Janette Bessembinder gaat aan de Hogeschool van Amsterdam (HvA) het lectoraat Klimaatgeletterheid opzetten. Het lectoraat is een initiatief van het meteorologisch instituut KNMI en de Amsterdamse hogeschool.

Bessembinder 180 vk Janette BessembinderBessembinder is sinds 2005 werkzaam bij het KNMI en heeft zich als beleidsadviseur beziggehouden met communicatie met professionals. “Ik weet hoe belangrijk en ook hoe uitdagend, het is om goed met elkaar te communiceren”, zegt Bessembinder op de site van het KNMI.

Het doel van het lectoraat is interdisciplinair onderzoek en onderwijs rond het thema klimaatgeletterdheid, aldus de verklaring van het KNMI. Het lectoraat wil data over klimaat toegankelijk, overzichtelijk en op maat maken voor professionals.

“Verdere klimaatverandering tegengaan en ons hieraan aanpassen is en blijft een uitdaging. Maar met de kennis en expertise die we nu bijeen brengen, kunnen we samen met professionals de klimaattransitie versnellen”, aldus Bessembinder. 

Daarnaast zijn beleidsmakers en het brede publiek als doelgroep gedefinieerd. Bessembinder: “Het is belangrijk het verhaal dicht bij de mensen te brengen en ze een handelingsperspectief te bieden. Maar de vraag is hoe je dat als professional het beste kunt doen.”

Laatste reacties op onze artikelen

@P.C. de RuiterU heeft gelijk. Het is aangepast.
Uit de tekst kan worden gelezen dat de Motie van afkeuring is ingediend bij Waterschap Hollandse Delta.
Dit moet zijn bij Waterschap Delfland!
(zie https://www.rodi.nl/hoekvanholland/politiek/344702/motie-van-afkeuring-voor-nieuw-college-waterschap-delfland )
Ik wil de feiten kennen (10%)
De processen doorgronden (40%)
En de onzekerheid verkennen (50%)
Een oplossing zou kunnen zijn om activiteiten uit te besteden. Bijv. de voorzuivering van industrieel afvalwater of de opwerking van biogas uit slibgistingen of zelfs de volledige slibgisting uit te besteden. Marktpartijen kunnen dit ook nog eens goedkoper en sneller realiseren, waardoor eerder (duurzaamheids)doelstellingen worden gerealiseerd.
@Arie DekkerDank. Is aangepast.

Zelf reageren? Dat kan onder alle artikelen met een Mijn H2O/KNW account.