Boudewijn Revis wordt de nieuwe directeur van Staatsbosbeheer. Hij neemt het stokje over van Sylvo Thijssen en komt uit de organisatie zelf.
Revis (1974) is sinds 2020 directeur Terreinbeheer & Ontwikkeling bij Staatsbosbeheer. Daarvoor was hij van 2012 tot 2020 wethouder van de gemeente Den Haag.
Revis studeerde militaire bedrijfskunde en volgde de opleiding tot officier infanterie aan de Koninklijke Militaire Academie (KMA) en bestuurskunde aan de Open Universiteit. Hij was na zijn studie officier infanterie.
Vanaf 1 januari 2025 neemt Revis de dagelijkse leiding van Staatsbosbeheer over van Thijssen. Per 15 maart is hij eindverantwoordelijkheid. Thijsen blijft tot zijn pensioen in maart 2026 in dienst bij Staatsbosbeheer.
Eerlijker voor de boeren en de maatschappij.
Het pleidooi voor meer overleg in het kader van grensoverschrijdend waterbeheer met Duitsland en België, maar ook met Luxemburg, Frankrijk en Zwitserland, is wel steekhoudend. Het stroomgebied van de Rijn beslaat naast Nederland immers Zwitserland, Duitsland en Frankrijk. Stroomgebied van de Maas beslaat naast Nederland ook Frankrijk, Luxemburg, België en Duitsland. Voor zover ik weet zijn er in waterschapverband slechts een aantal pilots hier momenteel concreet mee bezig o.a. via het ontwerpen en operationaliseren van grensoverschrijdend waterbeheer rondom de Overijsselse Vecht en ook voor delen van het Roer stroomgebied dat aansluit op de Maas. Ruimte voor de rivieren in Nederland gaat maar beperkte impact hebben als niet eenzelfde inhaalslag gaat plaatsvinden in de bovenstrooms genoemde landen.
Acht kennisinstituten uit Nederland, België, Duitsland en Luxemburg gaan daarom onder coördinatie van Deltares onderzoek doen naar beter beheer van grensoverschrijdende regionale stroomgebieden. De watersnood in juli 2021 heeft geleerd dat autoriteiten hier geen goed overzicht over hebben en dat kennis over de overstromings- en droogterisico’s langs de kleinere grensoverschrijdende zijrivieren van de Maas en Rijn nog heel versnipperd is.
Het artikel stelt terecht dat voor grensoverschrijdend waterbeheer nog te weinig urgentie is.