secundair logo knw 1

Niels Schallenberg is bij advies- en ingenieursbureau Arcadis benoemd tot directeur Resilience in Nederland. In zijn nieuwe functie geeft hij leiding aan de water-, energie en milieuspecialisten.

Niels Schallenberg 180 vk Niels SchallenbergNaast zijn functie in Nederland werkt Schallenberg aan activiteiten op het gebied van resilience in China en de Filipijnen en de ontwikkeling van nieuwe digitale businessmodellen. Als directeur Resilience maakt deel uit van het internationale managementteam van de global business area Resilience en het Nederlandse country managementteam.

Schallenberg is gespecialiseerd in watertechnologie, klimaatadaptatie en digital en heeft veel internationale ervaring. Hij werkte onder meer bij Royal HaskoningDHV, Sweco en Deloitte.

Schallenberg volgt Harm Albert Zanting op die deze functie negen jaar heeft ingevuld. Zanting gaat binnen Arcadis weer als strategieadviseur werken en krijgt een rol in de verdere ontwikkeling van de wereldwijde samenwerking binnen Resilience, met focus op plan- en besluitvorming en stakeholdermanagement.

Typ je reactie...
Je bent niet ingelogd
Of reageer als gast
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Laat je reactie achter en start de discussie...

Laatste reacties op onze artikelen

Hoe bestaat het dat dit maar door gaat en dat de overheid zo lankmoedig ermee om gaat? Sleep de vervuilers voor de rechter overheid!!
Deze gegevens geven een goed overzicht en een schrikbarend beeld van de huidige situatie. De Volksgezondheid staat op het spel. Waarom is er geen inspectie van de Volksgezondheid voor de Milieuhygiene die dit soort zaken bewaakt en binnen de rijksoverheid de plicht heeft en verantwoordelijkheid neemt tot nadere acties? Een dergelijke instantie is hard nodig en is van belang voor alle betrokken partijen incl. het bedrijfsleven. Ook voor de drinkwaterbedrijven moet het van groot belang zijn dat binnen de organisatie van de rijksoverheid een organisatie bestaat die de belangen van de drinkwaterbedrijven als onderdeel van de zorg voor de Volkgezondheid behartigt en een zelfstandige verantwoordelijkheid heeft los van de politieke waan van de dag.
Ben benieuwd of dit ook werkt op PFAS en PFOA?
Je merkt uit reactie van riviergemeenten - achteruitgang van het landschap - dat geld van bebouwing in dit risicogebied toch zwaar telt. Als Rijkswaterstaat zou ik zeggen tegen die eigenaren: zwemdiploma is vereist voor alle bewoners, bij paniek wordt geen hulp geboden, uw verzekering en u als eigenaar zijn 100% voor schade zelf verantwoordelijk.
Wat ik mis in dit stuk, is hoe dit principe in andere landen wordt gehanteerd. En hoe de stoffenreeks en analyse frequentie in andere landen is. Ook dat heeft natuurlijk forse invloed op dit statische principe.  Mijn gevoel is (en ik heb toch al een aantal impact analyses gedaan in andere EU landen) dat we met het verlaten van dit principe een fors aantal plaatsen stijgen op de eu ranglijst waterkwaliteit. Wordt het daarmee beter, nee, wordt de kwaliteit slechter, ook nee. Moeten we onverlet doorgaan met emissiebeperking, zeker.