Dirk-Jan Walstra treedt toe tot de directie van Deltares. Hij begint 1 februari in zijn nieuwe functie.

Dirk Jan Walstra 180 vk Dirk-Jan WalstraWalstra (54) kent Deltares door en door. Hij is sinds 1996 verbonden aan het kennisinstituut in Delft, werkte in diverse (inter-)nationale projecten en maakt nu als director hydraulic engineering de overstap naar de algemene directie.

Walsta studeerde in 1994 af als civiel ingenieur was aan de TU Delft en werkte tot 1996 bij CSIR-Environmentek in Zuid-Afrika. Daarna ging hij aan de slag bij Deltares. Van 2005 tot 2017 is Walstra als toegevoegd onderzoeker ook verbonden geweest aan de TU Delft en heeft o.a. gastcolleges gegeven bij de Universiteit Utrecht en Twente Universiteit. In 2016 promoveerde hij aan de TU Delft.

Met de benoeming van Walstra zet het kennisinstituut in op een afslanking van de directie, die nu nog drie leden telt. De komende maanden gaan Erik Janse (maart) en Ron Thiemann (juni) met pensioen en na hun vertrek zal de directie van Deltares nog uit twee personen bestaan: Annemieke Nijhof en Dirk-Jan Walstra.

Laatste reacties op onze artikelen

Ambitie 100 MW. Als ik het goed begrijp: per MW wordt 1 m3/s zoet IJsselmeerwater gevraagd (en daarna geloosd op Waddenzee). Ergo: 100 m3/s bij 100 MW. Dat is minder dan de aanvoer via IJssel minus de verdamping op het IJsselmeer tijdens droogte...
op de site staat:
De nieuwe Blue Energie-installatie moet 16,5 kW produceren, genoeg voor ‘een klein dorp’
ik denk dat 16.5KW niet juist is
gr Klaas Knot
“De waterkwaliteit is op orde”, dat is een hele geruststelling. Al ben ik bang dat hier een verkeerd zinnetje in het artikel geslopen is.
deed de PvdA ook nog ergens mee of wordt deze partij door de schrijver van dit artikel geboycot???
H. Laros H2O/Waternetwerk
Leuk om aan te haken. Waar wordt de win-win gerealiseerd??

Zelf reageren? Dat kan onder alle artikelen met een Mijn H2O/KNW account.

Aanmelden voor H2O Nieuws
Ontvang twee keer per week het laatste waternieuws in je mailbox!