secundair logo knw 1

Nienke Meijer wordt voorzitter van het Nationaal Burgerberaad Klimaat. Ze begint 1 juli.

Nienke Meijer 180 vkNienke MeijerMet het burgerberaad wil het kabinet de invloed van Nederlanders op het klimaatbeleid vergroten en de democratie in Nederland versterken. Het beraad zal bestaan uit 175 gelote Nederlanders van 16 jaar of ouder. “Samen vormen zij een zo goed mogelijke afspiegeling van de samenleving”, aldus het kabinet. Het burgerberaad komt 6 keer bij elkaar. 

Meijer wordt als onafhankelijk voorzitter het boegbeeld en vormt een belangrijke schakel tussen het burgerberaad, het parlement en de regering. Ze krijgt de functie onder meer ‘vanwege haar uitgebreide bestuurlijke ervaring en actieve rol in sociaalmaatschappelijke organisaties’. Zo is ze medeoprichter van stichting De Buitenboordmotor, de organisatie die zich inzet voor een nieuw arbeidsmarktsysteem. Verder heeft ze veel bestuurlijke ervaring op het gebied van leiden en revitaliseren van complexe organisaties.

Typ je reactie...
Je bent niet ingelogd
Of reageer als gast
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Laat je reactie achter en start de discussie...

Laatste reacties op onze artikelen

Een goede zaak, om effluentwater te gebruiken in plaats van drinkwater voor de slibontwatering. Ik ken dit proces net, maar waarom heb je water nodig om slib te ontwateren? Klinkt mij vreemd in de oren.
Barry Madlener. Een man van grootse daden, w.o. motie tegen het dragen van hoofddoekjes en de verplichting voor moslimmeisjes om te moeten sporten met jongens. Dat schept hoge verwachtingen! 😱 OMG
Wat een slap verhaal over een mogelijke integriteitsschending. Als voormalig sectorhoofd bij verschillende waterschappen heb ik vele openbare aanbestedingen (klein en groot) moeten doen. Bij de meeste waterschappen zou een dergelijke aanpak nooit geaccepteerd zijn en ook bij andere overheden zoals provincies (waar ik eveneens ervaring heb) , ook niet. Wat is het toch moeilijk om gewoon een fout toe te geven! Daar is echt geen “integriteitsonderzoek “ voor nodig. Het is echt tijd dat bij deze organisatie de bezem er eens goed doorheen gaat! 
Bedankt Bas! Bij deze een link naar dat artikel: https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/32729940/  
Duidelijk artikel met interessante observaties!
Mbt referentie #2 zou het beter zijn te verwijzen naar Bil et al., 2021 (https://doi.org/10.1002/etc.4835).