secundair logo knw 1

Nieke Martens wordt de nieuwe chief financial officer van drinkwaterbedrijf Vitens. Ze volgt Marike Bonhof op die eind vorig jaar aan de slag ging bij woningcorporatie Ymere in Amsterdam.

Nieke Martens 180 vk Nieke MartensDe aandeelhouders van Vitens gingen op 21 april 2023 akkoord met de voordracht van Martens. De nieuwe cfo heeft ruim 25 jaar ervaring opgedaan bij ABN AMRO, Van Lanschot Kempen en Rabobank. Ze studeerde bedrijfseconomie aan Tilburg University en deed de Master of Business Administration (MBA) aan INSEAD Business School.

Martens treedt aan in voor Vitens lastige financiële tijden, zoals ook blijkt het jaarverslag dat nu is verschenen. “We staan midden in de watertransitie met enorme uitdagingen om onze klanten van water te blijven voorzien. Dat vraagt ook om vernieuwend financieel beleid. Ik ben ervan overtuigd dat Nieke ons bedrijf daarbij kan verder helpen”, zegt directievoorzitter Jelle Hannema over de aanstelling van Martens.

Typ je reactie...
Je bent niet ingelogd
Of reageer als gast
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Laat je reactie achter en start de discussie...

Laatste reacties op onze artikelen

Op dit moment (24 april 2024) na maandenlange neerslag is alles weer goedgekomen met hoog grondwater. De natuur hersteld zichzelf! Laat je niet beetnemen.
Afbreekbaarheid moet in de toekomst als eerste beoordelingsparameter voor toelating van stoffen worden ingevoerd. Er ontstaan anders onomkeerbare problemen in de toekomst.
In aanvulling hierop: Wij hebben voor terrein- en rivierbeheerders (VNBE) nog meer maatregelen in kaart gebracht om deze problemen te mitigeren (zie ook bijlage):
 
@Hans MiddendorpHoi Hans, beetje makkelijke reactie van het waterschap ('eerst moeten de waterbedrijven wat doen, tot die tijd kunnen wij niks doen'). De Waprog plaatste in 1986, in één jaar tijd, meer dan 100.000 watermeters bij gezinnen thuis. Dat kostte toen maar 150 gulden (!) per watermeter. Als de waterpartners echt zouden willen samenwerken, kan dit zo zijn opgelost. Dus ja, bureaucratie zegeviert. Niet iets om trots op te zijn.