Hans Cappon, lector van het lectoraat Watertechnologie binnen de HZ University of Applied Sciences, houdt 14 juni zijn lectorale rede. Hij zal uiteenzetten wat watertechnologie kan bijdragen aan voldoende en kwalitatief goed water in een deltagebied als Zeeland.
Cappon is al sinds 2020 werkzaam als lector, maar zijn inauguratie heeft mede door de coronacrisis sindsdien nog niet plaatsgehad. Op 14 juni wordt voorafgaand aan de rede van Cappon een symposium gehouden met lezingen over waterthema’s in de regio. De titel van Cappons’ rede is: ‘De schoonheid van water in het geding’.
Het lectoraat Water Technology van de Zeeuwse hogeschool HZ onderzoekt onder meer hoe water zo efficiënt mogelijk kan worden gebruikt of hergebruikt. De leiding van het lecoraat werd in 2020 door Niels Groot overgedragen aan Cappon, die aan de hogeschool had gewerkt aan vele watertechnologieprojecten.
Cappon is naast zijn werk als lector ook docent waterzuivering aan de HZ op BSc en MSc niveau en docent en onderzoeker in Urban Systems Engineering bij de vakgroep Milieutechnologie aan de Wageningen University & Research. Eerder werkte hij bij TNO en de Katholieke Universiteit in Leuven.
Tja. Zo'n simpele maatregel en dan mag het wettelijk niet. Omdat de administraties van Delfland en Dunea niet goed corresponderen. Toich is er minimaal risico op "oneerlijk" want er zijn GEEN huishoudens die GEEN drinkwateraansluiting hebben. En ALS huishoudens ze zijn aangesloten op het drinkwater, DAN betalen ze daar ook voor. Het enige probleem is dat in oude flatgebouwen er vaak nog 1 watermeter is voor alle bewoners samen. Maar vanuit de doelstelling voor drinkwaterbesparing moeten die huishoudens toch al een eigen (slimme) meter krijgen.
Dus dan denk je dat Dunea en Delfland de handen inéén slaan om de adminstratie op orde te krijgen. Maar nee, zooo belangrijk is het besparen van drinkwater (en dus minder rioolwater om te zuiveren) nou ook weer niet.