secundair logo knw 1

Barbara Oomen stopt als voorzitter van het college van bestuur van HZ University of Applied Sciences (HZ). Dat maakt de raad van toezicht van de Zeeuwse onderwijsinstelling bekend.

Barbara Oomen 180 vk Barbara OomenOomen (56) legt de functie per 1 juni neer. Ze heeft dan precies 3 jaar leidinggegeven aan de hogeschool met bijna 5.000 studenten en vestigingen in Vlissingen en Middelburg. HZ richt zich met praktijkgericht onderzoek en onderwijs op drie gebieden: water, energie en vitaliteit.

Als reden voor haar vertrek noemt de raad van toezicht dat Oomen niet meer de juiste persoon is om leiding te geven aan HZ, met name vanwege de uitdagingen die de onderwijsinstelling nu het hoofd moet bieden.

“Net als andere kennisinstellingen staat de HZ komende jaren veel veranderingen te wachten, die vragen om een specifieke, veranderkundige manier van besturen met een nadruk op de interne organisatie”, aldus de verklaring van de raad.

Oomen zegt zelf als toelichting op haar vertrek: “De bestuursvoorzitter van onze mooie hogeschool moet de komende jaren leidinggeven aan een onvermijdelijk en complex proces van interne organisatieverandering. Mijn kracht ligt juist op andere gebieden, zoals onderzoeks- en onderwijsinnovatie en het opzetten van samenwerkingen. Daarom draag ik het stokje over.”

De raad van toezicht wil zo spoedig mogelijk een nieuwe voorzitter aanstellen, zodat 'dit parallel loopt met de werving' van een nieuw lid van het college van bestuur.

Typ je reactie...
Je bent niet ingelogd
Of reageer als gast
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Laat je reactie achter en start de discussie...

Laatste reacties op onze artikelen

Goed bezig, Phebe. Ga zo door.
Mark van der Laan Zoekt en gij zult vinden
Goed bezig, Harrie. Blijf vooral columns schrijven.
Het zou natuurlijk ook juist heel fijn zijn voor de natuur als er meer broedplaatsen komen voor insecten. Hebben de vleermuizen en de vogels ook wat te eten.
Lijkt mij toch opvallend dat als het "diepzuigen" gestart wordt de kade onderuit gaat. Daar moet toch een verband zijn. Diep zuigen bij zandwinning gaat er van uit dat zand in diepere lagen gaat "toelopen, vloeien" naar de "zuigmond" van een baggervaartuig onder een natuurlijk flauwe hoek. De hoek is afhankelijk van de waterspanning in de zandlaag,  korrelgrootte en vorm van het zand in de zandlaag. Als het zand zo, via de hellingshoek onder de oever afvloeit en wordt weggezogen ontstaat daar instabiliteit, "bresvloeiing", waardoor het talud wegzakt. Dat is hier waarschijnlijk gebeurt, lijkt me. Is niet de eerste keer dat dat in Nederland gebeurt.  
Het is van belang om onderzoek te doen naar de waterkwaliteit o.a. PFAS-stoffen voordat ergens regenwater of oppervlaktewater via infiltratieputten naar grondwaterlichaam gebracht kan worden. Verslechtering van kwaliteit grondwater voorkomen, door zuivering van het infiltratiewater is veelal noodzakelijk.