Jantsje van Loon-Steensma is aan de slag gegaan als lector Nature-based River Management bij Hogeschool Van Hall Larenstein.
Jantsje van Loon-SteensmaVan Loon-Steensma is in mei al deels bij Van Hall Larenstein begonnen. In het komende jaar bouwt ze dat uit naar vier dagen per week. Ze geeft leiding aan het nieuwe lectoraat Nature-based River Management op de hogeschool.
“Ik hoop met onderzoek en onderwijs bij te dragen aan een duurzaam en integraal beheer van beek- en riviersystemen, waarin nature-based solutions centraal staan, met ook ruimte voor alle andere waarden en functies”, zegt de nieuwe lector op de site Wageningen University & Research, waaraan Van Loon verbonden blijft.
Op de universiteit is ze verantwoordelijk voor de BSc-minor cursus Disaster Risk Management & Nature-based Solutions. Ook blijf ze betrokken bij onderzoekprojecten.
veel waardering, Tom Trouwborst
Boeren vindt je weinig in Valkenburg en andere plaatsen waar de Overstromingsramp zo duidelijk sporen achterliet. Dus dan zijn 60 geïnteresseerden nog heel wat.
Ik verbaas mij toch nogal over het feit dat wij in Nederlandje nog altijd de hoop koesteren dat we op basis van vrijwilligheid de enorme uitdagingen zoals de problematiek rond water, geluidsoverlast en woningbouw, om iets te noemen, denken te kunnen aanpakken.
Wordt het niet tijd om "transitie" af te dwingen, zodat er massaal actie kan worden ondernomen ? Ik vind een financieel lokkertje, zoals dat nu wordt aangeboden, echt passé.
Romke van Dieren
Belangrijk is ook wat de effecten zijn van die stikstofconcentratie op het waterleven.
Deze zijn in het kader van de Kennisimpuls Waterkwaliteit (https://www.stowa.nl/kennisimpuls) beschreven in een publicatie van Deltares, Wageningen Environmental Research, Wageningen Universiteit en B-Ware. Een link naar een nieuwsbericht hierover: https://www.stowa.nl/nieuws/hoge-stikstofbelasting-oppervlaktewateren (met link naar rapport)