secundair logo knw 1

Het algemeen bestuur van het Hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard draagt Pieter van de Stadt voor om Toon van der Klugt op te volgen als dijkgraaf.

Pieter van de Stadt 180 vk Pieter van de StadtVan de Stadt (1968) is sinds 2015 burgemeester van de gemeente Lansingerland. Eerder was hij lid van de gemeenteraad en later wethouder van Heemstede. De nieuwe dijkgraaf Schieland en de Krimpenerwaard heeft ook ervaring in het landelijk bestuur, van 2000 tot 2006 was hij beleidsmedewerker van de VVD-Tweede Kamerfractie. In 2004 werkt hij als assistent interne markt en belastingen in het kabinet van Eurocommissaris Frits Bolkestein.

De voorzitter van de vertrouwenscommissie, hoogheemraad Josien van Cappelle, noemt Van de Stadt ‘een betrokken en warme persoonlijkheid’. “Hij is een teamspeler met oog voor het menselijke en zakelijke aspect. Dat hebben wij nodig gezien de grote uitdagingen waar wij als waterschap voor staan.”

Van de Stadt zegt over zijn voordracht: “Door de klimaatverandering neemt de druk op de waterkwaliteit toe. Het weer wordt extremer. Het werk van het waterschap krijgt hierdoor een steeds belangrijkere rol en belang in het maatschappelijk debat. Ik wil hier graag samen met de inwoners, ondernemers en alle collega’s bij het waterschap een bijdrage aan leveren.”

Van de Stadt begint naar verwachting op 1 maart 2025. Van der Klugt is er dan al mee gestopt. Hij kondigde in juli aan dat hij er aan het eind van dit jaar een punt achter zet. Vanaf 1 januari neemt Van Cappelle waar als plaatsvervangend dijkgraaf.

Typ je reactie...
Je bent niet ingelogd
Of reageer als gast
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Laat je reactie achter en start de discussie...

Laatste reacties op onze artikelen

Bijzonder dat Boutkan en Buijsse beter weten wat de problemen in het riool en bij de afvalwaterverwerking zijn, dan de daarin gespecialiseerde organisaties.
Afgezien daarvan, kan een kleuter bedenken dat als plastic (a) in het milieu een probleem is én (b) "nul" vocht opneemt, dat het dan ook niet handig is om dit in wegwerpdoekjes te verwerken die NIET gescheiden ingezameld worden maar met het toiletwater worden weggespoeld.  
Kan er ook niet zo’n richtlijn worden opgesteld voor de intensieve landbouw? In Nederland betalen boerenbedrijven immers géén verontreinigingsheffing en zuiveringsbelasting en worden de kosten van vervuiling van oppervlakte- en grondwater naar de belastingbetaler geschoven. 
Het voorgezuiverd oppervlaktewater is ook een belangrijke bron voor drinkwater. Naast WAAG is het noodzakelijk om op zoek te gaan naar andere bronnen voor drinkwater, wellicht effluent van rioolwaterzuiveringen
Vitaliseren, 100% natuurlijk,  agrarische bedrijven. Vraag naar concept voor geitenboerderij willem dam in amsterdamse bos, geitkwaliteit, bodem en afvalwater verbeteren  pfos/pfas verdwijnt.