secundair logo knw 1

Ilias Admi (14) uit Amsterdam-Zuidoost is de nieuwe jeugdbestuurder van Waterschap Amstel, Gooi en Vecht. Ilias toonde zich in een slotdebat volgens een jury de beste kandidaat voor de functie van jeugdbestuurder.

Nieuwe jeugdbestuurder Ilias 180 vk Ilias AdmiHet debat had plaats op het hoofdkantoor van waterschap Amstel, Gooi en Vecht. De zes kandidaten konden zich middels een pitch presenteren. Dat ging Ilias het beste af, aldus de jury onder voorzitterschap van dagelijks bestuurder Peter Smit. “Ilias laat zien dat hij in staat is om thema's van het waterschap zoals sterke dijken, voldoende water en klimaatadaptatie bij zowel jongeren als volwassen weet te activeren en onder de aandacht te brengen.”

Ilias heeft al bestuurlijke ervaring, hij was eerder onder andere kinderburgemeester van Amsterdam. De nieuwe jeugdbestuurder wil jongeren bewust maken van de taken van het waterschap. Ilias: “Heel veel jongeren weten niet wat de impact is als er een dijk doorbreekt. Dan stroomt een groot gedeelte van Nederland onder water. Ik vind het belangrijk dat hier meer aandacht voor komt. Ik denk dat via entertainment we dit voor elkaar kunnen krijgen, daarom wil ik graag een film gaan maken die jongeren inspireert rondom het thema water.”

Typ je reactie...
Je bent niet ingelogd
Of reageer als gast
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Laat je reactie achter en start de discussie...

Laatste reacties op onze artikelen

Het aanblijven van Woolderink in het waterschapsbestuur zal niet de rust brengen om op een verantwoorde manier besluiten te nemen, wrok zal meespelen in de besluitvorming, integriteit is een issue in politiek en bestuur.
Dus rest maar 1 ding.
Juist opstappen
De term richtlijn is hier onjuist. Het gaat om een richtsnoer (guidance document). Een richtlijn heeft de status van wetgeving, een richtsnoer niet. Verder prima initiatief. 
@A.VosZo voelt het wel soms, he?  Maar met naar elkaar wijzen en zeggen 'zolang hij niet iets doet, doe ik ook niets' komen we niet verder. We zijn helaas niet zo braaf, NL heeft zelfs de rechter nodig gehad om ons te dwingen ons afgesproken huiswerk te doen. (Urgenda)
Misschien sneller de dijken ophogen. Al stoot ons landje geen CO2 meer uit, en rijden we allemaal elekritisch, weinig vee, geen gas meer, geen hout stook, dan nog blijft de zeespiegel stijgen - niet iedereen is zo braaf als wij zijn.
In 100 jaar slechts 25cm liniair en geen 200cm dat is eindelijk goed nieuws!!