secundair logo knw 1

Marjolijn Haasnoot, senior onderzoeker van Deltares en universitair hoofddocent klimaatadaptatie aan de Universiteit Utrecht, wordt lid van de Wetenschappelijke Klimaatraad (WKR). Het adviescollege geeft het kabinet gevraagd en ongevraagd advies over het klimaatbeleid.

marjolijn haasnoot 180 vk b Marjolijn HaasnootHet eerste product dat de WKR moet opleveren is een advies ten behoeve van het Klimaatplan van het kabinet dat in najaar 2024 verschijnt en de hoofdlijnen van het klimaatbeleid voor de komende tien jaar beschrijft. Dit advies moet voor februari 2014 gereed zijn en gaat over dilemma’s en richtinggevende keuzes waar Nederland de komende jaren voor staat in de transitie naar klimaatneutraliteit.

De WKR bestaat uit tien leden. In januari werd Jan Willem Erisman, hoogleraar Milieu en Duurzaamheid bij het Centrum voor Milieuwetenschappen aan de Universiteit Leiden, benoemd tot voorzitter van de raad. Sindsdien is er gewerkt aan de samenstelling van de raad.

Erisman: “Bij de samenstelling is zorgvuldig gekeken naar wetenschappelijke kwalificaties, kennis van en ervaring met klimaatvraagstukken en -beleid, en diversiteit in samenstelling en wetenschappelijke disciplines.”

Naast Haasnoot worden de volgende acht wetenschappers lid van het adviescollege: Heleen de Coninck (TU Eindhoven en Universiteit Utrecht), Sanne Akerboom (Universiteit Utrecht), Kornelis Blok (TU Delft), Machiel Mulder (Rijksuniversiteit Groningen), Wouter Peters (Wageningen University en Research, Rijksuniversiteit Groningen), Wieke Pot (Wageningen University en Research), Linda Steg (Rijksuniversiteit Groningen), Behnam Taebi (TU Delft).

Typ je reactie...
Je bent niet ingelogd
Of reageer als gast
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Laat je reactie achter en start de discussie...

Laatste reacties op onze artikelen

Werken jullie wel samen met Drinkable Rivers Citizen Science?
Mooi initiatief om dit deze dringende oproep rechtstreeks aan onze oosterburen te doen. Absurd eigenlijk dat handhaver(s) met lege handen staan. Naast hogere kosten voor de DWB'en om PFAS te verwijderen, wordt de reststroom van de zuivering hierdoor ook lastiger en duurder verwerk-/loosbaar. Uiteindelijk is het helaas de gebonden drinkwaterklant die de rekening betaalt. RIWA-RIjn: succes met dit zo belangrijke lobbyprogramma!
Te gek voor woorden dat het drinkwater WMD niet goed is. Ik heb een zeldzame auto-immuunziekte en ben heel erg afhankelijk van goed en zeer schoon drinkwater. Als dit niet goed is kan ik nog sneller erg ziek worden en dat is lijkt mij niet de bedoeling. Mijn lichaam kan zelf niet zuiveren door mijn ziekte, ben dus echt afhankelijk van zuiveringsinstallatie van WMD. Dat moet gewoon goed zijn !
Daar betalen wij ook voor.
Interessant. Als ik naar het dashboard reageert het alleen niet als ik een gemeente selecteer.
En daarom heb ik dus een waterfilter voor thuis.