Maarten Spijker en Leanne Reichard vormen sinds vandaag samen de directie en het bestuur van HydroLogic, onderzoeks- en adviesbureau voor water & ICT. Oprichter Arnold Lobbrecht treedt terug uit de directie.

Lobbrecht 180 vk Arnold LobbrechtSpijker is benoemd tot algemeen directeur, Reichard tot commercieel directeur. Lobbrecht draagt na 22 jaar de leiding over aan het tweetal en gaat zich richten op marktstrategie, onderzoek en productontwikkeling. Hij is nu samen met Spijker en Reichard eigenaar van het bedrijf.

De nieuwe directie heeft een lange staat van dienst bij het bedrijf. Spijker, ooit begonnen als stagiair, werkt er inmiddels 20 jaar. Hij Directiewisseling Maarten 180 vk Maarten Spijkerbouwde aan pijlers van het adviesbureau: regionaal waterbeheer, zoetwatervoorziening, innovatieve modellering en operationele systemen. Als adviseur is hij intensief betrokken bij het Deltaprogramma Zoetwater en verschillende uitdagende dossiers in het Nederlandse waterbeheer. Spijker is grondlegger van de nieuwe landelijke strategie Klimaatbestendige Zoetwatervoorziening Hoofdwatersysteem.

Directiewisseling Leanne 180 Leanne ReichardReichard werkt ruim 19 jaar bij het bureau en is vanaf 2005 betrokken bij de ontwikkeling van HydroNET, het beslissingsondersteunende platform voor 8.000 waterprofessionals wereldwijd. Sinds 2017 is ze directeur Business Development en houdt zij zich bezig met het uitbreiden en optimaliseren van de dienstverlening van HydroLogic en HydroNET.

Laatste reacties op onze artikelen

Vorig jaar dus 60 boeren weten te vinden die mogelijk iets willen gaan doen om water proberen vast te houden.
Boeren vindt je weinig in Valkenburg en andere plaatsen waar de Overstromingsramp zo duidelijk sporen achterliet. Dus dan zijn 60 geïnteresseerden nog heel wat.
Ik verbaas mij toch nogal over het feit dat wij in Nederlandje nog altijd de hoop koesteren dat we op basis van vrijwilligheid de enorme uitdagingen zoals de problematiek rond water, geluidsoverlast en woningbouw, om iets te noemen, denken te kunnen aanpakken.
Wordt het niet tijd om "transitie" af te dwingen, zodat er massaal actie kan worden ondernomen ? Ik vind een financieel lokkertje, zoals dat nu wordt aangeboden, echt passé.
Romke van Dieren
Het artikel beschrijft de mate van overschrijding van de concentratienorm voor stikstof (voor oppervlaktewater).
Belangrijk is ook wat de effecten zijn van die stikstofconcentratie op het waterleven.
Deze zijn in het kader van de Kennisimpuls Waterkwaliteit (https://www.stowa.nl/kennisimpuls) beschreven in een publicatie van Deltares, Wageningen Environmental Research, Wageningen Universiteit en B-Ware. Een link naar een nieuwsbericht hierover: https://www.stowa.nl/nieuws/hoge-stikstofbelasting-oppervlaktewateren (met link naar rapport)
Het dillema van de duivelse delta.
Nu nog inversteren in een delta, waarvan! Door de klimaatverandering zijn de spelregels veranderd.
De houdbaarheid is ten einde.
Wie investeert er nog met zijn volle verstand in iets! Waarvan je nu al weet, dat je dit nooit terugkrijgt.
West laag Nederland wordt een piramide spel. Wie verkoopt, en heeft zijn spulletje op het droge.. En welke grote groep blijft met de gebakken peren zitten..
Nu aangeven dat er niet meer geïnvesteerd gaat worden in kwetsbare gebieden, kan ook niet. Dan zou het hele systeem instorten.
Hoeveel leningen en hypotheken lopen er niet! Op percelen, die eenmaal afbetaald, geen enkele waarde meer hebben..
Dus de mythe nog maar een tijdje vol houden.
We zijn tenslotte dijkenbouwers.
Naast het gevecht tegen het water, is er nog een typisch Neerlandse traditie..
Gaat u maar lekker slapen, uw regering waakt over u...
En loopt het mis.
Dan achter in de rij aansluiting aub.
Groeten uit...
Buitengewoon interessant artikel. Moet nodig aan de grote klok gehangen worden. Moet een grote rol spelen bij de waterschaps- en provinciale verkiezingen
Ik pleit al jaren voor het intensief wegvangen van rivierkreeften, vanwege hun bijzonder effectieve voortplantingscyclus. Zo heel veel eitjes heeft een rivierkreeft niet eens, als je de kreeft vergelijkt met bijv. de karper. Maar de overleving is veel hoger en de kreeften zijn veel sneller geslachtsrijp. Lees hier hoe het zit: https://www.linkedin.com/pulse/wat-moeten-we-met-de-rivierkreeft-hans-middendorp-ph-d-/

Zelf reageren? Dat kan onder alle artikelen met een Mijn H2O/KNW account.

Aanmelden voor H2O Nieuws
Ontvang twee keer per week het laatste waternieuws in je mailbox!