secundair logo knw 1

Jasper van Kempen is benoemd tot bijzonder hoogleraar transdisciplinair waterrecht aan de faculteit Recht, Economie, Bestuur en Organisatie van de Universiteit Utrecht.

Jasper van Kempen 180 vk Jasper van KempenVan Kempen begint 1 november en gaat deze functie combineren met zijn functie als beleidsmedewerker waterkwaliteit bij het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. Hij is de opvolger van Herman Havekes, die onlangs afscheid nam.

Van Kempen is benoemd door de Stichting Schilthuisfonds, die de leerstoel heeft ingesteld. Hij richt zich op de interactie tussen de wetenschap en de praktijk van waterbeheer, waarbij de juridisch-bestuurlijke kant wordt aangevuld met een brede blik, lerend vanuit andere disciplines.

“De verbinding tussen wetenschap en praktijk op het terrein van het waterrecht en de daarmee samenhangende disciplines zit bij mij zogezegd in de genen, dus ik was gelijk enthousiast toen ik de vacature zag”, zegt Van Kempen in reactie op zijn benoeming.

Met zijn aanstelling keert Van Kempen terug naar zijn ‘alma mater’, hij studeerde en promoveerde aan de Universiteit Utrecht.

Typ je reactie...
Je bent niet ingelogd
Of reageer als gast
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Laat je reactie achter en start de discussie...

Laatste reacties op onze artikelen

Duidelijk verhaal Marjolijn
Ik heb het gehele artikel slechts diagonaal gelezen maar wat ik al vast mis is dat het nog steeds geen beleid is om de bedrijven te (gaan) verbieden om ons nog een klein beetje goede gronddrinkwater te ge- of beter misbruiken voor proceskoeling. Hoogstens nog toe te staan in een gesloten circuit waardoor slechts incidenteel moet worden aangevuld en mits de warmte wordt hergebruikt, b.v. voor eigen of wijkverwarming. Zo kun je twee vliegen in een klap slaan (sorry voor de PvdD). En ja, dan moet er ook weer gecontroleerd en gehandhaafd gaan worden. Daar zal de politiek dan weer niet zo blij van worden. 
Vorig jaar 50m3 verbruikt dus mijn best gedaan en terug naar 30m3. Rekening 157.50 waarvan 31 voor water en de rest belasting en rechten. Denkt u nu echt dat ik dit jaar op een kuub meer of minder kijk. Ik geef t gras weer lekker water van de zomer.
Helemaal eens met deze opinie van Herman van Dam. Ik zou de totale onbeheersbaarheid van de grondwaterkwantiteit bij grootschalige infiltratie nog willen toevoegen als tegenargument. Vanwege de enorme reponstijd vergroot je het risico op grootschalige grondwateroverlast gigantisch als je in het grootste deelsysteem van de Veluwe gaat infiltreren. De enorme schade die afgelopen jaar is opgetreden (en nog steeds oploopt) rond de Veluwe door excessieve natuurlijke infiltratie (alle neerslagrecords verbroken) mag daarvoor in mijn beeld als empirische waarschuwing worden opgevat.
Goed verhaal Herman, vanuit de hydrologie en het belang van de vegetatie