secundair logo knw 1

Acquaint heeft een nieuwe leiding. Erik Driessen is aangesteld als CEO. Christine van der Valk is de nieuwe CFO van het bedrijf. Oprichters Rudy Dijkstra en Siemen van der Heide doen een stap terug.

Acquaint ontwikkelt innovatieve inspectiemethodieken en -technieken voor buisleidingen en zet daarmee in op preventie van leidingfalen om zo waterverspilling te voorkomen en de vervangingsgolf van ondergrondse assets te beperken. Acquaint maakte sinds 2014 een snelle groei door; in 2020 stond het op de 22e plek in het door accoutantsbureau Deloitte gepubliceerde Technology Fast50, de lijst van de vijftig snelst groeiende technologiebedrijven van Nederland.

Na de groei is de startup een nieuwe fase ingegaan waarbij iemand nodig is die deze groeispurt op hoog strategisch niveau kan doorzetten, schrijft de onderneming in een persverklaring. 

Erik Driessen 180 vk b Erik DriessenErik Driessen is daarvoor aangetrokken. Hij was managing director Northern Europe bij Isle Utilities, een internationaal adviesbureau voor technologie en innovaties. “Hij is betrouwbaar, no-nonsense, ‘tech-minded’ en hij zet de mens centraal”, zegt Siemen van der Heide. “Daarbij heeft hij een enorm internationaal netwerk en aan beide kanten van de tafel gezeten, wat maakt dat hij onze oplossing perfect kan positioneren en de maatschappelijke impact kan vergroten”, aldus Rudy Dijkstra.

Christine van der Valk 180 vk Christine van der ValkBeide oprichters van het bedrijf uit Leeuwarden blijven betrokken bij de onderneming en nemen zitting in het bestuur. Dijkstra kan als bestuurder ‘op een andere manier naar het bedrijf kijken en mijn bijdrage leveren op andere vlakken’. Van der Heide kan zich meer gaan focussen op nieuwe technische uitdagingen, innovatie en speciale projecten. “Hier ligt mijn kracht, maar dit kan ik alleen doen als ik minder betrokken ben bij de bedrijfsvoering.”

Driessen gaat met de nodige ambitie aan de slag. Hij is onder de indruk van de door Dijkstra en Van der Heide ontwikkelde innovatieve techniek en groei van het bedrijf. Hij wil met Acquaint ‘over een aantal jaar wereldleider zijn op het gebied van het voorspellen van leidingfalen’. Met Van der Valk heeft hij een CFO die het bedrijf goed kent, zij was financieel manager bij Acquaint.

 

LEES OOK:
Opiniebijdrage van Erik Driessen: Nederlandse watersector kijkt te weinig naar andere landen

Typ je reactie...
Je bent niet ingelogd
Of reageer als gast
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Laat je reactie achter en start de discussie...

Laatste reacties op onze artikelen

Hoe bestaat het dat dit maar door gaat en dat de overheid zo lankmoedig ermee om gaat? Sleep de vervuilers voor de rechter overheid!!
Deze gegevens geven een goed overzicht en een schrikbarend beeld van de huidige situatie. De Volksgezondheid staat op het spel. Waarom is er geen inspectie van de Volksgezondheid voor de Milieuhygiene die dit soort zaken bewaakt en binnen de rijksoverheid de plicht heeft en verantwoordelijkheid neemt tot nadere acties? Een dergelijke instantie is hard nodig en is van belang voor alle betrokken partijen incl. het bedrijfsleven. Ook voor de drinkwaterbedrijven moet het van groot belang zijn dat binnen de organisatie van de rijksoverheid een organisatie bestaat die de belangen van de drinkwaterbedrijven als onderdeel van de zorg voor de Volkgezondheid behartigt en een zelfstandige verantwoordelijkheid heeft los van de politieke waan van de dag.
Ben benieuwd of dit ook werkt op PFAS en PFOA?
Je merkt uit reactie van riviergemeenten - achteruitgang van het landschap - dat geld van bebouwing in dit risicogebied toch zwaar telt. Als Rijkswaterstaat zou ik zeggen tegen die eigenaren: zwemdiploma is vereist voor alle bewoners, bij paniek wordt geen hulp geboden, uw verzekering en u als eigenaar zijn 100% voor schade zelf verantwoordelijk.
Wat ik mis in dit stuk, is hoe dit principe in andere landen wordt gehanteerd. En hoe de stoffenreeks en analyse frequentie in andere landen is. Ook dat heeft natuurlijk forse invloed op dit statische principe.  Mijn gevoel is (en ik heb toch al een aantal impact analyses gedaan in andere EU landen) dat we met het verlaten van dit principe een fors aantal plaatsen stijgen op de eu ranglijst waterkwaliteit. Wordt het daarmee beter, nee, wordt de kwaliteit slechter, ook nee. Moeten we onverlet doorgaan met emissiebeperking, zeker.