Roelof Bleker, voormalig dijkgraaf van het waterschap Rivierenland, wordt de nieuwe burgemeester van Enschede. 

Roelof Bleker 180Roelof BlekerNaar verwachting wordt de 54-jarige Bleker in februari geïnstalleerd als nieuwe burgemeester van Enschede, dat 160.000 inwoners heeft, schrijft dagblad Twentsche Courant Tubantia.

Bleker was tot 1 september 2018 dijkgraaf van Rivierenland. Hij vertrok na bijna acht jaar bij het waterschap om bestuursvoorzitter te worden van de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht (HKU). Die functie ruilt hij nu in voor het burgemeesterschap van Enschede. Hij kent de stad, hij was er eerder wethouder. "Bleker is een bevlogen bestuurder, met een duidelijke motivatie voor Enschede en de regio Twente", schrijft de gemeente in een persbericht.

Laatste reacties op onze artikelen

@P.C. de RuiterU heeft gelijk. Het is aangepast.
Uit de tekst kan worden gelezen dat de Motie van afkeuring is ingediend bij Waterschap Hollandse Delta.
Dit moet zijn bij Waterschap Delfland!
(zie https://www.rodi.nl/hoekvanholland/politiek/344702/motie-van-afkeuring-voor-nieuw-college-waterschap-delfland )
Ik wil de feiten kennen (10%)
De processen doorgronden (40%)
En de onzekerheid verkennen (50%)
Een oplossing zou kunnen zijn om activiteiten uit te besteden. Bijv. de voorzuivering van industrieel afvalwater of de opwerking van biogas uit slibgistingen of zelfs de volledige slibgisting uit te besteden. Marktpartijen kunnen dit ook nog eens goedkoper en sneller realiseren, waardoor eerder (duurzaamheids)doelstellingen worden gerealiseerd.
@Arie DekkerDank. Is aangepast.

Zelf reageren? Dat kan onder alle artikelen met een Mijn H2O/KNW account.