secundair logo knw 1

Het algemeen bestuur van Waterschap Limburg heeft Patrick van der Broeck voorgedragen voor herbenoeming als dijkgraaf. Het wordt zijn tweede termijn.

Patrick van der Broeck 180 Patrick van der BroeckVan der Broeck is de eerste dijkgraaf van Waterschap Limburg, dat ontstond na de fusie van Waterschap Peel en Maasvallei en Waterschap Roer en Overmaas. Hij begon in 2017 en kreeg onder meer te maken met een bestuurscrisis en de extreme wateroverlast in 2021, die in Limburg voor grote problemen zorgde.

De bestuurscrisis betrof een conflict rondom bestuurder Har Frenken, die in november 2021 opstapte na een vertrouwensbreuk. Van der Broeck was in 2021 zelf als oud-gedeputeerde onderdeel van een integriteitsonderzoek van de Provincie Limburg in de affaire Vrehen. Voorts speelde de kwestie rondom het beekherstelproject Loobeekdal, die leidde tot aanscherpen van het integriteitsbeleid binnen het waterschap.

De kwesties hebben geen negatieve invloed op het oordeel van het algemeen bestuur over het functioneren van de dijkgraaf. Het bestuur laat in de voordracht weten dat Van der Broeck in de afgelopen jaren is uitgegroeid tot een belangrijk boegbeeld van het Waterschap Limburg. “Hij weet de belangen van het Waterschap Limburg zowel in Limburg, Nederland en in het buitenland op een eigen wijze te behartigen.”

Het bestuur is ervan overtuigd dat de opgaven waar het waterschap de komende jaren voor staat (waterveiligheid, klimaatadaptatie, het watersysteem en zuivering) in samenwerking met Van der Broeck ‘zorgvuldig en vertrouwd’ opgepakt kunnen worden.

Typ je reactie...
Je bent niet ingelogd
Of reageer als gast
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Laat je reactie achter en start de discussie...

Laatste reacties op onze artikelen

@Hans MiddendorpHoi Hans, beetje makkelijke reactie van het waterschap ('eerst moeten de waterbedrijven wat doen, tot die tijd kunnen wij niks doen'). De Waprog plaatste in 1986, in één jaar tijd, meer dan 100.000 watermeters bij gezinnen thuis. Dat kostte toen maar 150 gulden (!) per watermeter. Als de waterpartners echt zouden willen samenwerken, kan dit zo zijn opgelost. Dus ja, bureaucratie zegeviert. Niet iets om trots op te zijn.
@Gert Timmerman Eens. We moeten met al ons water zuinig omgaan (en het niet verontreinigen) zeker met zoet grondwater en met drinkwater.
@JanEens Jan, maar mijn opiniestuk gaat over hoe slimme bemetering en beprijzing het waterverbruik van huishoudens beïnvloeden. Dat er geen BOL is voor grootverbruik, helpt bedrijven inderdaad niet om slim met water om te gaan.   
Waarom de belasting op leidingwater (BOL) alleen voor de eerste 300m3? (€ 0,50 per m3 incl BTW). Beter is om een BOL te hebben voor het waterverbruik boven de 300m3. Politiek ligt dit moeilijk voor wat ik begreep.