secundair logo knw 1

Twintig voormalige drinkwaterdirecteuren waren te gast bij het Drentse drinkwaterbedrijf WMD. De gepensioneerde bestuurders treffen elkaar elk jaar een dag op een drinkwaterlocatie. Dit jaar hadden ze het vizier op Drenthe, meer precies de nieuwe door WMD zelf ontwikkelde drinkwaterfabriek in Beilen.

In Beilen maakt WMD zacht drinkwater, met onthardingsmembranen in het proces van omgekeerde osmose. De skids die daarvoor worden ingezet, zijn door WMD zelf ontwikkeld en gebouwd. Zoals ook het ontwerp van de fabriek in eigen beheer is gemaakt. De productielocatie werd vorig jaar in gebruik genomen. 

Vanuit het nieuwe productiestation wordt water geleverd aan inwoners van gemeente Midden-Drenthe, maar ook aan drinkwaterproducent Vitens die in Friesland kampt met een krappe productiecapaciteit en jaarlijks zo’n 3 miljoen m3 geleverd krijgt uit Beilen.

De voormalige drinkwaterdirecteuren kregen in Beilen het belang van de nieuwe drinkwaterfabriek voor WMD uitgelegd door directeur-bestuurder Vivienne Frankot en manager strategie & kwaliteit Henk Brink. De meeste van de huidige thema’s - beschikbaarheid van water, vervuiling en bescherming van bronnen - werden door veel van de oud-bestuurders herkend.

“De huidige problematiek - neem het tekort aan bronnen – is niet nieuw. Veel van deze mensen stonden in de jaren ’80 voor eenzelfde dilemma. De toen uitgedachte ideeën en plannen die toen zijn gemaakt zijn nu nog actueel”, stelde Brink vast. Na uitleg over de nieuwe drinkwaterfabriek, kregen de oud-directeuren een rondleiding in het waterwingebied.

Typ je reactie...
Je bent niet ingelogd
Of reageer als gast
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Laat je reactie achter en start de discussie...

Laatste reacties op onze artikelen

@Arie van LitDank Arie voor jouw steun. Tja, anderen komen op voor 'ons land'. Ik voor ook mijn water, ook mijn milieu, ook mijn bodem, ook mijn natuur. Iemand moet het doen. 
@Elsa Loosjes (zeer geïnteresDat gaat heel lang duren. En dat is ook de bedoeling van dit boerenbruin rechtse kabinet. Stel je voor dat we de problemen zouden oplossen, wat moeten ze dan? Wie stemt er dan nog op hen? 
Mooi verwoord. Het kabinet in spé heeft velen verleid met termen als 'het geven van duidelijkheid', terwijl er in de praktijk door in te zetten in bewezen niet duurzaam beleid, er grote onzekerheden gaan ontstaan. Ook hier moet het gezegde van 'de wal keert het schip' zich klaarblijkelijk nog maar weer eens in de praktijk gaan bewijzen.
Geheel eens met de reactie van dhr. Peters. "Natuur is leuk", maar even niet als het de landbouw in de weg zit. Dan poetsen we het weg als lastig (kleine snippers??) of ongewenst. Gemiste kans want, afgezien de intrinsieke verantwoording die de overheid en haar burgers heeft voor het behoud van onze natuur is het ook van groot belang voor drinkwater, economie (recreatie/vestigingsklimaat), wetenschap en het welbevinden van miljoenen mensen. En dat poets je niet weg tegen de marginale landbouw- en visserijbelangen.