Maarten Spijker en Leanne Reichard vormen sinds vandaag samen de directie en het bestuur van HydroLogic, onderzoeks- en adviesbureau voor water & ICT. Oprichter Arnold Lobbrecht treedt terug uit de directie.
Arnold LobbrechtSpijker is benoemd tot algemeen directeur, Reichard tot commercieel directeur. Lobbrecht draagt na 22 jaar de leiding over aan het tweetal en gaat zich richten op marktstrategie, onderzoek en productontwikkeling. Hij is nu samen met Spijker en Reichard eigenaar van het bedrijf.
De nieuwe directie heeft een lange staat van dienst bij het bedrijf. Spijker, ooit begonnen als stagiair, werkt er inmiddels 20 jaar. Hij Maarten Spijkerbouwde aan pijlers van het adviesbureau: regionaal waterbeheer, zoetwatervoorziening, innovatieve modellering en operationele systemen. Als adviseur is hij intensief betrokken bij het Deltaprogramma Zoetwater en verschillende uitdagende dossiers in het Nederlandse waterbeheer. Spijker is grondlegger van de nieuwe landelijke strategie Klimaatbestendige Zoetwatervoorziening Hoofdwatersysteem.
Leanne ReichardReichard werkt ruim 19 jaar bij het bureau en is vanaf 2005 betrokken bij de ontwikkeling van HydroNET, het beslissingsondersteunende platform voor 8.000 waterprofessionals wereldwijd. Sinds 2017 is ze directeur Business Development en houdt zij zich bezig met het uitbreiden en optimaliseren van de dienstverlening van HydroLogic en HydroNET.
De vraag is of dat dan komt door alleen de waterkwaliteit of dat het komt omdat we, bijvoorbeeld, gewoon gruwelijk dicht bevolkt zijn en ik al heel wat weilanden en dergelijke omgezet heb zien worden in woningen.
Mijn idee is overigens niet om te infiltreren in bestaande vennen - dat zou inderdaad de ecologie van die vennen veranderen – maar in aangelegde plassen (met een oppervlak minder dan 0,1 procent van de Veluwe). Die vallen droog, enkele dagen nadat infiltratie stopt. Infiltratieplassen hebben landschappelijk gezien wellicht wat waarde (als je saai naaldbos daarvoor kapt), aangaande natuur is die inderdaad beperkt.
Zeg 10 jaar geleden al waarschuwde ik dat we in 2027 in Nederland nooit de KRW doelen gaan halen. Ik betreur het ten zeerste dat ik gelijk ga krijgen. Ik voorspel nu dat we in 2030 met de mond vol tanden staan als Brussel ons vraagt wat onze plannen/maatregelen zijn om de Veluwe natuur en biodiversiteit te herstellen. Zonder fors ingrijpen in de waterbalans van het Veluwemassief gaan we verdroging echt niet bestrijden en zullen beken en sprengen niet structureel meer water voeren. Dat geef ik je op een briefje.