secundair logo knw 1

Dirk-Jan Walstra treedt toe tot de directie van Deltares. Hij begint 1 februari in zijn nieuwe functie.

Dirk Jan Walstra 180 vk Dirk-Jan WalstraWalstra (54) kent Deltares door en door. Hij is sinds 1996 verbonden aan het kennisinstituut in Delft, werkte in diverse (inter-)nationale projecten en maakt nu als director hydraulic engineering de overstap naar de algemene directie.

Walsta studeerde in 1994 af als civiel ingenieur was aan de TU Delft en werkte tot 1996 bij CSIR-Environmentek in Zuid-Afrika. Daarna ging hij aan de slag bij Deltares. Van 2005 tot 2017 is Walstra als toegevoegd onderzoeker ook verbonden geweest aan de TU Delft en heeft o.a. gastcolleges gegeven bij de Universiteit Utrecht en Twente Universiteit. In 2016 promoveerde hij aan de TU Delft.

Met de benoeming van Walstra zet het kennisinstituut in op een afslanking van de directie, die nu nog drie leden telt. De komende maanden gaan Erik Janse (maart) en Ron Thiemann (juni) met pensioen en na hun vertrek zal de directie van Deltares nog uit twee personen bestaan: Annemieke Nijhof en Dirk-Jan Walstra.

Typ je reactie...
Je bent niet ingelogd
Of reageer als gast
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Laat je reactie achter en start de discussie...

Laatste reacties op onze artikelen

Afbreekbaarheid moet in de toekomst als eerste beoordelingsparameter voor toelating van stoffen worden ingevoerd. Er ontstaan anders onomkeerbare problemen in de toekomst.
In aanvulling hierop: Wij hebben voor terrein- en rivierbeheerders (VNBE) nog meer maatregelen in kaart gebracht om deze problemen te mitigeren (zie ook bijlage):
 
@Hans MiddendorpHoi Hans, beetje makkelijke reactie van het waterschap ('eerst moeten de waterbedrijven wat doen, tot die tijd kunnen wij niks doen'). De Waprog plaatste in 1986, in één jaar tijd, meer dan 100.000 watermeters bij gezinnen thuis. Dat kostte toen maar 150 gulden (!) per watermeter. Als de waterpartners echt zouden willen samenwerken, kan dit zo zijn opgelost. Dus ja, bureaucratie zegeviert. Niet iets om trots op te zijn.
@Gert Timmerman Eens. We moeten met al ons water zuinig omgaan (en het niet verontreinigen) zeker met zoet grondwater en met drinkwater.