secundair logo knw 1

Hanneke Kloosterboer, beleidsadviseur waterveiligheid bij waterschap Aa en Maas, is vierde geworden in de verkiezing van Ambtenaar van het Jaar. Remco Duisterhof, programmamanager bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO), heeft de verkiezing gewonnen.

De verkiezing Ambtenaar van het Jaar werd voor de 12e gehouden. In totaal werden 400 ambtenaren genomineerd waarop meer dan 15.000 stemmen werden uitgebracht, aldus organisator Publiek Denken. 

Hanneke Kloosterboer 180 vk Hanneke KloosterboerIn de groslijst van 100 ambtenaren stonden 9 mensen uit de publieke waterwereld. Kloosterboer werd door haar collega’s genomineerd en deed meer in de categorie ‘decentrale overheden, beleid’. Ze drong als enige van de medewerkers uit de watersector door tot de finale Top 12.

Kloosterboer is sinds 2011 werkzaam voor Aa en Maas. Ze droeg bij aan de oprichting van afdeling Waterveiligheid en richt zicht nu als beleidsadviseur voornamelijk op instandhouding van de waterkeringen en de calamiteitenbestrijding.

Ze zegt zelf over haar werk: “‘Werken bij het waterschap begon voor mij inhoudelijk gedreven. Ik had (en heb) er behoefte aan om de wereld een stukje beter te maken. In mijn functie als beleidsadviseur Waterveiligheid mag ik werken aan het beschermen van bijna 300.000 inwoners tegen overstromingen. Zeker met de huidige klimaatverandering is dit een belangrijke opgave. Het voelt heel gaaf als dat ook lukt, zoals tijdens het hoogwater vorig jaar waarin ik directie en bestuur heb geadviseerd. De secretaris-directeur noemde mij toen ‘een baken van rust’. Als het spannend wordt dan houd ik overzicht en geniet van wat er onder druk mogelijk is.”

Typ je reactie...
Je bent niet ingelogd
Of reageer als gast
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Laat je reactie achter en start de discussie...

Laatste reacties op onze artikelen

Phebe, heel mooi om hier weer eens expliciet de aandacht op te leggen!
Jos Peters heeft niets op met landbouw 
Jammer!
In waterschap Delfland is een initiatief om het waterspoor in te voeren dit voorjaar doodgebloed toen het college - dat er duidelijk geen zin in heeft om het waterspoor in te voeren - met de constatering kwam dat er rond de 150.000 wateraansluitingen zijn die in de computersystemen niet corresponderen met een uniek adres voor de zuiveringsheffing. En dat is wel noodzakelijk door onze eigen regels: gewoon de zuiveringsheffing innen via het betalingssysteem van de drinkwaterbedrijven is niet toegestaan. Ieder huishouden moet een aparte brief ontvangen, met daarop hoeveel drinkwater er is verbruikt en (dus) hoeveel zuiveringsheffing er moet worden betaald. 
Tja. Zo'n simpele maatregel en dan mag het wettelijk niet. Omdat de administraties van Delfland en Dunea niet goed corresponderen. Toch is er minimaal risico op "oneerlijk" want er zijn GEEN huishoudens die GEEN drinkwateraansluiting hebben. En ALS huishoudens zijn aangesloten op het drinkwater, DAN betalen ze daar ook voor. Het enige probleem is dat in oude flatgebouwen er vaak nog 1 watermeter is voor alle bewoners samen. Maar vanuit de doelstelling voor drinkwaterbesparing moeten die huishoudens toch al een eigen (slimme) meter krijgen. 
Dus dan denk je dat Dunea en Delfland de handen inéén slaan om de administratie op orde te krijgen. Maar nee, zooo belangrijk is het besparen van drinkwater (en dus minder rioolwater om te zuiveren) nou ook weer niet. 
Werken jullie wel samen met Drinkable Rivers Citizen Science?
Mooi initiatief om dit deze dringende oproep rechtstreeks aan onze oosterburen te doen. Absurd eigenlijk dat handhaver(s) met lege handen staan. Naast hogere kosten voor de DWB'en om PFAS te verwijderen, wordt de reststroom van de zuivering hierdoor ook lastiger en duurder verwerk-/loosbaar. Uiteindelijk is het helaas de gebonden drinkwaterklant die de rekening betaalt. RIWA-RIjn: succes met dit zo belangrijke lobbyprogramma!