Acquaint heeft een nieuwe leiding. Erik Driessen is aangesteld als CEO. Christine van der Valk is de nieuwe CFO van het bedrijf. Oprichters Rudy Dijkstra en Siemen van der Heide doen een stap terug.

Acquaint ontwikkelt innovatieve inspectiemethodieken en -technieken voor buisleidingen en zet daarmee in op preventie van leidingfalen om zo waterverspilling te voorkomen en de vervangingsgolf van ondergrondse assets te beperken. Acquaint maakte sinds 2014 een snelle groei door; in 2020 stond het op de 22e plek in het door accoutantsbureau Deloitte gepubliceerde Technology Fast50, de lijst van de vijftig snelst groeiende technologiebedrijven van Nederland.

Na de groei is de startup een nieuwe fase ingegaan waarbij iemand nodig is die deze groeispurt op hoog strategisch niveau kan doorzetten, schrijft de onderneming in een persverklaring. 

Erik Driessen 180 vk b Erik DriessenErik Driessen is daarvoor aangetrokken. Hij was managing director Northern Europe bij Isle Utilities, een internationaal adviesbureau voor technologie en innovaties. “Hij is betrouwbaar, no-nonsense, ‘tech-minded’ en hij zet de mens centraal”, zegt Siemen van der Heide. “Daarbij heeft hij een enorm internationaal netwerk en aan beide kanten van de tafel gezeten, wat maakt dat hij onze oplossing perfect kan positioneren en de maatschappelijke impact kan vergroten”, aldus Rudy Dijkstra.

Christine van der Valk 180 vk Christine van der ValkBeide oprichters van het bedrijf uit Leeuwarden blijven betrokken bij de onderneming en nemen zitting in het bestuur. Dijkstra kan als bestuurder ‘op een andere manier naar het bedrijf kijken en mijn bijdrage leveren op andere vlakken’. Van der Heide kan zich meer gaan focussen op nieuwe technische uitdagingen, innovatie en speciale projecten. “Hier ligt mijn kracht, maar dit kan ik alleen doen als ik minder betrokken ben bij de bedrijfsvoering.”

Driessen gaat met de nodige ambitie aan de slag. Hij is onder de indruk van de door Dijkstra en Van der Heide ontwikkelde innovatieve techniek en groei van het bedrijf. Hij wil met Acquaint ‘over een aantal jaar wereldleider zijn op het gebied van het voorspellen van leidingfalen’. Met Van der Valk heeft hij een CFO die het bedrijf goed kent, zij was financieel manager bij Acquaint.

 

LEES OOK:
Opiniebijdrage van Erik Driessen: Nederlandse watersector kijkt te weinig naar andere landen

Laatste reacties op onze artikelen

Lastig dat consequenties van prijsstijgingen per DW-bedrijf steeds anders worden uitgedrukt. Kan dat nog genormaliseerd worden? Bijv. Differentiatie naar en procentuele prijsstijgingen van DW-vastrecht? Dan wordt de interessante vergelijking eenvoudiger. Dank alvast.
Johan Raap Een stout biertje
Heel leuk initiatief, maar helaas is vergeten dat het flesje van statiegeld moet zijn. Natuurlijk brengen wij het allemaal braaf naar de glasbak, maar je moest eens weten hoeveel mensen / jongelui misschien die dat niet doen. Overal vind ik die krengen, met name desperado flesjes en van die twist off flesjes. Vanuit LCIA is al lang bekend dat statiegeld een goede wijze is om te besparen op energie, grondstoffen en water, binnen een straal van (en hier mag ik geen verantwoording nemen) 400 km. Dus mijn stelling is 'geef het goede voorbeeld en blijf bij aankoop weg van statiegeld loze flesjes'. Succes allemaal en proost
Laat ik eerlijk zijn, de afgelopen drie jaar heb ik met vele mensen over dit thema gesproken. En elke keer valt mij 2 dingen op A) veel mensen weten niet echt wat waterschappen zijn en wat ze doen B) als je uitlegt dat het ook een overheidsorganisatie is op nivo van gemeente en met bestuursverkiezingen, dan fronst men de wenkbrauwen eerst, maar dan vindt men het tevens vreemd dat er ook niet-politieke organisaties in meedoen. Dus samengevat, gemiddelde snapt men er niks van maar we hebben wel een mening, over politisering in dit geval. Realiseer aub dat mensen überhaupt komen stemmen op deze functionele overheid omdat het tegenwoordig tegelijkertijd uitgevoerd wordt met de verkiezingen voor de provincies. Maak ik me zorgen, jazeker. Het is functionele overheid dus dat vraagt ook een zekere mate van inhoudelijke kennis van de specifieke taken van de waterschappen. Ik geef dus graag de suggestie om nu echt door te jassen en het waterschap (-sbestuur) op te heffen, de kennis te borgen, het watersysteembeheer onder provincie te zetten (politiek) en het zuiveringsbeheer apart te zetten als nutsbedrijf, zoals bijvoorbeeld de drinkwaterbedrijven, met functioneel toezicht. Alleen dan kan ook de vergunningverlening en handhaving van rwzi’s –en misschien ook wel van riooloverstorten- eindelijk eens zuiver gaan geschieden. Succes.
Het Wetterskip stapt uit het project 'Holwerd aan Zee'. Gevolgd door een lange toelichting dat eigenaarschap (lees: beheer & onderhoud) nog steeds niet zijn geregeld. Maar helemaal onderaan sluit de journalist af met: "Er ligt een positief advies over Holwerd aan Zee en in het eerste kwartaal van volgend jaar zullen provinciale staten, de gemeenteraad en het bestuur van het waterschap zich over de voorstellen buigen." Dus project Holwerd gaat door zonder financiële bijdrage van het Wetterskip? En de bestuurder zegt: “Wij dragen zeker de natuurdoelstellingen uit het project een warm hart toe. Wij staan klaar om advies te geven als dat gevraagd wordt". Hoe zit het nu?
@Hetty AdamsHetty, ik ben het niet met je oneens dat de voorgestelde ingrepen waarschijnlijk zinvol zijn, en waarschijnlijk "no regret". En een fijn klusje voor vrijwilligers om sleuven door het bos te trekken met aan de zijkant een mini-dijkje. Mijn vraag betreft vooral de opzet van het onderzoek. Want als er "bijna nooit" een hoosbui valt, dan voegt zo'n minidijkje ook bijna nooit iets toe. Bij goed onderzoek hoort ook een discussie over de conclusies en aanbevelingen. Anders gaan allerlei clubjes straks "sleuven trekken". Een kans op een hoosbui op een perceel kleiner dan bijv. 5% betekent een kans van 1x in de twintig jaar. Met een spreiding tussen 1 jaar en 80 jaar. Of zoiets. En daarvoor ga je het oude oppervlak van de Veluwe over een grote oppervlakte verstoren?

Zelf reageren? Dat kan onder alle artikelen met een Mijn H2O/KNW account.

Aanmelden voor H2O Nieuws
Ontvang twee keer per week het laatste waternieuws in je mailbox!