secundair logo knw 1

Guus Pelzer heeft afscheid genomen van Waterschapsbedrijf Limburg. Hij was 33 jaar in dienst van het bedrijf waarvan ruim 12 jaar als algemeen directeur.

Guus Pelzer 180 vk Guus PelzerPelzer studeerde Chemische Technologie aan de HTS, met als afstudeerrichting procestechnologie. Na werkzaam te zijn geweest bij DSM Limburg en de provincie Limburg kwam hij in 1991 in dienst bij het Zuiveringsschap Limburg. 

Ruim 10 jaar later, in 2002, werd hij kwartiermaker van het nieuwe zuiveringsbedrijf, dat 1 januari 2004 als Wetenschapsbedrijf Limburg van start ging als dochteronderneming van de toenmalige waterschappen Roer en Overmaas en Peel- en Maasvallei. In 2011 werd hij aangesteld als directeur van het waterschapsbedrijf. 

Dat kreeg met het uitgangspunt ‘besturen op afstand’ de ruimte 'voor de ontwikkeling van innovatiekracht, samenwerking met anderen en ondernemerschap’, zei hij vorig jaar in een interview dat werd gepubliceerd door WBL. Die geboden ruimte resulteerde onder meer in de ontwikkeling van Verdygo, het innovatief en modulair ontwerp- en bouwconcept voor rioolwaterzuiveringsinstallaties dat naast WBL door meerdere waterschappen wordt toegepast. 

Pelzer vertrekt in het jaar dat WBL ophoudt te bestaan. Op 31 december 2024 worden het Waterschap Limburg en Waterschapsbedrijf Limburg samengevoegd. Dat betekent dat de taken en verantwoordelijkheden van WBL worden geïntegreerd in het bredere takenpakket van Waterschap Limburg.

Pelzer volgt die integratie op afstand. Hij is inmiddels voor de VVD lid van de Provinciale Staten van Limburg. “In mijn portefeuille zitten onder meer onderwerpen als energie en kernenergie, Maastricht Aachen Airport, bestuurlijke vernieuwing, industriebeleid en economie en de Einstein-telescoop. Heel interessante onderwerpen en stuk voor stuk thema’s waar innovatie en duurzaamheid een belangrijke rol van betekenis spelen”, zegt hij in een afscheidsinterview.

Typ je reactie...
Je bent niet ingelogd
Of reageer als gast
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Laat je reactie achter en start de discussie...

Laatste reacties op onze artikelen

En de lozingen van de waterschappen zelf? Heeft al iemand een idee wat daar aan te doen is?
Interessante innnovatie.
Wat ik me nu afvraag met die sluitdeuren: ze moeten een faalkans hebben van iets van 10^-4 per jaar, mogelijk nog een factor 10 lager.
Hoeveel kogels heeft men laten vallen (op verschillende plaatsen) om te concluderen dat de faalkans als gevolg van een impact (25 kg bal van 22 meter hoogte lijkt me inderdaad een aardige klap geven) op een voldoende laag niveau zit?
Natuurlijk is een gat op één plek niet direct einde levensduur van deur, maar hij zal iig niet mogen bezwijken.
@Johan FliermanDe metingen van die afgelopen 120 jaar geven maar al te duidelijk aan hoeveel invloed dus de mens heeft.
Nu dan 7 miljard mensen die echt geen stapje terug willen doen.
We blijven dus al die fossiele materialen gewoon in de fik steken.
De wereld wordt daar een aardig stormachtig ruig planeetje van.
Veel succes met deze geweldige actie, samenwerken met onze buren! Maar vergeet niet dat ze in Duitsland een andere taal spreken, ook m.b.t. het water, meetmethodes, waarden en normen.