Het algemeen bestuur van Waterschap Limburg heeft Patrick van der Broeck voorgedragen voor herbenoeming als dijkgraaf. Het wordt zijn tweede termijn.

Patrick van der Broeck 180 Patrick van der BroeckVan der Broeck is de eerste dijkgraaf van Waterschap Limburg, dat ontstond na de fusie van Waterschap Peel en Maasvallei en Waterschap Roer en Overmaas. Hij begon in 2017 en kreeg onder meer te maken met een bestuurscrisis en de extreme wateroverlast in 2021, die in Limburg voor grote problemen zorgde.

De bestuurscrisis betrof een conflict rondom bestuurder Har Frenken, die in november 2021 opstapte na een vertrouwensbreuk. Van der Broeck was in 2021 zelf als oud-gedeputeerde onderdeel van een integriteitsonderzoek van de Provincie Limburg in de affaire Vrehen. Voorts speelde de kwestie rondom het beekherstelproject Loobeekdal, die leidde tot aanscherpen van het integriteitsbeleid binnen het waterschap.

De kwesties hebben geen negatieve invloed op het oordeel van het algemeen bestuur over het functioneren van de dijkgraaf. Het bestuur laat in de voordracht weten dat Van der Broeck in de afgelopen jaren is uitgegroeid tot een belangrijk boegbeeld van het Waterschap Limburg. “Hij weet de belangen van het Waterschap Limburg zowel in Limburg, Nederland en in het buitenland op een eigen wijze te behartigen.”

Het bestuur is ervan overtuigd dat de opgaven waar het waterschap de komende jaren voor staat (waterveiligheid, klimaatadaptatie, het watersysteem en zuivering) in samenwerking met Van der Broeck ‘zorgvuldig en vertrouwd’ opgepakt kunnen worden.

Laatste reacties op onze artikelen

Ambitie 100 MW. Als ik het goed begrijp: per MW wordt 1 m3/s zoet IJsselmeerwater gevraagd (en daarna geloosd op Waddenzee). Ergo: 100 m3/s bij 100 MW. Dat is minder dan de aanvoer via IJssel minus de verdamping op het IJsselmeer tijdens droogte...
op de site staat:
De nieuwe Blue Energie-installatie moet 16,5 kW produceren, genoeg voor ‘een klein dorp’
ik denk dat 16.5KW niet juist is
gr Klaas Knot
“De waterkwaliteit is op orde”, dat is een hele geruststelling. Al ben ik bang dat hier een verkeerd zinnetje in het artikel geslopen is.
deed de PvdA ook nog ergens mee of wordt deze partij door de schrijver van dit artikel geboycot???
H. Laros H2O/Waternetwerk
Leuk om aan te haken. Waar wordt de win-win gerealiseerd??

Zelf reageren? Dat kan onder alle artikelen met een Mijn H2O/KNW account.

Aanmelden voor H2O Nieuws
Ontvang twee keer per week het laatste waternieuws in je mailbox!