secundair logo knw 1

Commissaris van de Koning Jaap Smit heeft Piet-Hein Daverveldt de eed afgenomen bij aanvang van zijn tweede termijn als dijkgraaf van het Hoogheemraadschap van Delfland. Dat gebeurde gisteren op het provinciehuis.

daverveldt 180 vk   Piet-Hein DaverveldtDe eerste termijn van Daverveldt loopt 1 juni af. In januari van dit jaar bepaalde het algemeen bestuur van het hoogheemraadschap tijdens een bijzondere vergadering verder te willen met de dijkgraaf.

Dat gebeurde op voorstel van een vertrouwenscommissie die hem ‘aimabel en benaderbaar’ noemde. “Hij is gegroeid in zijn rol als dijkgraaf en blijft zich daarin ontwikkelen. Hij heeft overzicht, laat zich niet snel uit het veld slaan en gaat aan de slag om problemen op te lossen.”

Daverveldt is de 52ste dijkgraaf van het Hoogheemraadschap van Delfland, dat dit jaar 735 jaar bestaat.

Daverveldt eed 600 Piet-Hein Daverveldt wordt de eed afgenomen | Foto op X

Typ je reactie...
Je bent niet ingelogd
Of reageer als gast
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Laat je reactie achter en start de discussie...

Laatste reacties op onze artikelen

Waarom niet gelijk combineren met een algemenere inrichting van het Markermeer om het inlaatwater van het Hoogheemraadschap HHNK te verbeteren, zwevende stof te verwijderen, hiervoor werden rond 1995 al plannen gesmeed. En ook natuurlijk ook om het effect van het door het Mantel gemaal bij Schardam op het Markermeer te neutraliseren. Dan kunnen de Marker Wadden gelijk 10 maal zo groot worden.
Een goede zaak, om effluentwater te gebruiken in plaats van drinkwater voor de slibontwatering. Ik ken dit proces net, maar waarom heb je water nodig om slib te ontwateren? Klinkt mij vreemd in de oren.
Barry Madlener. Een man van grootse daden, w.o. motie tegen het dragen van hoofddoekjes en de verplichting voor moslimmeisjes om te moeten sporten met jongens. Dat schept hoge verwachtingen! 😱 OMG
Wat een slap verhaal over een mogelijke integriteitsschending. Als voormalig sectorhoofd bij verschillende waterschappen heb ik vele openbare aanbestedingen (klein en groot) moeten doen. Bij de meeste waterschappen zou een dergelijke aanpak nooit geaccepteerd zijn en ook bij andere overheden zoals provincies (waar ik eveneens ervaring heb) , ook niet. Wat is het toch moeilijk om gewoon een fout toe te geven! Daar is echt geen “integriteitsonderzoek “ voor nodig. Het is echt tijd dat bij deze organisatie de bezem er eens goed doorheen gaat! 
Bedankt Bas! Bij deze een link naar dat artikel: https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/32729940/