Janette Bessembinder gaat aan de Hogeschool van Amsterdam (HvA) het lectoraat Klimaatgeletterheid opzetten. Het lectoraat is een initiatief van het meteorologisch instituut KNMI en de Amsterdamse hogeschool.
zegt Bessembinder op de site van het KNMI. Bessembinder is sinds 2005 werkzaam bij het KNMI en heeft zich als beleidsadviseur beziggehouden met communicatie met professionals. “Ik weet hoe belangrijk en ook hoe uitdagend, het is om goed met elkaar te communiceren”,
Het doel van het lectoraat is interdisciplinair onderzoek en onderwijs rond het thema klimaatgeletterdheid, aldus de verklaring van het KNMI. Het lectoraat wil data over klimaat toegankelijk, overzichtelijk en op maat maken voor professionals.
“Verdere klimaatverandering tegengaan en ons hieraan aanpassen is en blijft een uitdaging. Maar met de kennis en expertise die we nu bijeen brengen, kunnen we samen met professionals de klimaattransitie versnellen”, aldus Bessembinder.
Daarnaast zijn beleidsmakers en het brede publiek als doelgroep gedefinieerd. Bessembinder: “Het is belangrijk het verhaal dicht bij de mensen te brengen en ze een handelingsperspectief te bieden. Maar de vraag is hoe je dat als professional het beste kunt doen.”
We doen er alles aan via rechtszaken, gesprekken gemeente, overleg ministeries, RIVM, maar het kwartje wil maar niet zakken. De PFAS productie moet per direct stoppen. Elke gram is er een te veel.
Tot mijn grote verdriet heeft de heer Draghi in een op verzoek van de EU voorzitter in een landmark report verkondigt dat de voorgenomen PFAS restrictie moet worden versoepeld https://www.euronews.com/green/2024/09/11/landmark-eu-report-embraces-green-energy-transition-but-advocates-for-softer-rules-on-pfas. Zogenaamd omdat anders de energietransitie wordt belemmerd.
Onacceptabel. In een woord.