secundair logo knw 1

Joyce Sylvester is beëdigd als nieuwe dijkgraaf van het waterschap Amstel, Gooi en Vecht. Ze begint 1 november.

Joyce Sylvester 180 vk Joyce Sylvester Sylvester volgt Gerhard van den Top op die eerder dit jaar werd benoemd tot burgemeester van Hilversum.

Sylvester (1965) is een ervaren bestuurder. Ze was onder meer waarnemend burgemeester van achtereenvolgens Anna Paulowna (2008-2009) en Naarden (2009-2015). Van 2016 tot 2022 was ze werkzaam als substituut ombudsman bij de Nationale Ombudsman. Op 1 mei van dit jaar werd ze voorzitter van de Staatscommissie tegen Discriminatie en Racisme.

Sylvester werd geboren in Amsterdam en woont nu in Huizen. Ze studeerde communicatiewetenschap en politicologie. In 2000 promoveerde ze aan de Vrije Universiteit van Amsterdam.

Tot 1 november neemt Albertine van Vliet-Kuiper de rol van dijkgraaf nog tijdelijk waar.

Typ je reactie...
Je bent niet ingelogd
Of reageer als gast
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Laat je reactie achter en start de discussie...

Laatste reacties op onze artikelen

@Hans MiddendorpHoi Hans, beetje makkelijke reactie van het waterschap ('eerst moeten de waterbedrijven wat doen, tot die tijd kunnen wij niks doen'). De Waprog plaatste in 1986, in één jaar tijd, meer dan 100.000 watermeters bij gezinnen thuis. Dat kostte toen maar 150 gulden (!) per watermeter. Als de waterpartners echt zouden willen samenwerken, kan dit zo zijn opgelost. Dus ja, bureaucratie zegeviert. Niet iets om trots op te zijn.
@Gert Timmerman Eens. We moeten met al ons water zuinig omgaan (en het niet verontreinigen) zeker met zoet grondwater en met drinkwater.
@JanEens Jan, maar mijn opiniestuk gaat over hoe slimme bemetering en beprijzing het waterverbruik van huishoudens beïnvloeden. Dat er geen BOL is voor grootverbruik, helpt bedrijven inderdaad niet om slim met water om te gaan.   
Waarom de belasting op leidingwater (BOL) alleen voor de eerste 300m3? (€ 0,50 per m3 incl BTW). Beter is om een BOL te hebben voor het waterverbruik boven de 300m3. Politiek ligt dit moeilijk voor wat ik begreep.  
Of de waterkwaliteit wel 100% blijft onder deze oppervlakte heeft te maken met de normen die men hiervoor gebruikt. Bij eutrofiëring ontstaat wat groenalg en gelijk vliegt in de beoordeling de waterkwaliteit omlaag. Komt dat omdat anderen dit veroorzaken?