secundair logo knw 1

Kees Vendrik wordt voorzitter van het platform voor maatschappelijk dialoog en reflectie over het klimaatbeleid. Het orgaan moet het gesprek met maatschappelijke organisaties over het beleid in samenspraak met de minister voor Klimaat en Energie vormgeven.

Kees Vendrik vk 180 Kees VendrikHet platform gaat 3 november van start als opvolger van het Voortgangsoverleg van het Klimaatakkoord. De voorzitter van dat overleg, Ed Nijpels, stopt ermee. Het kabinet heeft Vendrik op het oog om die rol op zich te nemen van het nieuwe platform ‘vanwege zijn verbindende kwaliteiten en ruime ervaring in het klimaatdomein’.

Vendrik zal in zijn werk als voorzitter worden ondersteund door een secretariaat bij het Overlegorgaan Fysieke Leefomgeving (OFL). “De beoogd voorzitter zal allereerst een werkprogramma opleveren, waarin onder andere de onafhankelijke rol van de voorzitter en zijn team is uitgewerkt”, aldus een persbericht.

De benoeming van Vendrik zal mede op voordracht van de minister van Infrastructuur en Waterstaat plaatsvinden, vanwege zijn verantwoordelijkheid voor het OFL.

Typ je reactie...
Je bent niet ingelogd
Of reageer als gast
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Laat je reactie achter en start de discussie...

Laatste reacties op onze artikelen

@Hans MiddendorpHoi Hans, beetje makkelijke reactie van het waterschap ('eerst moeten de waterbedrijven wat doen, tot die tijd kunnen wij niks doen'). De Waprog plaatste in 1986, in één jaar tijd, meer dan 100.000 watermeters bij gezinnen thuis. Dat kostte toen maar 150 gulden (!) per watermeter. Als de waterpartners echt zouden willen samenwerken, kan dit zo zijn opgelost. Dus ja, bureaucratie zegeviert. Niet iets om trots op te zijn.
@Gert Timmerman Eens. We moeten met al ons water zuinig omgaan (en het niet verontreinigen) zeker met zoet grondwater en met drinkwater.
@JanEens Jan, maar mijn opiniestuk gaat over hoe slimme bemetering en beprijzing het waterverbruik van huishoudens beïnvloeden. Dat er geen BOL is voor grootverbruik, helpt bedrijven inderdaad niet om slim met water om te gaan.   
Waarom de belasting op leidingwater (BOL) alleen voor de eerste 300m3? (€ 0,50 per m3 incl BTW). Beter is om een BOL te hebben voor het waterverbruik boven de 300m3. Politiek ligt dit moeilijk voor wat ik begreep.  
Of de waterkwaliteit wel 100% blijft onder deze oppervlakte heeft te maken met de normen die men hiervoor gebruikt. Bij eutrofiëring ontstaat wat groenalg en gelijk vliegt in de beoordeling de waterkwaliteit omlaag. Komt dat omdat anderen dit veroorzaken?