secundair logo knw 1

Marjolijn Haasnoot, senior onderzoeker van Deltares en universitair hoofddocent klimaatadaptatie aan de Universiteit Utrecht, wordt lid van de Wetenschappelijke Klimaatraad (WKR). Het adviescollege geeft het kabinet gevraagd en ongevraagd advies over het klimaatbeleid.

marjolijn haasnoot 180 vk b Marjolijn HaasnootHet eerste product dat de WKR moet opleveren is een advies ten behoeve van het Klimaatplan van het kabinet dat in najaar 2024 verschijnt en de hoofdlijnen van het klimaatbeleid voor de komende tien jaar beschrijft. Dit advies moet voor februari 2014 gereed zijn en gaat over dilemma’s en richtinggevende keuzes waar Nederland de komende jaren voor staat in de transitie naar klimaatneutraliteit.

De WKR bestaat uit tien leden. In januari werd Jan Willem Erisman, hoogleraar Milieu en Duurzaamheid bij het Centrum voor Milieuwetenschappen aan de Universiteit Leiden, benoemd tot voorzitter van de raad. Sindsdien is er gewerkt aan de samenstelling van de raad.

Erisman: “Bij de samenstelling is zorgvuldig gekeken naar wetenschappelijke kwalificaties, kennis van en ervaring met klimaatvraagstukken en -beleid, en diversiteit in samenstelling en wetenschappelijke disciplines.”

Naast Haasnoot worden de volgende acht wetenschappers lid van het adviescollege: Heleen de Coninck (TU Eindhoven en Universiteit Utrecht), Sanne Akerboom (Universiteit Utrecht), Kornelis Blok (TU Delft), Machiel Mulder (Rijksuniversiteit Groningen), Wouter Peters (Wageningen University en Research, Rijksuniversiteit Groningen), Wieke Pot (Wageningen University en Research), Linda Steg (Rijksuniversiteit Groningen), Behnam Taebi (TU Delft).

Typ je reactie...
Je bent niet ingelogd
Of reageer als gast
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Laat je reactie achter en start de discussie...

Laatste reacties op onze artikelen

Waarom niet gelijk combineren met een algemenere inrichting van het Markermeer om het inlaatwater van het Hoogheemraadschap HHNK te verbeteren, zwevende stof te verwijderen, hiervoor werden rond 1995 al plannen gesmeed. En ook natuurlijk ook om het effect van het door het Mantel gemaal bij Schardam op het Markermeer te neutraliseren. Dan kunnen de Marker Wadden gelijk 10 maal zo groot worden.
Een goede zaak, om effluentwater te gebruiken in plaats van drinkwater voor de slibontwatering. Ik ken dit proces net, maar waarom heb je water nodig om slib te ontwateren? Klinkt mij vreemd in de oren.
Barry Madlener. Een man van grootse daden, w.o. motie tegen het dragen van hoofddoekjes en de verplichting voor moslimmeisjes om te moeten sporten met jongens. Dat schept hoge verwachtingen! 😱 OMG
Wat een slap verhaal over een mogelijke integriteitsschending. Als voormalig sectorhoofd bij verschillende waterschappen heb ik vele openbare aanbestedingen (klein en groot) moeten doen. Bij de meeste waterschappen zou een dergelijke aanpak nooit geaccepteerd zijn en ook bij andere overheden zoals provincies (waar ik eveneens ervaring heb) , ook niet. Wat is het toch moeilijk om gewoon een fout toe te geven! Daar is echt geen “integriteitsonderzoek “ voor nodig. Het is echt tijd dat bij deze organisatie de bezem er eens goed doorheen gaat! 
Bedankt Bas! Bij deze een link naar dat artikel: https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/32729940/