Kees Jan de Vet gaat op voor een tweede termijn als dijkgraaf van waterschap Brabantse Delta. Het algemeen bestuur heeft hem voor herbenoeming voorgedragen.

Kees Jan de Vet 180 vk Kees Jan de VetDe Vet werd in 2017 dijkgraaf. Hij werd onder meer benoemd vanwege zijn lange bestuurlijke ervaring en goede politieke contacten. Als dijkgraaf van Brabantse Delta had De Vet in zijn eerste termijn veel aandacht voor de klimaatverandering en de impact daarvan op de taken van het waterschap. “Het huidige klimaat vraagt om grotere stappen; ons instrumentarium is uit een voorbije tijd”, schreef hij in zijn pamflet ‘1000 dagen dijkgraaf

De Vet zette hij zich ook in voor de totstandkoming van de Adviescommissie Droogte in Brabant. Afgelopen najaar bracht die commissie een rapport uit over de droogteaanpak. De Vet pleitte op basis van de uitkomsten voor een vergaande integrale samenwerking om die droogte te bestrijden.

Als dijkgraaf streeft De Vet naar een gerichte aanpak van complexe maatschappelijke problemen. In de komende jaren wil hij zich hard maken voor bestuurlijke vernieuwing binnen Brabantse Delta, schrijft het waterschap.

In zijn loopbaan was De Vet lid van de Directieraad van de VNG in Den Haag en burgemeester van de gemeenten Culemborg (waarnemend), Leusden, Westvoorne (waarnemend) en Prinsenbeek. De Vet begon zijn loopbaan bij het ministerie van Landbouw als persoonlijk medewerker van minister Gerrit Braks.

Laatste reacties op onze artikelen

Ambitie 100 MW. Als ik het goed begrijp: per MW wordt 1 m3/s zoet IJsselmeerwater gevraagd (en daarna geloosd op Waddenzee). Ergo: 100 m3/s bij 100 MW. Dat is minder dan de aanvoer via IJssel minus de verdamping op het IJsselmeer tijdens droogte...
op de site staat:
De nieuwe Blue Energie-installatie moet 16,5 kW produceren, genoeg voor ‘een klein dorp’
ik denk dat 16.5KW niet juist is
gr Klaas Knot
“De waterkwaliteit is op orde”, dat is een hele geruststelling. Al ben ik bang dat hier een verkeerd zinnetje in het artikel geslopen is.
deed de PvdA ook nog ergens mee of wordt deze partij door de schrijver van dit artikel geboycot???
H. Laros H2O/Waternetwerk
Leuk om aan te haken. Waar wordt de win-win gerealiseerd??

Zelf reageren? Dat kan onder alle artikelen met een Mijn H2O/KNW account.

Aanmelden voor H2O Nieuws
Ontvang twee keer per week het laatste waternieuws in je mailbox!