secundair logo knw 1

Remco Bosma is geïnstalleerd als nieuwe dijkgraaf voor Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier. Hij is de opvolger van Luc Kohsiek die vorig jaar vertrok als dijkgraaf.

Remco Bosma 180 vk Remco BosmaBosma werd in een bijzondere vergadering van het algemeen bestuur beëdigd door Arthur van Dijk, Commissaris van de koning van Noord-Holland. “"De cirkel is rond. Je begon als jonge ambtenaar bij Uitwaterende Sluizen, en bent nu dijkgraaf van fusiewaterschap Hollands Noorderkwartier”, zei Van Dijk.

Bosma begon zijn carrière begin jaren '90 als ingenieur waterbeheer bij Het Hoogheemraadschap van de Uitwaterende Sluizen in Kennemerland en West-Friesland, in 2003 opgegaan in het huidige hoogheemraadschap. De afgelopen vier jaar was hij burgemeester van de gemeente Bladel in Noord-Brabant.

Na zijn beëdiging stelde de nieuwe dijkgraaf vast dat de waterschappen onverminderd een belangrijke rol vervullen bij leefbaar houden van Nederland. “We nog niet klaar zijn, misschien wel nooit.”

Typ je reactie...
Je bent niet ingelogd
Of reageer als gast
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Laat je reactie achter en start de discussie...

Laatste reacties op onze artikelen

Barry Madlener. Een man van grootse daden, w.o. motie tegen het dragen van hoofddoekjes en de verplichting voor moslimmeisjes om te moeten sporten met jongens. Dat schept hoge verwachtingen! 😱 OMG
Wat een slap verhaal over een mogelijke integriteitsschending. Als voormalig sectorhoofd bij verschillende waterschappen heb ik vele openbare aanbestedingen (klein en groot) moeten doen. Bij de meeste waterschappen zou een dergelijke aanpak nooit geaccepteerd zijn en ook bij andere overheden zoals provincies (waar ik eveneens ervaring heb) , ook niet. Wat is het toch moeilijk om gewoon een fout toe te geven! Daar is echt geen “integriteitsonderzoek “ voor nodig. Het is echt tijd dat bij deze organisatie de bezem er eens goed doorheen gaat! 
Bedankt Bas! Bij deze een link naar dat artikel: https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/32729940/  
Duidelijk artikel met interessante observaties!
Mbt referentie #2 zou het beter zijn te verwijzen naar Bil et al., 2021 (https://doi.org/10.1002/etc.4835).
Prachtig initiatief! Nu het hele stroomgebied van de Berkel als ruimtelijke eenheid bekijken ,vervuilers opsporen en voorstellen voor ruimtelijke ontwikkeling (incl. bescherming)met elkaar bedenken.cf kaderrichtlijn water.