secundair logo knw 1

Peter van der Linde is aangesteld als branchemanager bij vereniging Water Alliance. Hij volgt Ignaz Worm op, die gedurende 4,5 jaar verantwoordelijk was voor de activiteiten van de branchevereniging ENVAQUA.

Peter van der Velden vk 180 Peter van der LindeVan der Linde (63) is een bekende in de water- en milieutechnologiesector. Hij heeft jarenlang in verschillende rollen gewerkt bij het bedrijf Holland Water en is daar nog steeds actief met het uitbreiden van het wereldwijde distributienetwerk.

Van der Linde vertegenwoordigt de vereniging ENAQUA bij de Europese federatie Aqua Europe en is hij medeoprichter van de Expertgroep Circulair Water. Samen met FME (de ondernemersorganisatie voor de technologische industrie) gaat hij nu de activiteiten van ENVAQUA leiden.

Dat gebeurt onder de vlag van Water Alliance waar ENVAQUA sinds begin dit jaar deel van uitmaakt. De vernieuwde organisatie heeft op dit moment bijna tweehonderd leden.

Van der Linde ziet ‘de nauwe samenwerking’ als winst. “Ik denk dat de belangen van de Nederlandse water- en milieutechnologie bedrijven beter renderen als de branche effectief, efficiënt en eenduidig op nationaal en internationaal vertegenwoordigd wordt.”

 

LEES OOK
H2O Actueel: Water Alliance en ENVAQUA nu verder als één organisatie

Typ je reactie...
Je bent niet ingelogd
Of reageer als gast
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Laat je reactie achter en start de discussie...

Laatste reacties op onze artikelen

Afbreekbaarheid moet in de toekomst als eerste beoordelingsparameter voor toelating van stoffen worden ingevoerd. Er ontstaan anders onomkeerbare problemen in de toekomst.
In aanvulling hierop: Wij hebben voor terrein- en rivierbeheerders (VNBE) nog meer maatregelen in kaart gebracht om deze problemen te mitigeren (zie ook bijlage):
 
@Hans MiddendorpHoi Hans, beetje makkelijke reactie van het waterschap ('eerst moeten de waterbedrijven wat doen, tot die tijd kunnen wij niks doen'). De Waprog plaatste in 1986, in één jaar tijd, meer dan 100.000 watermeters bij gezinnen thuis. Dat kostte toen maar 150 gulden (!) per watermeter. Als de waterpartners echt zouden willen samenwerken, kan dit zo zijn opgelost. Dus ja, bureaucratie zegeviert. Niet iets om trots op te zijn.
@Gert Timmerman Eens. We moeten met al ons water zuinig omgaan (en het niet verontreinigen) zeker met zoet grondwater en met drinkwater.