secundair logo knw 1

Hans Cappon, lector van het lectoraat Watertechnologie binnen de HZ University of Applied Sciences, houdt 14 juni zijn lectorale rede. Hij zal uiteenzetten wat watertechnologie kan bijdragen aan voldoende en kwalitatief goed water in een deltagebied als Zeeland.

Hans Cappon 180 vk Hans CapponCappon is al sinds 2020 werkzaam als lector, maar zijn inauguratie heeft mede door de coronacrisis sindsdien nog niet plaatsgehad. Op 14 juni wordt voorafgaand aan de rede van Cappon een symposium gehouden met lezingen over waterthema’s in de regio. De titel van Cappons’ rede is: ‘De schoonheid van water in het geding’.

Het lectoraat Water Technology van de Zeeuwse hogeschool HZ onderzoekt onder meer hoe water zo efficiënt mogelijk kan worden gebruikt of hergebruikt. De leiding van het lecoraat werd in 2020 door Niels Groot overgedragen aan Cappon, die aan de hogeschool had gewerkt aan vele watertechnologieprojecten.

Cappon is naast zijn werk als lector ook docent waterzuivering aan de HZ op BSc en MSc niveau en docent en onderzoeker in Urban Systems Engineering bij de vakgroep Milieutechnologie aan de Wageningen University & Research. Eerder werkte hij bij TNO en de Katholieke Universiteit in Leuven.

Typ je reactie...
Je bent niet ingelogd
Of reageer als gast
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Laat je reactie achter en start de discussie...

Laatste reacties op onze artikelen

Barry Madlener. Een man van grootse daden, w.o. motie tegen het dragen van hoofddoekjes en de verplichting voor moslimmeisjes om te moeten sporten met jongens. Dat schept hoge verwachtingen! 😱 OMG
Wat een slap verhaal over een mogelijke integriteitsschending. Als voormalig sectorhoofd bij verschillende waterschappen heb ik vele openbare aanbestedingen (klein en groot) moeten doen. Bij de meeste waterschappen zou een dergelijke aanpak nooit geaccepteerd zijn en ook bij andere overheden zoals provincies (waar ik eveneens ervaring heb) , ook niet. Wat is het toch moeilijk om gewoon een fout toe te geven! Daar is echt geen “integriteitsonderzoek “ voor nodig. Het is echt tijd dat bij deze organisatie de bezem er eens goed doorheen gaat! 
Bedankt Bas! Bij deze een link naar dat artikel: https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/32729940/  
Duidelijk artikel met interessante observaties!
Mbt referentie #2 zou het beter zijn te verwijzen naar Bil et al., 2021 (https://doi.org/10.1002/etc.4835).
Prachtig initiatief! Nu het hele stroomgebied van de Berkel als ruimtelijke eenheid bekijken ,vervuilers opsporen en voorstellen voor ruimtelijke ontwikkeling (incl. bescherming)met elkaar bedenken.cf kaderrichtlijn water.