Nieuws
Ontvang twee keer per week het laatste waternieuws in je mailbox!