Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier maakte vandaag bekend dat dijkgraaf Luc Kohsiek per 1 januari 2023 afscheid neemt.

luc kohsiek 180 vk Luc KohsiekFysisch geograaf Luc Kohsiek was sinds 2009 actief als dijkgraaf van Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier. Eind 2020 werd zijn voor een derde termijn herbenoemd. Door ontwikkelingen in de persoonlijke levenssfeer kiest hij er nu voor zijn engagement bij het hoogheemraadschap te beëindigen.

"Ik wil genieten van mijn (klein)kinderen en prioriteit geven aan mijn gezondheid. Dat gaat niet meer samen met de werkzaamheden die ik als dijkgraaf heb. Het waterschap vraagt onverdeelde aandacht en ik moet nu steeds keuzes maken." 

Kohsiek (1953) begon als onderzoeker bij het Waterloopkundig Laboratorium en de Universiteit van Utrecht. Daarna was hij werkzaam in diverse managementfuncties bij Rijkswaterstaat en het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). Van 2002 tot 2009 was hij plaatsvervangend directeur-generaal bij Rijkswaterstaat. Naast dijkgraaf van Hollands Noorderkwartier was hij ook voorzitter van de STOWA en lid van de Raad van Toezicht van het KNMI.

 

 

Laatste reacties op onze artikelen

Hoe kan het zijn dat na het laatste hoogwater vorig jaar zomer alle vis verdwenen is uit ons water in de Strang naast de rivier de Waal.
Mooi initiatief. Kijk bij het opstellen van de kosten niet alleen naar die van een dergelijk installatie maar ook naar de maatschappelijke kosten als niets doet.
Ik begrijp niet waarom voedselzekerheid geborgd zou moeten zijn. Als dat zo is, dan moeten we sierteelt, als bloembollen en lelies, niet meer subsidiëren en er voor zorgen dat de landbouw voedsel voor mensen produceert, en niet voor dieren.
@Hans MiddendorpBen het de laatste tijd niet vaak met je eens, maar deze keer wel. Terechte vragen, want ik vind het ook een vaag en ongrijpbaar verhaal.
In de titel staat: "cultuurverandering nodig". Uit de tekst blijkt dat er een transitie nodig is (niet verwonderlijk) en dat er gewerkt wordt aan een "routekaart'. Maar wat zijn nou precies de (tussen) resultaten en welke cultuurverandering is er nodig?

Zelf reageren? Dat kan onder alle artikelen met een Mijn H2O/KNW account.

Aanmelden voor H2O Nieuws
Ontvang twee keer per week het laatste waternieuws in je mailbox!