secundair logo knw 1

Marcel Koeleman wordt hoofd van de afdeling Ruimte op het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. De afdeling heeft een coördinerende en regisserende rol bij het implementeren van het Water en Bodem Sturend principe.

Marcel Koeleman 180 vk Marcel KoelemanOp het ministerie valt de afdeling Ruimte onder het Directoraat-Generaal Water en Bodem (DGWB). Dat ontwikkelt beleid op het gebied van waterbeleid en waterveiligheid, klimaatadaptatie, waterprojecten in specifieke gebieden en water en bodem.

Koeleman begint 1 februari aan de klus op het ministerie van IenW. Hij is momenteel werkzaam als unitmanager Advies Milieu & Duurzaamheid bij DCMR Milieudienst Rijnmond. Daarvoor hield hij zich bij uiteenlopende organisaties (Staatsbosbeheer, provincies Noord-Brabant en Zuid-Holland, Rijkswaterstaat Milieudienst Rijnmond) met bodem-, grondwater en afvalstoffen en innovatieprogramma’s zoals Wegen naar de Toekomst, en innovatieprogramma Geluid.

Koeleman studeerde aan de Agrarische Hogeschool Larenstein en de Rotterdam School of Management aan de Erasmusuniversiteit (Bedrijfskunde).

Typ je reactie...
Je bent niet ingelogd
Of reageer als gast
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Laat je reactie achter en start de discussie...

Laatste reacties op onze artikelen

Het aanblijven van Woolderink in het waterschapsbestuur zal niet de rust brengen om op een verantwoorde manier besluiten te nemen, wrok zal meespelen in de besluitvorming, integriteit is een issue in politiek en bestuur.
Dus rest maar 1 ding.
Juist opstappen
De term richtlijn is hier onjuist. Het gaat om een richtsnoer (guidance document). Een richtlijn heeft de status van wetgeving, een richtsnoer niet. Verder prima initiatief. 
@A.VosZo voelt het wel soms, he?  Maar met naar elkaar wijzen en zeggen 'zolang hij niet iets doet, doe ik ook niets' komen we niet verder. We zijn helaas niet zo braaf, NL heeft zelfs de rechter nodig gehad om ons te dwingen ons afgesproken huiswerk te doen. (Urgenda)
Misschien sneller de dijken ophogen. Al stoot ons landje geen CO2 meer uit, en rijden we allemaal elekritisch, weinig vee, geen gas meer, geen hout stook, dan nog blijft de zeespiegel stijgen - niet iedereen is zo braaf als wij zijn.
In 100 jaar slechts 25cm liniair en geen 200cm dat is eindelijk goed nieuws!!