Doris van Halem is benoemd tot hoogleraar Drinking Water Quality & Treatment bij de TU Delft. Ze op 1 juli in haar nieuwe functie begonnen.
Doris van HalemDe ambitie van Van Halem is om te begrijpen hoe verontreinigingen zich in ons water gedragen en deze kennis in te zetten om nieuwe processen voor duurzame waterbehandeling te ontwikkelen. Zowel nationaal als mondiaal staan onze drinkwaterbronnen onder toenemende druk, wat vraagt om nieuwe strategieën en technologieën om de toegang tot veilig water zeker te stellen.
Van Halem leidt ook het TU Delft | Water for Impact programma, waarbinnen ze verantwoordelijk is voor het stimuleren van internationaal wateronderzoek in het kader van duurzame ontwikkeling. In haar onderzoek richt ze zich op de vaak complexe interactie tussen biologische, chemische en fysische mechanismen in zuiveringprocessen, zoals biologische zandfilters, keramische membranen, duinpassage, en elektrocoagulatie.
veel waardering, Tom Trouwborst
Boeren vindt je weinig in Valkenburg en andere plaatsen waar de Overstromingsramp zo duidelijk sporen achterliet. Dus dan zijn 60 geïnteresseerden nog heel wat.
Ik verbaas mij toch nogal over het feit dat wij in Nederlandje nog altijd de hoop koesteren dat we op basis van vrijwilligheid de enorme uitdagingen zoals de problematiek rond water, geluidsoverlast en woningbouw, om iets te noemen, denken te kunnen aanpakken.
Wordt het niet tijd om "transitie" af te dwingen, zodat er massaal actie kan worden ondernomen ? Ik vind een financieel lokkertje, zoals dat nu wordt aangeboden, echt passé.
Romke van Dieren
Belangrijk is ook wat de effecten zijn van die stikstofconcentratie op het waterleven.
Deze zijn in het kader van de Kennisimpuls Waterkwaliteit (https://www.stowa.nl/kennisimpuls) beschreven in een publicatie van Deltares, Wageningen Environmental Research, Wageningen Universiteit en B-Ware. Een link naar een nieuwsbericht hierover: https://www.stowa.nl/nieuws/hoge-stikstofbelasting-oppervlaktewateren (met link naar rapport)