secundair logo knw 1

Marcel Koeleman wordt hoofd van de afdeling Ruimte op het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. De afdeling heeft een coördinerende en regisserende rol bij het implementeren van het Water en Bodem Sturend principe.

Marcel Koeleman 180 vk Marcel KoelemanOp het ministerie valt de afdeling Ruimte onder het Directoraat-Generaal Water en Bodem (DGWB). Dat ontwikkelt beleid op het gebied van waterbeleid en waterveiligheid, klimaatadaptatie, waterprojecten in specifieke gebieden en water en bodem.

Koeleman begint 1 februari aan de klus op het ministerie van IenW. Hij is momenteel werkzaam als unitmanager Advies Milieu & Duurzaamheid bij DCMR Milieudienst Rijnmond. Daarvoor hield hij zich bij uiteenlopende organisaties (Staatsbosbeheer, provincies Noord-Brabant en Zuid-Holland, Rijkswaterstaat Milieudienst Rijnmond) met bodem-, grondwater en afvalstoffen en innovatieprogramma’s zoals Wegen naar de Toekomst, en innovatieprogramma Geluid.

Koeleman studeerde aan de Agrarische Hogeschool Larenstein en de Rotterdam School of Management aan de Erasmusuniversiteit (Bedrijfskunde).

Typ je reactie...
Je bent niet ingelogd
Of reageer als gast
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Laat je reactie achter en start de discussie...

Laatste reacties op onze artikelen

@Hans MiddendorpHoi Hans, beetje makkelijke reactie van het waterschap ('eerst moeten de waterbedrijven wat doen, tot die tijd kunnen wij niks doen'). De Waprog plaatste in 1986, in één jaar tijd, meer dan 100.000 watermeters bij gezinnen thuis. Dat kostte toen maar 150 gulden (!) per watermeter. Als de waterpartners echt zouden willen samenwerken, kan dit zo zijn opgelost. Dus ja, bureaucratie zegeviert. Niet iets om trots op te zijn.
@Gert Timmerman Eens. We moeten met al ons water zuinig omgaan (en het niet verontreinigen) zeker met zoet grondwater en met drinkwater.
@JanEens Jan, maar mijn opiniestuk gaat over hoe slimme bemetering en beprijzing het waterverbruik van huishoudens beïnvloeden. Dat er geen BOL is voor grootverbruik, helpt bedrijven inderdaad niet om slim met water om te gaan.   
Waarom de belasting op leidingwater (BOL) alleen voor de eerste 300m3? (€ 0,50 per m3 incl BTW). Beter is om een BOL te hebben voor het waterverbruik boven de 300m3. Politiek ligt dit moeilijk voor wat ik begreep.  
Of de waterkwaliteit wel 100% blijft onder deze oppervlakte heeft te maken met de normen die men hiervoor gebruikt. Bij eutrofiëring ontstaat wat groenalg en gelijk vliegt in de beoordeling de waterkwaliteit omlaag. Komt dat omdat anderen dit veroorzaken?