Hanneke Kloosterboer, beleidsadviseur waterveiligheid bij waterschap Aa en Maas, is vierde geworden in de verkiezing van Ambtenaar van het Jaar. Remco Duisterhof, programmamanager bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO), heeft de verkiezing gewonnen.

De verkiezing Ambtenaar van het Jaar werd voor de 12e gehouden. In totaal werden 400 ambtenaren genomineerd waarop meer dan 15.000 stemmen werden uitgebracht, aldus organisator Publiek Denken. 

Hanneke Kloosterboer 180 vk Hanneke KloosterboerIn de groslijst van 100 ambtenaren stonden 9 mensen uit de publieke waterwereld. Kloosterboer werd door haar collega’s genomineerd en deed meer in de categorie ‘decentrale overheden, beleid’. Ze drong als enige van de medewerkers uit de watersector door tot de finale Top 12.

Kloosterboer is sinds 2011 werkzaam voor Aa en Maas. Ze droeg bij aan de oprichting van afdeling Waterveiligheid en richt zicht nu als beleidsadviseur voornamelijk op instandhouding van de waterkeringen en de calamiteitenbestrijding.

Ze zegt zelf over haar werk: “‘Werken bij het waterschap begon voor mij inhoudelijk gedreven. Ik had (en heb) er behoefte aan om de wereld een stukje beter te maken. In mijn functie als beleidsadviseur Waterveiligheid mag ik werken aan het beschermen van bijna 300.000 inwoners tegen overstromingen. Zeker met de huidige klimaatverandering is dit een belangrijke opgave. Het voelt heel gaaf als dat ook lukt, zoals tijdens het hoogwater vorig jaar waarin ik directie en bestuur heb geadviseerd. De secretaris-directeur noemde mij toen ‘een baken van rust’. Als het spannend wordt dan houd ik overzicht en geniet van wat er onder druk mogelijk is.”

Laatste reacties op onze artikelen

Vorig jaar dus 60 boeren weten te vinden die mogelijk iets willen gaan doen om water proberen vast te houden.
Boeren vindt je weinig in Valkenburg en andere plaatsen waar de Overstromingsramp zo duidelijk sporen achterliet. Dus dan zijn 60 geïnteresseerden nog heel wat.
Ik verbaas mij toch nogal over het feit dat wij in Nederlandje nog altijd de hoop koesteren dat we op basis van vrijwilligheid de enorme uitdagingen zoals de problematiek rond water, geluidsoverlast en woningbouw, om iets te noemen, denken te kunnen aanpakken.
Wordt het niet tijd om "transitie" af te dwingen, zodat er massaal actie kan worden ondernomen ? Ik vind een financieel lokkertje, zoals dat nu wordt aangeboden, echt passé.
Romke van Dieren
Het artikel beschrijft de mate van overschrijding van de concentratienorm voor stikstof (voor oppervlaktewater).
Belangrijk is ook wat de effecten zijn van die stikstofconcentratie op het waterleven.
Deze zijn in het kader van de Kennisimpuls Waterkwaliteit (https://www.stowa.nl/kennisimpuls) beschreven in een publicatie van Deltares, Wageningen Environmental Research, Wageningen Universiteit en B-Ware. Een link naar een nieuwsbericht hierover: https://www.stowa.nl/nieuws/hoge-stikstofbelasting-oppervlaktewateren (met link naar rapport)
Het dillema van de duivelse delta.
Nu nog inversteren in een delta, waarvan! Door de klimaatverandering zijn de spelregels veranderd.
De houdbaarheid is ten einde.
Wie investeert er nog met zijn volle verstand in iets! Waarvan je nu al weet, dat je dit nooit terugkrijgt.
West laag Nederland wordt een piramide spel. Wie verkoopt, en heeft zijn spulletje op het droge.. En welke grote groep blijft met de gebakken peren zitten..
Nu aangeven dat er niet meer geïnvesteerd gaat worden in kwetsbare gebieden, kan ook niet. Dan zou het hele systeem instorten.
Hoeveel leningen en hypotheken lopen er niet! Op percelen, die eenmaal afbetaald, geen enkele waarde meer hebben..
Dus de mythe nog maar een tijdje vol houden.
We zijn tenslotte dijkenbouwers.
Naast het gevecht tegen het water, is er nog een typisch Neerlandse traditie..
Gaat u maar lekker slapen, uw regering waakt over u...
En loopt het mis.
Dan achter in de rij aansluiting aub.
Groeten uit...
Buitengewoon interessant artikel. Moet nodig aan de grote klok gehangen worden. Moet een grote rol spelen bij de waterschaps- en provinciale verkiezingen
Ik pleit al jaren voor het intensief wegvangen van rivierkreeften, vanwege hun bijzonder effectieve voortplantingscyclus. Zo heel veel eitjes heeft een rivierkreeft niet eens, als je de kreeft vergelijkt met bijv. de karper. Maar de overleving is veel hoger en de kreeften zijn veel sneller geslachtsrijp. Lees hier hoe het zit: https://www.linkedin.com/pulse/wat-moeten-we-met-de-rivierkreeft-hans-middendorp-ph-d-/

Zelf reageren? Dat kan onder alle artikelen met een Mijn H2O/KNW account.

Aanmelden voor H2O Nieuws
Ontvang twee keer per week het laatste waternieuws in je mailbox!