Maarten Spijker en Leanne Reichard vormen sinds vandaag samen de directie en het bestuur van HydroLogic, onderzoeks- en adviesbureau voor water & ICT. Oprichter Arnold Lobbrecht treedt terug uit de directie.
Spijker is benoemd tot algemeen directeur, Reichard tot commercieel directeur. Lobbrecht draagt na 22 jaar de leiding over aan het tweetal en gaat zich richten op marktstrategie, onderzoek en productontwikkeling. Hij is nu samen met Spijker en Reichard eigenaar van het bedrijf.
De nieuwe directie heeft een lange staat van dienst bij het bedrijf. Spijker, ooit begonnen als stagiair, werkt er inmiddels 20 jaar. Hij bouwde aan pijlers van het adviesbureau: regionaal waterbeheer, zoetwatervoorziening, innovatieve modellering en operationele systemen. Als adviseur is hij intensief betrokken bij het Deltaprogramma Zoetwater en verschillende uitdagende dossiers in het Nederlandse waterbeheer. Spijker is grondlegger van de nieuwe landelijke strategie Klimaatbestendige Zoetwatervoorziening Hoofdwatersysteem.
Reichard werkt ruim 19 jaar bij het bureau en is vanaf 2005 betrokken bij de ontwikkeling van HydroNET, het beslissingsondersteunende platform voor 8.000 waterprofessionals wereldwijd. Sinds 2017 is ze directeur Business Development en houdt zij zich bezig met het uitbreiden en optimaliseren van de dienstverlening van HydroLogic en HydroNET.
Tja. Zo'n simpele maatregel en dan mag het wettelijk niet. Omdat de administraties van Delfland en Dunea niet goed corresponderen. Toch is er minimaal risico op "oneerlijk" want er zijn GEEN huishoudens die GEEN drinkwateraansluiting hebben. En ALS huishoudens zijn aangesloten op het drinkwater, DAN betalen ze daar ook voor. Het enige probleem is dat in oude flatgebouwen er vaak nog 1 watermeter is voor alle bewoners samen. Maar vanuit de doelstelling voor drinkwaterbesparing moeten die huishoudens toch al een eigen (slimme) meter krijgen.
Dus dan denk je dat Dunea en Delfland de handen inéén slaan om de administratie op orde te krijgen. Maar nee, zooo belangrijk is het besparen van drinkwater (en dus minder rioolwater om te zuiveren) nou ook weer niet.