secundair logo knw 1

Jan Willem Erisman wordt de eerste voorzitter van de net opgerichte Wetenschappelijke Klimaatraad (WKR). Hij begint 1 maart.

erisman jan willem 180 vk Jan Willem Erisman Het adviescollege zal het kabinet gevraagd en ongevraagd adviseren over klimaatbeleid. De ministerraad heeft op voordracht van minister Rob Jetten voor Klimaat en Energie Erisman benoemd tot voorzitter van de raad. 

Het eerste product dat de WKR moet opleveren is een advies ten behoeve van het Klimaatplan dat in 2024 verschijnt en de hoofdlijnen van het klimaatbeleid voor de komende 10 jaar beschrijft. Naar verwachting is dit advies eind 2023 gereed.

De WKR zal uit maximaal tien leden bestaan en de werving daarvoor is momenteel in volle gang.

Erisman is hoogleraar Milieu en Duurzaamheid bij het Centrum voor Milieuwetenschappen aan de Universiteit Leiden en geldt als vooraanstaande autoriteit op het gebied van stikstof. Eerder was hij directeur-bestuurder van het Louis Bolk Instituut, een instituut dat internationaal advies geeft over en onderzoek doet naar duurzame landbouw, voeding en gezondheidszorg.

Typ je reactie...
Je bent niet ingelogd
Of reageer als gast
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Laat je reactie achter en start de discussie...

Laatste reacties op onze artikelen

Afbreekbaarheid moet in de toekomst als eerste beoordelingsparameter voor toelating van stoffen worden ingevoerd. Er ontstaan anders onomkeerbare problemen in de toekomst.
In aanvulling hierop: Wij hebben voor terrein- en rivierbeheerders (VNBE) nog meer maatregelen in kaart gebracht om deze problemen te mitigeren (zie ook bijlage):
 
@Hans MiddendorpHoi Hans, beetje makkelijke reactie van het waterschap ('eerst moeten de waterbedrijven wat doen, tot die tijd kunnen wij niks doen'). De Waprog plaatste in 1986, in één jaar tijd, meer dan 100.000 watermeters bij gezinnen thuis. Dat kostte toen maar 150 gulden (!) per watermeter. Als de waterpartners echt zouden willen samenwerken, kan dit zo zijn opgelost. Dus ja, bureaucratie zegeviert. Niet iets om trots op te zijn.
@Gert Timmerman Eens. We moeten met al ons water zuinig omgaan (en het niet verontreinigen) zeker met zoet grondwater en met drinkwater.