secundair logo knw 1

Kees Jan de Vet gaat op voor een tweede termijn als dijkgraaf van waterschap Brabantse Delta. Het algemeen bestuur heeft hem voor herbenoeming voorgedragen.

Kees Jan de Vet 180 vk Kees Jan de VetDe Vet werd in 2017 dijkgraaf. Hij werd onder meer benoemd vanwege zijn lange bestuurlijke ervaring en goede politieke contacten. Als dijkgraaf van Brabantse Delta had De Vet in zijn eerste termijn veel aandacht voor de klimaatverandering en de impact daarvan op de taken van het waterschap. “Het huidige klimaat vraagt om grotere stappen; ons instrumentarium is uit een voorbije tijd”, schreef hij in zijn pamflet ‘1000 dagen dijkgraaf

De Vet zette hij zich ook in voor de totstandkoming van de Adviescommissie Droogte in Brabant. Afgelopen najaar bracht die commissie een rapport uit over de droogteaanpak. De Vet pleitte op basis van de uitkomsten voor een vergaande integrale samenwerking om die droogte te bestrijden.

Als dijkgraaf streeft De Vet naar een gerichte aanpak van complexe maatschappelijke problemen. In de komende jaren wil hij zich hard maken voor bestuurlijke vernieuwing binnen Brabantse Delta, schrijft het waterschap.

In zijn loopbaan was De Vet lid van de Directieraad van de VNG in Den Haag en burgemeester van de gemeenten Culemborg (waarnemend), Leusden, Westvoorne (waarnemend) en Prinsenbeek. De Vet begon zijn loopbaan bij het ministerie van Landbouw als persoonlijk medewerker van minister Gerrit Braks.

Typ je reactie...
Je bent niet ingelogd
Of reageer als gast
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Laat je reactie achter en start de discussie...

Laatste reacties op onze artikelen

Tja Jos, Nederland weer van “ons”. Het lijkt mij dat er verschillende “ons” zijn. In veel herken ik mij niet. Kennelijk behoor ik tot een ander “ons”. De “plannen”, ik word er nogal verdrietig van. Ik heb veel bewondering voor jou strijd en lees jouw publicaties graag.
Ik zal nader onderzoek doen naar de feitelijke cijfers die hierbij horen Dit weet ik wel dat mn veelal graslanden die grenzen aan Natura-2000 gebieden vrijwel 100% vrij zijn van toepassing chemische gewasbeschermingsmiddelen. Deze ondernemers moeten zoiets via loonwerkers laten uitvoeren en dat zijn relatief hoge kosten EN zij hebben weinig problemen met wat kruiden in get gras. Uitgezonderd wel daar waar distelvelden jaren zijn gekweekt door onzorgvuldig natuurbeheer!
Goed dat er naar de toelatingseisen voor individuele middelen wordt gekeken, maar realiseer je dat de giftigheid in het water veroorzaakt wordt door de cocktail aan middelen. Voor het waterleven zijn het naast de bestrijdingsmiddelen ook de PAK's, zware metalen en ammoniak die schade aanrichten. Gezamenlijk zijn ze er voor verantwoordelijk dat meer dan een derde van de Nederlandse oppervlaktewateren zo giftig is dat de biologische doelen niet gehaald kunnen worden. En dan zijn er nog de 'nieuwe stoffen' die vanwege persistentie en specifieke gevaren voor de mens en het milieu schadelijk zijn.
@Bertha AntonissenDat lijkt me uitgesloten. Die bufferstroken zijn Europees voorgeschreven en dienen ook ter voorkoming van afspoeling meststoffen naar het oppervlaktewater. Overschrijding van de nitraatnorm voor KRW-wateren is voor zo ver ik weet de veruit grootste / meest algemene oorzaak van het niet halen van de KRW-normen voor de KRW-wateren. 
Mooi initiatief! We hebben nog 2,5 jaar.....