secundair logo knw 1

Mathilda Buijtendijk wordt programmamanager Klimaatadaptatie en Water Internationaal (KAWI). Ze wordt tevens plaatsvervangend programmadirecteur KAWI bij het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat.

mathilde buijtendijkMathilda BuijtendijkDe programmadirectie KAWI is recent opgericht. Buijtendijk was kwartiermaker van het nieuwe programma, waarvan ze nu manager wordt. Ze begint op 1 mei.

KAWI is ontstaan uit de behoefte op het ministerie van IenW om klimaatadaptatie en duurzaam waterbeheer wereldwijd naar een hoger niveau te tillen en de kansen daarbij voor Nederland te verzilveren. Om die ambitie vorm te geven moest op het ministerie een bundeling van krachten komen rondom de klimaatthema’s.

De bundeling is gerealiseerd in de vorm van KAWI. Deze programmadirectie moet invulling geven aan de IenW-ambitie ‘om internationaal en nationaal te verbinden en acties voor een klimaat en waterweerbare samenleving internationaal te versnellen’.

Buijtendijk moet daar invulling aan geven. Ze brengt veel ervaring en kennis mee. Na haar studie Internationaal recht aan de Universiteit Leiden werkte ze bij het ministerie van Veiligheid en Justitie en het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijkrelaties. Sinds haar overstap naar het ministerie van IenW werkt zij in het internationale water- en klimaatadaptatie speelveld. Eerst vanuit het Global Center on Adaptation en later als directeur van de Climate Adaptation Summit 2021.

 

MEER INFORMATIE
H2O Actueel: Demissionair watergezant Henk Ovink: 'De urgentie is mega, het móet anders'

Typ je reactie...
Je bent niet ingelogd
Of reageer als gast
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Laat je reactie achter en start de discussie...

Laatste reacties op onze artikelen

Afbreekbaarheid moet in de toekomst als eerste beoordelingsparameter voor toelating van stoffen worden ingevoerd. Er ontstaan anders onomkeerbare problemen in de toekomst.
In aanvulling hierop: Wij hebben voor terrein- en rivierbeheerders (VNBE) nog meer maatregelen in kaart gebracht om deze problemen te mitigeren (zie ook bijlage):
 
@Hans MiddendorpHoi Hans, beetje makkelijke reactie van het waterschap ('eerst moeten de waterbedrijven wat doen, tot die tijd kunnen wij niks doen'). De Waprog plaatste in 1986, in één jaar tijd, meer dan 100.000 watermeters bij gezinnen thuis. Dat kostte toen maar 150 gulden (!) per watermeter. Als de waterpartners echt zouden willen samenwerken, kan dit zo zijn opgelost. Dus ja, bureaucratie zegeviert. Niet iets om trots op te zijn.
@Gert Timmerman Eens. We moeten met al ons water zuinig omgaan (en het niet verontreinigen) zeker met zoet grondwater en met drinkwater.