secundair logo knw 1

Mathilda Buijtendijk wordt programmamanager Klimaatadaptatie en Water Internationaal (KAWI). Ze wordt tevens plaatsvervangend programmadirecteur KAWI bij het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat.

mathilde buijtendijkMathilda BuijtendijkDe programmadirectie KAWI is recent opgericht. Buijtendijk was kwartiermaker van het nieuwe programma, waarvan ze nu manager wordt. Ze begint op 1 mei.

KAWI is ontstaan uit de behoefte op het ministerie van IenW om klimaatadaptatie en duurzaam waterbeheer wereldwijd naar een hoger niveau te tillen en de kansen daarbij voor Nederland te verzilveren. Om die ambitie vorm te geven moest op het ministerie een bundeling van krachten komen rondom de klimaatthema’s.

De bundeling is gerealiseerd in de vorm van KAWI. Deze programmadirectie moet invulling geven aan de IenW-ambitie ‘om internationaal en nationaal te verbinden en acties voor een klimaat en waterweerbare samenleving internationaal te versnellen’.

Buijtendijk moet daar invulling aan geven. Ze brengt veel ervaring en kennis mee. Na haar studie Internationaal recht aan de Universiteit Leiden werkte ze bij het ministerie van Veiligheid en Justitie en het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijkrelaties. Sinds haar overstap naar het ministerie van IenW werkt zij in het internationale water- en klimaatadaptatie speelveld. Eerst vanuit het Global Center on Adaptation en later als directeur van de Climate Adaptation Summit 2021.

 

MEER INFORMATIE
H2O Actueel: Demissionair watergezant Henk Ovink: 'De urgentie is mega, het móet anders'

Typ je reactie...
Je bent niet ingelogd
Of reageer als gast
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Laat je reactie achter en start de discussie...