secundair logo knw 1

Pieter van de Stadt is begonnen aan zijn eerste termijn als dijkgraaf van Schieland en de Krimpenerwaard. Tijdens een buitengewone zitting van het algemeen bestuur werd hij geïnstalleerd door commissaris van de Koning Wouter Kolff.

Pieter van de Stadt vk 180 Pieter van de StadtPieter van de Stadt (1968) volgt Toon van der Klugt op die eind vorig jaar met pensioen ging. Hoogheemraad Josien van Cappelle nam hem waar tot de installatie van Van de Stadt.

Hij gaf tijdens zijn installatie aan dat samenwerken met alle partners van essentieel belang is voor de toekomst van het hoogheemraadschap, schrijft Schieland en de Krimpenerwaard. “De uitdagingen voor schoner water, voldoende water, waterveiligheid en droge voeten stapelen zich op.”

Van de Stadt heeft, zo zei hij, ‘enorm veel zin’ in zijn nieuwe baan. Als dijkgraaf neemt hij een ruime ervaring in het openbaar bestuur mee, zowel regionaal als landelijk. Hij was sinds 2015 burgemeester van de gemeente Lansingerland.

Typ je reactie...
Je bent niet ingelogd
Of reageer als gast
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Laat je reactie achter en start de discussie...

Laatste reacties op onze artikelen

Goed bezig, Phebe. Ga zo door.
Mark van der Laan Zoekt en gij zult vinden
Goed bezig, Harrie. Blijf vooral columns schrijven.
Het zou natuurlijk ook juist heel fijn zijn voor de natuur als er meer broedplaatsen komen voor insecten. Hebben de vleermuizen en de vogels ook wat te eten.
Lijkt mij toch opvallend dat als het "diepzuigen" gestart wordt de kade onderuit gaat. Daar moet toch een verband zijn. Diep zuigen bij zandwinning gaat er van uit dat zand in diepere lagen gaat "toelopen, vloeien" naar de "zuigmond" van een baggervaartuig onder een natuurlijk flauwe hoek. De hoek is afhankelijk van de waterspanning in de zandlaag,  korrelgrootte en vorm van het zand in de zandlaag. Als het zand zo, via de hellingshoek onder de oever afvloeit en wordt weggezogen ontstaat daar instabiliteit, "bresvloeiing", waardoor het talud wegzakt. Dat is hier waarschijnlijk gebeurt, lijkt me. Is niet de eerste keer dat dat in Nederland gebeurt.  
Het is van belang om onderzoek te doen naar de waterkwaliteit o.a. PFAS-stoffen voordat ergens regenwater of oppervlaktewater via infiltratieputten naar grondwaterlichaam gebracht kan worden. Verslechtering van kwaliteit grondwater voorkomen, door zuivering van het infiltratiewater is veelal noodzakelijk.